Apie tą š-mianinyką, jo supratimą bei projektą. Du paminklai vienas prieš kitą su iškaltomis tomis pačiomis pavardėmis?

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/profi... 2017-12-06 22:38:55, skaitė 1302, komentavo 0

Apie tą š-mianinyką, jo supratimą bei projektą. Du paminklai vienas prieš kitą su iškaltomis tomis pačiomis pavardėmis?

Dėl užblokavimo "Feisbuke" neturėjau galimybės pasisakyti apie skandalingą ŠMC mekomianinykų stumiamą projektą Lukiškių aikštei. Tai keli iliustruoti žodžiai pavymui.

Apie tą š-mianinyką, jo supratimą bei projektą.

Teletabių kalvos pasiūlymas, kaip neva kažkas naujo ir netikėto yra absurdas. Toks "sienelės su pavardėmis" formatas yra senų seniausiai žinomas memorialuose, kaip "atminties sienelė/pamiatnajastenka".

Tačiau paprastai jis būna statomas karių ar tragedijų aukų kapinėse ar memorialuose. Naudojo jį tarybinė santvarka savo WW-II memorialuose, dabar naudoja JAV Vietnamo karo aukoms atminti. Nieko nei naujo, nei įdomaus. Tai yra grynai kapinių meno žanras, paprastai taikomas parkuose ar šiaip didelėse erdvėse su natūraliais reljefo pokyčiais.

Nauja yra nebent idiotiška mintis kapinių žanrą pritaikyti pagrindinei reprezentacinei valstybės aikštei, dirbtinai sukuriant reljefo pokyti keliuose kvadratiniuose metruose. Totali silpnaprotystė, kitaip nepavadinsi.

Apie pasiūlymą naudoti monumentą kaip šunų šikinimo, BMX ar rogučių sportavimo bei piknikavimo vietą - geriau patylėsiu. Teletabio verta mintis.

O štai dėl to pagrindinio kapinių memorialinės sienelės akcento - iškaltų 6.000 partizanų vardų minčių kilo įvairių. 

Ir pirmoji yra paprasta - negi niekas iš menininkų nemato čia disonanso? Juk priešais teletabių kalvą, vos už 50 metrų stūkso KGB rūmai, ant kurių JAU IŠKALTI nužudytų partizanų vardai su datomis? O dabar tas pats bus dar ir priešais? 

Sviestas sviestuotas, taukas taukuotas, kapinės kapiniuotos - teletabiams košės sviestu nepagadinsi? 

Ta prasme, gerbiami miano žinovai - jums čia viskas gerai estetiniu bei skonio pojūčiu? Du paminklai vienas prieš kitą su iškaltomis tomis pačiomis pavardėmis?

Nežinau, nesu didelis estetas, bet man toks variantas kažkaip neskoningai, švelniai tariant, atrodo. Bet garbiai ŠMC komisijai, kaip suprantu, neužkliuvo?

Na, bet jiems ir iš šūdų nulipdyta skulptūra nebūtų užkliuvusi - jei tik nebūtų Vyčio formos.

Ir baigiant - nedidelis ad hominem. Teleekrane pažvelgus į gerbiamą mianinyką ir jo eksterjero stiliuką - visus tuos garintus džinsinius marškinius prie klasikinio švarko ir pan. supratau vieną - tokiam žmogui nepatikėčiau net nudažyti savo tualeto sienas.

Nes jis akivaizdžiai neturi to, kas paprastai vadinama skoniu.

Dar kartą - aš nekritikuoju menininkų aprangos stiliaus - suprantu, kad jis gali būti kreizi. Bet, jis turi ...būti. 

Nes kaimo lumšas - tai NE stilius. Tai - prigimtis. Ir jos nepakeisi.

Atsiprašau už emocijas visų, kas pasijuto įžeistas.