Darbo Partijos šulai su buvusiu VSD vadu buvo sukūrę nusikalstamą grupuotę

Autorius: Simonas Kroydonas Šaltinis: https://www.facebook.com/Simon... 2018-06-02 00:03:12, skaitė 2132, komentavo 1

Darbo Partijos šulai su buvusiu VSD vadu buvo sukūrę nusikalstamą grupuotę


Jūs manėte, kad tai lietuviška mafija? Tai tik pacukai, lyginant su TIKRAISIAIS Lietuvos mafijoziais

Darbo Partijos šulai su buvusiu VSD vadu buvo sukūrę nusikalstamą grupuotę. Vienas grupuotės narių Arūnas Cicėnas 1999 metais sukūrė UAB kelių ženklinimo bendrovę „Kasandros grupė“.nuo 2006 metų „Kasandros grupei“ teko 30,079 mln. eurų vertės, arba pusė visų Lietuvos automobilių kelių direkcijos skelbtų kelio žymėjimo užsakymų.Kontraktus gaudavo vos dvi firmos.Kelių ženklinimo rinka verta 60 mln eurų buvo pasidalinta.Konkurentai neįleidžiami.

Grupuotės turėjo savus prokurorus,o stogas buvo pats buvęs VSD šefo pavaduotojas Vaišnoras. A.Cicėnas taip pat yra bendrovės „Lietuvos totalizatorius“ akcininkas, Balčiūnos, Raguvėlės Melioracijos statinių naudotojų asociacijų valdybos narys. Gauja turėjo ir savą prokurorę,kuri ėmė kyšius.Jos kaina-9-10 tūkst eurų. Tuo metu šalį valdę valstybininkai per savo žmones STT atliko kratas Vilniaus apygardos prokuratūroje ir tada sulaikė Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiąją prokurorę Ritą Aliukonienę kuriai buvo pareikšti įtarimai prekyba poveikiu stambiu mastu.Vėliau buvo atliktos kratos ir Arūno Cicėno namuose bei įmonėje „Kasandros grupė.Cicėno kriminalinį stogą kuravo buvę Vilniaus Brigados smogikai.Cicėnas ypač glaudžiai dirbo su Gapšiu,ir buvo vienas iš darbiečių iždininkų taip pat buvo įtariamas tarpininkavimu siekiant neteisėto poveikio tuometinio „darbiečio“ V.Gapšio naudai Darbo partijos juodosios buhalterijos bylos nagrinėjime ir, kaip įtariama, siekiant V.Gapšio išteisinimo.Kad Darbo Partija buvo pusiau mafijinis susivienijimas rodo ir faktai,kad Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas, sprendimą Darbo partijos byloje skelbusios teisėjų kolegijos pirmininkas Viktoras Aidukas nutekindavo Gapšiui informaciją.

Kažkaip žiniasklaida nutylėjo,kad Cicėnas per buvusį pilkajį VSD kardinolą Vaišnorą gaudavo valstybinius užsakymus. Per 10 metų tik dvi įmonės – UAB „Kasandros grupė“ ir UAB „Biseris“ – „tvarkingai“ pasidalijo Lietuvos kelių ženklinimo rinką: vienąkart vieni laimėdavo konkursus, netrukus – kiti.
Dėl tokio kartelinio suokalbio valstybė patyrė milijonus eurų nuostolių.Iš esmės tai buvo dviejų mafijinių susivienijimų susidūrimas.Dėl valstybinių kontraktų varžėsi Valstybininkai su MG-Baltic grupės projektu-liberalais.Liberalai taip pat turėjo savo žmogų teisėsaugoje.Šitas žmogus tai buvęs Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius.Šis kraštas nesvetimas

Vitalijus išsaiškino kodėl darbietis Cicėnas durimis atidarinėjo Vilniaus ir Utenos savivaldybėse kojas.Pasirodo jis yra buvusio ilgamečio Valstybės saugumo departamento direktoriaus pavaduotojo Romualdo Vaišnoru artimas draugas su kuriuo jie bendrauja šeimomis.O tada prasidėjo fintai.Prasidėjo toks Europos sąjungos lėšų vogimo procesas kokio Utenoje niekas ,net nesapnavo.Utenos rajono ilgametis administracijos direktorius yra darbietis Jonas Šlapšinskas.Jis šiose pareigose nuo 2007 metų,taigi vienuolika metų,per kuriuos eina pats struktūrinių europos sąjungos lėšų įsisavinimo pikas.

