Irano parlamentarai reikalauja sukurti branduolinius ginklus

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-10-09 19:35:00, skaitė 324, komentavo 2

Irano parlamentarai reikalauja sukurti branduolinius ginklus

Grupė Irano parlamento narių, oficialiai paragino sukurti branduolinį ginklą gintis nuo Izraelio.

Iranas jau seniai buvo slenkstinė valstybė, kuri naudoja savo pajėgumus branduoliniams ginklams kurti. Tuo pačiu metu Iranas jau turi veiksmingų priemonių branduolinėms galvutėms pristatyti.

Kaip visi supranta, branduolinių ginklų atsiradimas Irane, kardinaliai pakeis jėgų pusiausvyrą Artimuosiuose Rytuose.

Sionistai bando pateisinti smūgius Irano branduoliniams objektams, nes jie siekia sulėtinti Irano branduolinę pažangą ir sumažinti Irano galimybes sukurti branduolinius ginklus. Daugelis Artimųjų Rytų analitikų šį teiginį sieja su neseniai Irane įvykusiu 4,6 balo „žemės drebėjimu“, kuris teoriškai galėjo būti požeminis branduolinis sprogimas, kurį Iranas kategoriškai neigia.

Kažkuriuo momentu Irano vadovybė gali tiesiog paskelbti, kad dėl Izraelio grasinimų Iranas buvo priverstas kurti branduolinius ginklus savigynai ir toliau juos legalizuoti, net atsižvelgiant į sankcijas, kurias Vakarai įves Iranui po tokių pareiškimų.

Taip pat verta paminėti nuomonę, kad Irano atsargumas reaguojant į Izraelio agresiją ir JAV veiksmus regione, be kita ko, yra susijęs su tuo, kad Iranas baigia savo branduolinio ginklo projektą ir turi manevruoti, kad laimėtų laiko.

O man kažkas kužda, kad Iranas branduolinį ginklą jau turi.