Rita Miliūtė - kruvinoji VSD marčia, moteris pagal kurios dūdelę šoka saugumas, moteris su kuria per lovą karjerą padarė Jakilaitis

Autorius: Simonas Kroydonas Šaltinis: https://www.facebook.com/silvi... 2017-09-15 00:55:48, skaitė 236504, komentavo 84

Rita Miliūtė - kruvinoji VSD marčia, moteris pagal kurios dūdelę šoka saugumas, moteris su kuria per lovą karjerą padarė Jakilaitis

Rita Miliūtė - kruvinoji VSD marčia, turtingiausių Lietuvos žmonių ir verslo grupių advokatė, moteris pagal kurios dūdelę šoka VSD, STT, moteris su kuria per lovą karjerą padarė Jakilaitis, kruvinoji mirties našlė, žmogus iki šiol galintis pakreipti ištisus politinius procesus norima linkme.

Rita Miliūtė, žemaitė. Kretingiškė, buvusi pionierių vadovė. Komjaunuolė. Dar būdamas jauna žurnalistė sugebėjo apsukti galvą tuometiniam Valstybės saugumo departamento generaliniam direktoriui Arvydui Pociui. Būtent Rita ir parašė skandalingą pažymą Pociui, kuris ir paskelbė šmeižikišką informaciją, kad esą keli saugumiečiai (tarp jų Kastytis Braziulis) perdavė ar net pardavė informaciją apie „Mažeikių naftos“ privatizavimą. Taip pat jis kaltino tuometinį Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovą Algimantą Algį Matulevičių bendradarbiavus su sovietų saugumo tarnyba KGB. Liustracijos komisija ištyrė, kad šie kaltinimai neturi pagrindo. Taip pat, jau balandžio 9 d., A. Pocius pranešė negalįs pagrįsti ir „perdavimo ar net pardavimo“ nuogąstavimų. O jis ir negalėjo to padaryti, nes Rita Miliutė atliko savo užduotį, ir kaip profesionali kurtizanė metė Arvydą Pocių per bortą.


1989 metai. Ritai Miliūtei 21-eri. Dar vaistų poveikis nebuvo surakinęs apatinės žandikaulio dalies

Dvi LRT žurnalistes Ritą Miliutę ir Liudviką Pociūnienę sieja bendras likimas. Abiejų vyrai buvo VSD karininkai,ir abu jie buvo nužudyti.Skirtingai,nei Liudvika,kuri nuolat kovojo dėl teisės sužinoti,kas užsakė nužudyti jos vyrą ,Rita tiesiog tyliai sukramtė vyro mirtį.

Kai mirė vienas perspektyviausių VSD departamento darbuotojų, Vilniaus skyriaus vadovas V.Kvaraciejus, jam buvo tik 36 metai. Su V.Kvaraciejumi į finišo tiesiąją išėjo ir kai kurios rezonansinės bylos. Vytautas Pociūnas tyrė Ritos Miliutės vyro Kvaraciejaus nužudymo motyvus (formaliai sustojo širdis), ir atrado detalių. Pasirodo Ritos vyras VSD saugumo karininkas Kvaraciejus savo nelaimei peržiūrėjo kažkokią garsią bylą ir kolegoms prasitare, kad viskas baltais siulais siuta. Tai buvo kunigo Mikutavičiaus nužudymas.

Pasirodo kunigas Mikutavičius jau nuo sovietinių laikų buvo etatinis KGB bendradarbis slapyvardžiu Kendra.Vertėsi spekuliacija,ir turėjo antikvarinių dirbinių už 15 milijonų dolerių.Kai kurie brangūs antikvariatai priklausė Vilniaus Brigados vadeivoms Tiomkinui,Kaplanui,Kauniečiams Bielskiui ir Daškevičiui.

Dar baisiau yra tai,kad apie 1970-80 metais Kaune siautėjo banditų ,plėšikų gauja,ir vienas iš tos gaujos lyderių buvo už plėšimus kelis kartus teistas,dabartinis oligarchas prekybos centrų SENUKAI įkūrėjas ir savininkas,Žinių Radijo akcininkas Augustinas Rakauskas. A.Rakauskui vidurinę mokyklą teko baigti Pravieniškių kolonijoje, be to, jam nepavyko užbaigti dvylikos klasių.