Vykdant Utenos miesto gatvių su žvyro danga asfaltavimo 2016–2018 m. programą, patvirtintą Utenos rajono savivaldybės tarybos 2015 m. rugsėjo 24 d. sprendimu Nr. TS-259 „Dėl Utenos miesto gatvių su žvyro danga asfaltavimo 2016 -2018 metais programos patvirtinimo“, ataskaitiniais metais buvo atlikti šių Utenos miesto gatvių dangų asfaltavimo darbai:

  • Alyvų gatvės dalies dangos kapitalinis remontas – 22 000,00 Eur;
  • Daržų gatvės dalies dangos kapitalinis remontas – 19 500,00 Eur;
  • Jaunystės gatvės dalies dangos kapitalinis remontas – 71 500,00 Eur
  • Liepų gatvės dalies dangos kapitalinis remontas – 48 499,99 Eur
  • Mindaugo gatvės dalies dangos kapitalinis remontas – 20 500,00 Eur.
  • P. Cvirkos gatvės dalies dangos kapitalinis remontas – 19 999,99 Eur
  • Pakalnės gatvės dalies dangos kapitalinis remontas – 13 000,00 Eur
  • Papievių gatvės dalies dangos kapitalinis remontas – 31 500,00 Eur;
  • Parko gatvės dalies dangos kapitalinis remontas – 31 500,00 Eur
  • 41 Pilies gatvės dalies dangos kapitalinis remontas – 28 900,00 Eur;
  • Pradėta remontuoti Grybelių gatvės dalies danga – 7 599,84
  • Eur (bendra sutarties vertė – 50 341,77 Eur)
  • Rasos gatvės dalies dangos kapitalinis remontas – 89 999,99 Eur
  • Rašytojų gatvės dalies dangos kapitalinis remontas – 18 500,00 Eur
  • Šilo gatvės dalies dangos kapitalinis remontas – 29 499,99 Eur
  • Šviesos gatvės dalies dangos kapitalinis remontas – 43 099,99 Eur
  • Ugniagesių gatvės dalies dangos kapitalinis remontas – 12 600,00 Eur;
  • Užpalių gatvės nuo Hipodromo gatvės iki SB „Šilelis“ Utenoje, kapitalinis remontas ir J. Basanavičiaus g. Utenoje, dalies gatvės dangos asfaltbetonio remontas – 92 000,00 Eur
  • Atliktas Kovo 11-osios gatvės dalies dangos kapitalinis remontas – 112 800,00 Eur

Iš viso atliktų šių darbų vertė – 712 999,79 Eur

Tačiau vienas itin įtartinas sandoris kuriame be abejo turėjo dalyvauti Šlapšinskas su Cicėnu buvo milijoninės vertės hipodromo restauracijos darbai.Nuo senų laikų Utenos Riešės hipodromas buvo Utenos Beisbolininkų bazė.Tai vienintelis beisbolui pritaikytas stadionas Lietuvoje.Renovacija pirma buvo pradėta būtent kaip beisbolo stadionui,ir stebuklingai buvo pakeista į žirgyno reikmėms pritaikytą hipodromą.Beisbolininkams buvo pažadėta,kad restauravus hipodromą čia bus Lietuvos Beisbolo bazė.Utena turi itin gilias beisbolo tradicijas,kur šią lakūnų Dariaus ir Girėno iš JAV atvežtą sporto šaką kultivuoja jau kelios Uteniškių kartos.Vos tik renovavus hipodromą Utenos Beisbolininkai buvo iš jo išmesti.Buvo grąsinama kai kurių šeimos nariams jeigu bandys aiškintis kodėl.Natūralu,kad Cicėnas buvo pajungęs saugumiečius,bet tai ilgai netruko.Vaišnorą išmetė iš VSD.

Kaip valstybinis stadionas atsidūrė UAB „Kasandros grupė“ rankose?

Utenos Rašės hipodromo infrastruktūros plėtra ir pritaikymas turizmo reikmėms“, jo vykdytojas buvo UAB „Kasandros grupė“. Projektui, kurio bendra vertė – kiek daugiau nei 8,5 mln. litų, iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų išmokėta apie 4,3 mln. Litų.Kiti pinigai irgi neaiškūs atėję per VŠĮ nepelno siekiančias organizacijas.Čia ir arkliui aišku,kad be savivaldybės administracijos direktoriaus leidimo šis sandoris nebūtų įvykęs.Neoficialiomis žiniomis atkatai sudarė ,net 10% visos projekto vertės.

