Kam Dievulis davė išminties, tas kalba protingai. O kam pagailėjo - tas raičiojasi isterikoje ir kelia masinės psichozės bangas

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/photo... 2017-02-27 18:37:03, skaitė 3136, komentavo 0

Kam Dievulis davė išminties, tas kalba protingai. O kam pagailėjo - tas raičiojasi isterikoje ir kelia masinės psichozės bangas

Citata iš Kauno religinės žydų bendruomenės reikalų tvarkytojo Maušos Bairako seno pasisakymo Užgavėnių tradicijų tema:

"...Kauno žydų religinės bendruomenės reikalų tvarkytojui Maušai Bairakui toks rašinys pasirodė keistas. Jis tikino niekada gyvenime nepagalvojęs, kad Užgavėnių karnavalo linksmybės gali būti įžeidžiamos.

„Jau tiek metų tai vyksta, ar kas nors girdėjo, kad būtų koks nors viešas pareiškimas (dėl žydų kaukių – DELFI)? Man atrodo, kad tame nėra nieko baisaus. Kam kabinėtis prie katalikiškų švenčių? Tuomet kai kuriuos turėtų piktinti ir mūsų tradicijos“, - kalbėjo M .Bairakas.

Jis priminė vieną populiariausių žydų švenčių purim, švenčiamą pirmojo pavasario mėnesio (adaro) pagal hebrajų kalendorių viduryje, šiemet – kovo 20 dieną. Per purim džiaugiamasi dėl stebuklingo Persijos žydų, kuriuos buvo planuojama išnaikinti, išsigelbėjimo.

„Mes tuomet irgi kepame blynus, persirengiame, gąsdiname kaukėmis tų, kurie žydų tautą bandė sunaikinti. Dėl tokio papročio galėtų arabai pasipiktinti“, - DELFI sakė Kauno žydų religinės bendruomenės atstovas.

„Mano asmenine nuomone, viskas su Užgavėnėmis yra tvarkoje. Reikia žiūrėti ten, kur yra tikro antisemitizmo, o į tokius karnavalus nekreipti dėmesio. Nemanau, kad tai gali būti priedanga išsišokimams“, - pažymėjo M. Bairakas."

Patys palyginkite šį blaivų ir atsakingą požiūrį su LŽB pirmininkės adv. F.Kukliansky isterikomis.

Kodėl mūsų spauda ir feisbukiniai nuomonių lyderiai puola vadovautis ponios Fainos isterikomis ir kelia masinę psichozę savo sekėjų tarpe?

Kodėl neatsižvelgia į seno ir išmintingo Kauno žydo blaivų, sveiku protu ir sugyvenimo siekiu grįstą požiūrį?

Iš kur tas šabesgojų noras būti didesniu kataliku, nei Romos popiežius ir aršesniu kovotoju su tariamu antisemitizmu, nei Kauno žydų lyderis?