Rita Miliutė buvo Augustino Rakausko meilužė. Yra labai tikėtina versija, kad Rita Miliutė buvo priversta šaltakraujiškai atsikratyti savo vyru.Taip jos vyras Kvaraciejus ir numire,o vieni žmonės man sakė, kad niekas ir netikrino.Galvoja, kad dirbo "naturalistas"

Žodžiu, insulininės adatos dūrio taip niekas ir netikrino... O numirė ,nes vartė Mikutavičiaus bylą...

O kodėl pirmą kartą su Mikutavičiaus byla nebuvo aišku? Pirma kartą Mikutavičių rado surakintą antrankiais kažkur pirmame aukste ar net prie namų. Taip pat isnešė daug turto.Speju, kad turėjo apie Mikutavicių tokį kompromatą, kad galejo ateiti dieną su "Trimito" orkestru per visa Laisves alėją. ir susirinkti visus paveikslus.Tada pagrindinis klausimas buvo toks - kodel reikėjo Mikutaviciu zudyti,jeigu jis nebūtų nieko pasakęs - kaip ir pirmą kartą ?

Jeigu galvosime, kad Mikutavičius saugojo dokumentus apie aukštų bažnyčios veikėjų ryšius su KGB, o gal ir Vatikano veikėjų ryšius su KGB (Marcinkus),tai nužudymas įgauna prasmę.Kitaip - jokios! Stebetina, kad tyrimą perėmė VSD...
O ir Beleckas pabego (ar buvo išleistas) iš VSD Kauno apygardos vado automobilio... Tik vėliau jį rado ar pats atejo i policiją. Ir kaip taip atsitiko, kad šitos Mikutavičiaus brangenybės atsidūrė Ritos Miliutės namuose?

Pasirodo ,po savo vyro mirties,Rita užmezgė romaną su potencialiu kandidatu į prezidentus ,Lietuvos pramonininkų konfederacijos pirmininku ,vienu turtingiausių Lietuvos žmonių Robertu Dargiu.Kai iškilo į viešumą televizijos žurnalistės 40 metų našlės Ritos Miliūtės ir įtakingo, ypač žavaus verslininko, buvusio Vyriausybės kanclerio 48 metų Roberto Dargio, turinčio šeimą, paslaptingas meilės romanas. Pora turėjo atskirą meilės guolį Vilniuje ir tai užfiksavo paparaciai.

Verslininko žmona Violeta Dargienė vyro laukdavo šeimos name sostinės pakraštyje. Beje, verslininko šeima dėl šio meilės nuotykio galutinai nesubyrėjo.O viskas iškilo į viešumą todėl,kad kol Miliutė leisdavo laiką pas Dargį,Ritos sūnus būdavo užrakintas namuose ir paliktas,ir tik kaimynams išgirdus pagalbos šauksmą,atvyko policija ,išlaužė duris,ir aptiko išsekusį Ritos Miliutės sūnų Dovą,kuris visą tą laiką,dvi dienas gėrė tik vandenį,ir nedaug tetrūko,kad Ritai Miliutei būtų apribotos motinystės teisės.

Pasirodo vaiką vieną Rita palikdavo namuose ir ilgiau,kai išvykdavo su savo mylimuoju Robertu Dargiu į gastroles į Suomiją.Vaikas būdavo nevalgęs ir po savaitę. Kai ji lankėsi Suomijoje, ten pat ją Lietuvių turistai matydavo su Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentu ir bendrovės „Eika“ direktoriumi Robertu Dargiu meiliai besiglamonėjančią baruose. Tačiau, tuo metu nors ir gyvendama itin prabangų gyvenimą Rita nesiafišavo.

Važinėdavo senu Ford Escort, rūkydavo Camel o vėliau Marlboro cigarettes, ir to pasekoje pernai jai smogė diagnozė. Krūties vėžys.

Rita Miliutė turėjo romaną ir su Edmundu Jakilaičiu. Edmundas savo rate buvo pasakojęs, kad kaip jaunas žurnalistas neturėjo jokio kito pasirinkimo, kaip tik permiegoti su ja, bet vėliau jis ją įsimylėjo, bet negalėjo nieko padaryti.


Iš Jakilaičio-Miliutės tarnybinio romano selfis

Kaip jis pats pasakojo, ji buvo jo vadovė, juos siejo tik seksas, o ir ją Miliutę meilužiai lepindavo brangiais kvepalais pvz. kaip Chanel 5, ir kartais patraukdavo ji per dantį tuometiniam savo kolegai Zigmui Vaišvilai.