Už tuos pinigus pastatyta ir kavinė,viešbutis,ir visa tai pasisavinta mafijinio susivienijimo.Darbo Partijos byla nebaigta. Pradeda aiškėti,kad iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Lietuvos biudžeto žirgininkystei kasmet bųdavo skiriamos įspūdingos lėšos.Žirgininkas A. Cicėnas siekė, kad jo bendražygis, buvęs Darbo partijos deleguotas europarlamentaras Arūnas Degutis, taptų žemės ūkio viceministru. Ir tik atėjus Valstiečiams į valdžią visi korupciniai susivienijimai buvo nuimti.

Labai didelį vaidmenį Cicėno aferose vaidino buvusi Vilniaus apygardos Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiąją prokurorė R. Aliukonienė. R. Aliukonienė žinoma kaip turinti daug svarbių ryšių tiek teismuose, tiek prokuratūroje. Jos sutuoktinis R. Aliukonis yra įtakingos buvusio teisingumo ministro ir tuomečio premjero Algirdo Butkevičiaus visuomeninio patarėjo Vytauto Markevičiaus advokatų kontoros advokatas, anksčiau su Artūro Paulausko partija „Naujoji sąjunga“ kandidatavęs į Seimą.
Pati R. Aliukonienė anksčiau siekė tapti Vilniaus apygardos teismo teisėja, tačiau, nepaisant tuomečio Seimo pirmininko A. Paulausko užtarimo, jos kandidatūrai Teisėjų taryba nepritarė.

„Kasandros grupė“ daugiau nei dvidešimt metų lobo iš valdiškų užsakymų ir taip valdė pusę respublikinių kelių ženklinimo rinkos – buvo viena iš dviejų bendrovių, nuolat laiminčių valstybinius užsakymus. Šita ne kartą viešai skelbta informacija apie ryšius su aukštais Valstybės saugumo departamento pareigūnais, turi tam pagrindo, kadangi ryžtis tokiems veiksmams, bandyti įtakoti aukščiausius teisėsaugos pareigūnus gali tiktai asmenys, jaučiantys visišką nebaudžiamumą“,

Visa tai ką jums pateikiu yra slaptoje VSD pažymoje ir sprendžiama viešinti informaciją ar neviešinti.Cicėnas yra itin slidus tipas,išpumpavęs milijonus eurų valstybinių pinigų žirgininkystės projektams,kurie niekada nebuvo prioritetinė žemės ūkio šaka.Labiausia gaila yra Utenos beisbolininkų,kurie yra išvaryti iš jų buvusios Riešės Hipodromo bazės ir dabar turi naudotis mokyklėlės aikšte,patys nusipjauti žolę,patys savo lėšomis organizuoti vaikams užsiėmimus.Įdomiausia yra tai,kad UAB „Kasandros grupė“ Utenos Hipodrome yra atleisti nuo mokesčių,nes pagal planą ten turėjo treniruotis beisbolininkai,tačiau sportininkus ši įmonė neteisėtai išvijo lauk.

Beisbolas Utenoje pradėtas žaisti nuo 1987 m. 2005 m. čia buvo surengtas pirmasis oficialus beisbolo turnyras. Uteniškiai – įvairaus amžiaus daugkartiniai šalies čempionai ir prizininkai. Rajono reprezentacinė beisbolo komanda „Vėtra“ – buvusi Lietuvos vicečempionė – žaidė Europos taurės turnyruose Olandijoje, Belgijoje, Čekijoje, Europos čempionų taurės varžybų dalyvė, atstovavusi Utenai ir Amerikoje.

Utena – vienas Lietuvos beisbolo centrų, kuris nuolat deleguoja savo žaidėjus į įvairaus amžiaus mūsų šalies rinktines. Tačiau beisbolo entuziastai, vieni puse lūpų, kiti – vis garsiau, piktinasi, kad rajono beisbolo žaidėjai – lyg našlaičiai be namų. Jie stebisi, kodėl krepšininkai ir futbolininkai gali pagrįstai didžiuotis sporto arena ir stadionu, o beisbolininkai, prieš dešimtmetį džiaugęsi, kad turi vienintelę Baltijos šalyse beisbolo aikštę, kurioje galima rengti europinio rango turnyrus, dabar į Utenos hipodrome esantį beisbolo stadioną neįleidžiami. Jie glaudžiasi Utenos „Saulės“ gimnazijos stadione, o varžybų namuose rengti apskritai negali.

Ši multimijoninė Utenos Hipodromo afera turi būti išaiškinta.Uteniškiai Vytautas Sirvydis ir Gintaras Lunskispatvirtins,kad beisbolas Utenai reiškia tą patį ką Kaunui Žalgiris.