Kapitalistinę Suomiją iškeitė į sovietinę šalį! Rūta Vanagaitė - neeilinė tarybinė patriotė!

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2017-11-01 11:49:39, skaitė 3159, komentavo 2

Kapitalistinę Suomiją iškeitė į sovietinę šalį! Rūta Vanagaitė - neeilinė tarybinė patriotė!

Šiandien Lietuvos Ryto TV laidoje simpatiška žurnalistė kamantinėjo Marių Laurinavičių dėl "vanageito". Tarp kitko, ji aktyviai stebėjosi - "Kodėl buvo pasitelkta Vanagaitė? Kodėl būtent ji?"

Pašnekovas atsakymo į šį klausimą neturėjo. Moteriškuose internetuose sklando nuomonės, kad neva taip nutiko dėl to, kad pagyvenusi teatrologė neatsispyrė vyriškiems Efraimo Zuroffo kerams ir tapo visiškai nuo jo priklausoma sekso verge.

Bet galima pasvarstyti ir kitokias R.Vanagaitės patekimo į Agitpropo pinkles versijas. Artimesnes žiauriai tikrovei, nei narkotizuojantis apipjaustyto sekso giganto senjoriškas žavesys.

Pakanka prisiminti įdomų ponios Rūtos biografijos faktą - vedybas su Suomijos piliečiu ir išvykimą gyventi į kapitalistinę šalį pačiame sovietmečio įkarštyje, 1983 m.

Tuo metu, kai šalį valdė buvęs KGB šefas Jurijus Andropovas, pagarsėjęs bandymais užsukti nusilpusius drausmės bei ideologinio grynumo varžtus bei kitaminčių persekiojimais.

Tie, kas pamena tų laikų realijas, puikiai supranta, jog be saugumo organų palaiminimo ir tiesioginio KGB leidimo nei tokios vedybos, nei išvykimas gyventi pas vyrą į kapitalistinį užsienį nebuvo įmanomos. Jeigu taip nutiko, vadinasi KGB palaimino tokią tarybinės pilietės elgseną. Nedažnas atvejis, atvirai sakant.

Ta proga pacituosiu vieną rusišką straipsnį apie TSRS moterų vedybų su užsieniečiais realijas bei skaudžias pasekmes, tuo atveju, jeigu taip nutikdavo be organų sutikimo:

Как женщины в СССР выходили замуж за иностранцев
http://russian7.ru/…/kak-zhenshhiny-v-sssr-vykhodili-zamuz…/

Закон о запрете на браки с иностранцами отменили в 1969-ом, но преследования все еще продолжались.

В постсталинский период они приобрели иной характер: репрессии выражались в общественном порицании, увольнении с работы, разборе «классово незрелых» граждан на партийных собраниях. После увольнения им могли дать срок за тунеядство.

Зато КГБ извлекал из браков советских граждан с иностранцами пользу для себя.

Даже после отмены закона 1947 года перед желающими выйти замуж за иностранца стояла масса препятствий. Требовалось особое разрешение. Даже сама процедура заключения брака производилась в особом отделении ЗАГСа и только в больших города.

Нужно было собрать такое количество документов и справок, что иногда без содействия того же КГБ обойтись было просто невозможно. Вот Комитет Госбезопасности и вербовал шпионов для засылки в капиталистические страны."

Trumpiau tariant, organų "palaimintos" TSRS piliečių vedybos su užsieniečiais buvo svarbus KGB agentūros užsienio šalyse formavimo kanalas.

Ir tų moterėlių verbavimui nereikėdavo kažkokių ypatingų pastangų. Tiesiog pakakdavo pateikti aiškią alternatyvą siekiančiai išvykti į užsienį pas vyrą tarybinei pilietei:

a) - net ir užsienyje išlikti ištikima TSRS patriote ir suraityti parašėlį ant įsipareigojimo padėti Tarybinės Tėvynės žvalgybai rinkti bei skleisti informaciją

b) - atsisakyti ir ...niekur neišvykti. Likti TSRS su visomis išplaukiančiomis "otkazniko" pasekmėmis - negalėjimu dirbti jokio padoresnio darbo, visų lengvatų netekimu, etc.

Nieko neteigiu, bet spėju, kad kuomet po N metų atsivers šiuo metu įslaptinti prisipažinusių KGB agentų sąrašai, mes ten išvysime nemažai "tarybinių nuotakų" pavardžių.

Taigi, panelė Rūta Vanagaitė, tapusi ponia Viman, 1983m. išvyko iš TSRS, likdama SSSR piliete. Įdomu, ar ne?

Bet dar įdomiau yra tai, kad įgyvendinusi milijonų sovietinių žmonių svajonę ir ištrūkusi iš totalitarinio SSSR į demokratinį kapitalistinį rojų ponia Vanagaitė-Viman netrukus ...sugrįžo atgal!

Po šešerių metų, 1989 m.

Suprantu, kad meilė galėjo ir pasibaigti, bet grįžti iš sočios, demokratinės ir kapitalistinės Suomijos į Perestroikos suirutės ir baisaus deficito kamuojamą Sovietų Sąjungą?

Čia jau tikros Tarybinės Patriotės poelgis, kurio nesuprastu 99% ano meto Lietuvos gyventojų. Belieka tik nusiimti kepurę ir tylomis pagerbti tokią ištikimybę Tarybinei Šaliai.

Kokie trolibanai tikrai pasišaipytų: "Atliko užduotis ir parvyko apdovanojimų", bet aš susilaikysiu nuo insinuacijų.

Tiesiog ponia Rūta labai mylėjo Tarybinę Tėvynę. Labiau, negu Laisvę, Demokratiją bei Kapitalizmo Rojų.

Pasitaiko, kas be ko!