Rita Miliūtė organizavo Adamkaus rinkimo akciją,o jos nurodymus vykdė to paties Jakilaičio geriausias draugas,buvęs Anykščių meras, o dabar PR agentūrščikas, formaliai pirtininkas Darius Gudelis. Vėliau jau Adamkus tapęs prezidentu praspyrė lauk visus savo sąjungininkus,ir į strategines pozicijas (konstitucinio teismo teisėjus, gen. prokurorus, LRT direktoriaus postą) sustatė sistemos klano narius - valstybininkus. Kai trys buvę VSD saugumiečiai priėjo prie faktų,kad įtariamieji yra pačių saugumiečių viršininkai,saugumiečiai buvo išmesti į gatvę.

Rita Miliutė taip pat užglaistė pulkininko Vytauto Pociūno nužudymo Baltarusijoje,Breste istoriją.Pociūnas išsiaiškino,kad mūsiškiai VSD agentūros vadovai,generolai pasisavino amerikiečių jiems perduotus 4 mln dolerių grynais,kurie buvo skirti Baltarusijos Maidanui organizuoti,siekiant nuversti Lukašenkos režimą.

Pinigai buvo pasidalinti su Baltarusijos saugumiečiais,Pociūnas tai iškniso,ir prieš dvi savaites buvo pasakęs,kad pradės kalbėti ir Miliutės vedamoje laidoje atskleis tiesą.Jis visa tai neoficialiai ir papaskaojo Miliutei,ši iškart pranešė savo buvusiam meilužiui Valstybės saugumo departamento generaliniam direktoriui Arvydui Pociui ir šis davė komandą mūsų agentams. Baltarusije Bresto mieste nužudyti Pociūną.

Iki šiol veikiantis valstybininkų klanas Lietuvoje, iš tikro yra neoKGBistinis-exkomunistų susivienijimas, kurio vėliava yra tapęs Albinas Januška. Būtent Albinas Januška ir buvo Pociūno išsiuntimo į Baltarusiją inciatoriumi. Taip pat Pociūnas iškniso, kad Dujotekanos savininkas Rimantas Stonys per partinius statytinius Janušką ir Jurgelevičių pritraukinėjo Rusijos kapitalą į Lietuvą, o Ritos Miliūtės paskirtis buvo naikinti bet kokią žurnalistinę opozicinę informaciją, o jai tapus LRT direktore buvo išsvaistytos milijoninės lėšos.

Miliūtė, o vėliau ir jos artimas draugas Siaurusevičius ilgą laiką buvo Socialdemokratų statytiniai. Ėjo kalbos, kad LRT vadovas A.Siaurusevičius mėgina spausti LRTC vadovybę per Susisiekimo ministerijos, kuriai pavaldus LRTC, aukštus pareigūnus. Esą A.Siaurusevičius tol nevykdys LRTC finansinių įsipareigojimų, kol jam nenuolaidžiaus tuometinis susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.


1994 metai. Diplominio gynimasis. 24-26 metų jaunimėlis. Iš kairės Siauras, Rachlevičius, Miliutė

Toks A.Siaurusevičiaus "ūkininkavimas" anksčiau rėmėsi jo pagrindine nuostata - "Kirkilas duos pinigų". Turima galvoje, kad tuometis premjeras Gediminas Kirkilas, su kuriuo A.Siaurusevičių siejo artima užstalių bičiulystė, dosniai rėmė bičiulio vadovaujamą nacionalinį transliuotoją. Po Seimo rinkimų neplanuotai pasikeitus politinei valdžiai "Kirkilo milijonai" užtrūko. O jie buvo leidžiami ir kitiems įdomiems dalykams.

Prabangiai suremontuotas vadinamasis balių kambarys, esantis šalia LRT generalinio direktoriaus kabineto, nes po skydinės skandalo A.Siaurusevičius ėmė slapstytis nuo smalsių akių - dabar "skydininkas" su savo "rebiatomis" (bičiuliais - aut.), tarp kurių esama ir LRT tarybos narių, pavyzdžiui, Rimvydas Valatka, linksminasi uždarai.

