Kremlius atsakė į klausimą, ar Rusija kovos Šiaurės Korėjos pusėje

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/113962/kremliu... 2024-10-15 14:54:00, skaitė 157, komentavo 0

Kremlius atsakė į klausimą, ar Rusija kovos Šiaurės Korėjos pusėje

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas per pokalbį su spaudos atstovais buvo paklaustas, ar Rusija kariautų Šiaurės Korėjos pusėje, jei ši pradėtų karą su Pietų Korėja, praneša „Kommersant“ leidinys.

D. Peskovas atsakė, kad Rusijos ir KLDR sutartyje numatytas glaudus bendradarbiavimas visose srityse, įskaitant saugumą.

„Sutarties formuluočių aiškinti nereikia, jos nedviprasmiškos. Svarbiausia, kad sutartis numato strategiškai glaudesnį bendradarbiavimą visose srityse, įskaitant saugumą“, – sakė Dmitrijus Peskovas.

Jis pridūrė, kad Maskva ir Pchenjanas „vadovaujasi šia sutartimi ir jos principais toliau plėtodami savo santykius“.

Rusijos prezidentas ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas birželio 19 d. per V. Putino vizitą Pchenjane pasirašė visapusiškos strateginės partnerystės sutarties projektą.

Vakar, spalio 14 d., Vladimiras Putinas pateikė Rusijos Dūmai projektą dėl sutarties ratifikavimo. Pagal dokumentą abi šalys įsipareigoja nedelsiant suteikti karinę pagalbą ginkluoto užpuolimo prieš vieną iš šalių atveju.

Sausį Kim Jong Unas pasiūlė konstituciškai įtvirtinti Pietų Korėją kaip pagrindinį priešą, o šią savaitę KLDR valdžia įvedė pasienio linijos artilerijos parengtį.

Šiąnakt, spalio 15 d., Šiaurės Korėjos kariškiai iš savo pusės susprogdino kelių, jungiančių šalį su Korėjos pusiasalio pietine dalimi, ruožus.