Audrius Bačiulis - Sovietinės Armijos pulkininkas-pensininkas, žmogus, po kurio kojomis krito ne viena Lietuvos seimo narė, parlamentarė

Autorius: Simonas Kroydonas Šaltinis: https://www.facebook.com/silvi... 2016-11-14 09:36:11, skaitė 8705, komentavo 2

Audrius Bačiulis - Sovietinės Armijos pulkininkas-pensininkas, žmogus, po kurio kojomis krito ne viena Lietuvos seimo narė, parlamentarė


Vis dar puikios formos - kiekvienos brandžios damos svajonė

Šiandien Audrius Bačiulis švenčia 70 metį, ir stebina visus, net tik idealia fizine forma,bet ir sugebėjimu išlenkti vienu ypu, net tris bokalus alaus. Nežinia,kaip reikėtų vertinti šį sovietmečio laikų pleibojų, suviliojusį ir pačią Vaivą Mainelytę.

Audrius Bačiulis suvaidino itin didelę reikšmę Lietuvos Politiniame gyvenime. Kaip man pasakojo tuometinė buvusi Algirdo Mykolo Brazausko meilužė Bronislava Račienė iš Utenos, Krašuonos mikrorajono pirmakursis Audrius Bačiulis pradėjo slapta susitikėti su tuometinio Lietuvos TSRS vadovo Antano Sniečkaus sugyventine Mira Bordonaite. Mira buvo žydo prekybininko dukra, ir 1965 metais tuomet pirmakursis Audrius užkalbino ją troleibuse ir ją pakvietė pietų į tuometinį populiarų Kauno naktinį klubą ORBITA.

Bronės Račienės teigimu,ji pati matė, kaip Mira padarė Audriui Bačiuliui reveransą, ir apie jų slaptą romaną sužinojo visa tuometinio Kauno elito grietinėlė, bet Antano Sniečkaus oponentas, vienas iš komunistų partijos vadų Petras Griškevičius įsakė savo pavaldiniams žūt būt neprasitarti apie Audriaus Bačiulio romaną su tuometinio LTSRS vadovo pirmaja ponia,kuri beje buvo,net 21 metais vyresnė už jį patį.

Audrius kilo karjeros laiptais, ir jau trečiam kurse įsidarbino politikos apžvalgininku tuometiniame dienraštyje PRAVDA. Audriaus talentas buvo pastebėtas, ir jau Lietuvai atgavus nepriklausomybę Bačiulis užmezgė romaną su Kazimiera Prunskiene. Būdami beveik bendraamžiai jie puikiai suprato vienas kitą, tačiau Kazimiera Prunskienė bandė pasinaudoti Bačiuliu ir 1992 metais pažadėjo prastumti jį į vidaus reikalų ministro postą mainais už tai, kad nebūtų priimtas Liustracijos įstatymas. Kazimiera ilgus metus buvo KGB informatorė, ir puikiai suvokė, kad įteisinus Liustracijos įstatymą jos karjera politikoje būtų baigta.

Tik artimų santykių su Audriumi Bačiuliu dėka Kazimiera tiek ilgai išsilaikė politikoje, o vėliau Audrių Bačiulį pasiūlė tuometiniam premjerui Adolfui Šleževičiui. Būtent Audrius to meto žiniasklaidoje įvedė naują tradiciją. Per spaudos konferenciją valdininkams vilkėti treningus. Tai išsikerojo į didžiulį skandalą. Pasirodo sportinės aprangos gamintojas PUMA Adolfo Šleževičiaus deleguotams atstovams sumokėjo 4 tūkstančius dolerių už tai,kad premjeras reklamuotų jų produkciją tiesioginiame eteryje. Adolfas Šleževičius privalėjo kaip ministras duoti interviu su PUMA treningais,o iš šito reikalo staiga pralobęs Audrius Bačiulis, slapta vedė Dalią Teišerskytę ir su ja 1994 m sausį išvyko į povestuvinę kelionę į Peru.

Audriaus Bačiulio ir Dalios Teišerskytės vedybinis gyvenimas ilgai nesusiklostė, nes Dalia jam buvo neištikima,ir per komandiruotę Rusnėje, ji užmezgė romaną su Toliku, Anatolijum Čiupkovu. Tuometinė spauda vaizdžiai aprašė Čiupkovo susidūrimą su Audriumi Bačiuliu, kai Čiupkovo pasamdyta trijulė bandė pagrobti Audrių Bačiulį, tačiau Audrius išsitraukė legaliai nešiojamą Makarov pistoletą, ir vieną užpuolikų peršovė.

Vėliau, Audrius Bačiulis savo paties teisinio precedento tvarka įteisino ginklų kontrolės įstatymą, kuris suteikė teisę legaliai nešiotis su savimi automatinius ginklus Lietuvos teritorijoje. Turbūt niekas, net nežino, bet šiuo metu Lietuvoje kiekvienas leidimą turintis pilietis turi pilną teisę nešiotis, kad ir Kalašnikovo automatą su savimi,jeigu organizmo girtumas neviršija 0,4 promilės.

Mano žiniomis Audrius Bačiulis slapta vėl bando atnaujinti kontraktą su sportinės avalynės gamintoja PUMA, kad mūsų politikai per spaudos konferencijas vilkėtų šios kompanijos gaminamą sportinę aprangą. Bačiulio teiginys,kad Lietuvos biudžetas pasipildys 15 000 eurų manęs visai neįtikino. Ir tik labai išsamaus tyrimo dėka pavyko sužinoti, kad viso šito marketinginio pjaro sumanytoja yra dabartinė Audriaus Bačiulio sugyventinė Vaiva Mainelytė.

Mane pakankamai išgąsdino Audriaus Bačiulio skandalingas pareiškimas, kad po Auksinių Šaukštų korupcinio skandalo,reikia skubos tvarka išformuoti Lietuvos kariuomenę ir visus kariškius sukišti į kalėjimus.

Pasak Vaivos Mainelytės atstovo spaudai Egidijaus Nasevičiaus, jeigu Vilniaus meras Šimašius davė leidimą statyti Audi automobilius ant žaliojo tilto žinoma ne už ačiū, tai mūsų būsimasis premjeras Saulius Skvernelis privalės spaudos konferencijose vilkėti treningus, ir taip pratęsti Adolfo Šleževičiaus tradiciją. LRT direktorius Siaurusevičius taip pat oficialiai patvirtino apie laidos KAS GERESNIO PREMJERE sugrįžimą. Laidos vykdomasis prodiuseris Rolandas Skaisgirys.

Laidą ves ilgametis jos vedėjas ir sumanytojas Rolandas Paulauskas, o pirmasis šios laidos svečias bus jaunasis Konservatorių lyderis Gabrielius Lanzbergis.