Pastarasis "skydininko" skandalas: po R.Miliūtės laidos "Teisė žinoti" jos vedėja, laidos dalyviai R.Valatka, G.Kirkilas ir LRT vadovas iki vėlumos linksminosi viename Vilniaus barų. Dar viena investicija, tikrai būtina nacionalinio transliuotojo misijai vykdyti, - stadiono, esančio vidiniame LRT kieme, statyba. Ketinta įsirengti daugiafunkcį aikštyną, tačiau politinė valdžių kaita ir sunkmetis šiuos planus pristabdė - įrengta tik krepšinio aikštelė. Akivaizdu, kad investuojant tiek lėšų į tokius "prioritetinius objektus" mokėti skolas LRTC nebelieka už ką.

Nors LRT etatiniams darbuotojams nuolat karpomi autoriniai atlyginimai, kolektyve sklando kalbų apie kosminius honorarus už privačių prodiuserių projektus ("Lietuvos balsai"). Net LRT tarybos nariai turi tenkintis šiais gandais, nes iš LRT administracijos negauna jokios informacijos, kaip ir kam skiriamos iš reklamos surenkamos lėšos. Štai ir vakar posėdyje A.Siaurusevičius posėdyje arogantiškai atsisakė atskleisti konkrečias sumas.

Dar vienas neūkiškumo pavyzdys: nors LRT visada dirbo profesionalūs ir talentingi žurnalistai, A.Siaurusevičius vieną sezoną iš šalies kvietėsi brangiai mokamas laidų vedėjas Jolantą Butkevičienę iš "Lietuvos ryto televizijos" bei šios televizijos vadovo Edmundo Jakilaičio žmoną Rasą Krasauskaitę-Jakilaitienę, kurios paslaugų atsisakė TV3 ir LNK. Komerciniams kanalams šios ponios per brangios, o nacionaliniam transliuotojui pagal kišenę.

O gal šiuo atveju svarbesnės yra politinės pažiūros: per Seimo ir prezidento rinkimus LRT politines laidas rengė ištikimi G.Kirkilo ir Valdo Adamkaus šalininkai. Po pralaimėtų rinkimų LRT pavirto visų buvusiųjų bastionu, kur rengiamasi politiniam revanšui, o apatiška Andriaus Kubiliaus Vyriausybė tuo metu bejėgiškai stebėjo,kaip virš LRT plaikstėsi G.Kirkilo ir V.Adamkaus šalininkų vėliava - juk ir pats A.Siaurusevičius LRT generaliniu direktoriumi tapo sutelktomis prezidento V.Adamkaus ir premjero G.Kirkilo pastangomis.

LRT Vyriausiajame administraciniame teisme iki šiol bylinėjasi su Valstybine tabako ir alkoholio kontrolės tarnyba, Valstybine vartotojų teisių apsaugos tarnyba. Bylininkė LRT yra ir Kauno miesto apylinkės teisme, ir Apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriuje. Kai tiek daug interesų teismuose, pradeda trukdyti tos televizijos ir radijo laidos, per kurias nagrinėjamos teismų problemos, o ypač - kritikuojama teisminė valdžia. Todėl pirmiausia buvo susidorota su Dariaus Kuolio radijo laida "Tarp Rytų ir Vakarų" bei LTV antros programos diskusijų laida "Sankirtos".

Po to išmušė Tomo Dapkaus "susiaurinimo" valanda - jo ypač populiarios, daug nuolatinių klausytojų turinčios laidos per Lietuvos radijo pirmąją programą "Dienos tema" pašalinimas buvo kaina už palankius teismų sprendimus. Pirmiausia - už žymiąją "skydinės" bylą.Tada LRT vadinosi LTV,ir kai laikinai šiai visuomeninei televizijai vadovavo Rita Miliutė,televizija nugrimzdo į 17 milijonų litų skolų liūną.

O dabar jums gerbiamieji skaitytojai paruošiau video ir nuotraukas iš senų 1989-1994 metų laikų.Būdama jauna,graži ir principinga,Rita Miliutė iš valstybinių kontraktų susikrovė milijoninį kapitalą,VSD kruvinoji ledi,į savo lovą pasiguldžiusi perspektyviausius verslininkus ir žurnalistus,kaip Jakilaitis,Gudelis,verslininkus,kaip Dargis ir Rakauskas.

Rita Miliutė yra labai pavojinga ir įžvalgi moteris,kuri investavo 50 000 eurų į savo pavaldinio Andriaus Tapino Laisvės TV,ir dabar prasidėjo jos pagrindinių konkurentų,kaip Zigmas Vaišvila,Aurimas Drižius sunaikinimo procedūra.