Kažkieno kantrybė trūko? Antakalnyje galimai sumuštas Kovo 11-osios eitynių provokatorius

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2018-07-20 16:03:54, skaitė 1412, komentavo 2

Kažkieno kantrybė trūko? Antakalnyje galimai sumuštas Kovo 11-osios eitynių provokatorius

Spauda rašo, kad šį rytą nuo nežinomų užpuolikų smurto nukentėjo penkis metus Vilniuje gyvenantis ir nelabai aišku kuo besiverčiantis Ekvadoro pilietis Fabijus Sančes'as.

Anot ekvadoriečio, stotelėje belaukiant troleibuso prie jo priėjo du jaunuoliai, kurie nei iš šio, nei iš to ėmė ir dosniai apdalino indėnų tautos atstovą skambiais antausiais, palydėdami savo veiksmus šūksniais "Lietuva - Lietuviams!". Atlikę šią žiaurią akciją chuliganai iš incidento vietos pasišalino pėsčiomis.

Nuskriaustasis nedelsdamas informavo pagalbos tarnybas apie tarptautinį nusikaltimą sostinės centre. Į Antakalnį atskubėjo policijos pareigūnai, kartu atsivežę ir greitosios pagalbos ekipažą.

Ne juokas - užsienio piliečio ir kitos rasės atstovo užpuolimas - itin retai Lietuvoje pasitaikantis nusikaltimas. Deja, jokių chuliganų karštomis pėdomis pareigūnams sulaikyti nepavyko. Aršieji jaunuoliai dingo, kaip į vandenį.

Policininkų nuostabai, pareiškimą dėl galimai patirto smurto F.Sanches'as rašyti griežtai atsisakė.

Kaip atsisakė ir veltui pusvalandį prastovėjusių medikų pagalbos, ketinusių patepti įraudusius nukentėjusio žandus brilijantine žaluma ar dar kokiais dezinfekuojančiais skysčiais. Juk nežinia, kada tie chuliganai paskutinį kartą plovėsi rankas?

Nesant pareiškimo ikiteisminis tyrimas nepradėtas, užpuolikai ieškomi ir gaudomi nebus - todėl paskutinis klausimas, matyt, taip ir liks be atsakymo.

Vienžo, Lietuvos spectarnybų pagalbos šiuo liūdnu atveju ponaičiui Fabijanui neprireikė. Užtat prireikė viešųjų ryšių bei reklamos. Jau po pietų Facebookai ir žiniasklaida mirgėte mirgėjo nuo nukentėjusio indėno aimanų ir pakraupusių lietuvaičių užuojautų.

Kame jų prasmė ir kokia šio nutikimo pamoka mums visiems - jeigu atsisakius rašyti pareiškimą skriaudėjų vis vien niekas neieškos - nežinau?

---
Baigdamas šį liūdną postą norėčiau pasakyti tris dalykus.

Pirma, labai užjaučiu ponaitį Fabijaną dėl galimai patirtos fizinės skriaudos bei moralinių kančių! Be reikalo jis nepasidavė medikams - tikrai būtu ne taip skaudėję.

Antra, rūsčiai smerkiu fizinio užpuolimo aktą ir gatvinio smurto proveržį. Pomėgis mušti taikius žmones per veidus civilizuotame krašte turi būti išgyvendintas, o chuliganai - skaudžiai nubausti. [Kaip žinome - šiuo atveju to nebus. Nėra pareiškimo - nėra nusikaltimo]

Trečia, turiu pastebėti, jog žurnalistų bei internautų teiginiai, jog ponaitis Fabian'as patyrė išpuolį tik dėl to, kad jis yra užsienietis, vargu ar atitinka tikrovę. Kodėl?

Vos išvydus laikraštyje nuskriausto ekvadoriškio nuotrauką atmintyje pradėjo suktis, kad aš jį kažkur mačiau? Iškart prisiminiau, kur ir kada. Nes atpažinau jo skaisčiame, kaip jaunas mėnulis, veide etatinį Kovo 11-osios tautinių jėgų eitynių provokatorių.

Jau kelis metus iš eilės šis indėnų tautos sūnus įkyriai kritinėja eitynių dalyviams po kojomis su visokiais provokuojančiais plakatais bei įžeidžiais šūkaliojimais. Kaip įmanydamas trukdo lietuviams švęsti savo šventę ir gan įžūliu formatu bando primesti šalies šeimininkams nuosavą supratimą apie tai, kam skirta lietuvių šalis.

Todėl spėju, kad užpultas ponaitis Sančes'as buvo [jeigu buvo] NE dėl to, kad praeinantys jaunuoliai kažkaip suprato, jog jis yra užsienietis, bet tik todėl, kad jame atpažino akplėšą svetimšalį, pačiais įžūliausiais būdais trukdantį Lietuvos patriotinėms jėgoms švęsti šventę t.y. eitynių PROVOKATORIŲ. Kurio nelaimei šį kartą policijos palydos greta nebuvo.

Manau, jog galėjo būti būtent taip. Žinoma, tai nieko nekeičia smurto vertinimo bei pasmerkimo prasme, tačiau daug ką paaiškina.

Ir net šiek tiek nuramina, kaip parodoksaliai tai nenuskambėtu. Užsienio piliečiams ničniekas negresia Vilniaus gatvėse bei viešojo transporto stotelėse darbadienių rytais.

Užsirauti ant antausių lietaus gresia tik tiems svetimšaliams, kurie turi keistą pomėgį neprašyti lįsti ne į savo šalies vidaus reikalus ir primygtinai aiškinti šeimininkams, kaip jie turi gyventi bei ką daryti.

Kai kurių žmonių kantrybė nėra begalinė. Ačiū Dievui, kad lietuvaičių būdas yra taikus. Kokioje Lenkijoje ar Ukrainoje toks provokacijas pamėgęs svetimšalis antausiais gatvėje būtų vaišinamas dažniau. Gerai, jei ne peiliais pašonėn.

Palinkėkime Fabijanui sveikatos, geros nuotaikos, bjaurių įpročių atsikratymo ir pagaliau išmokti lietuviškai, o tiems nežinomiems jaunuoliams - nedelsiant atsisakyti pomėgio fizinio poveikio priemonėms bei ugdyti gebėjimą valdyti save bei spręsti konfliktus su visų spalvų ir tautybių Lietuvos gyventojais be pykčio ir smurto!

Hau, taikos visiems!, - kaip sakydavo žymiausias ekvadorietis Indėniukas Kikas.

---
Nuorodos ir šaltiniai:

https://www.delfi.lt/…/prestiziniame-sostines-rajone-ispuol…
https://www.15min.lt/…/sostineje-gyvenanti-ekvadorieti-muse…