Piliečių saugumas yra už vyriausybės interesų ribų: kas galiausiai sumoka už valdžios karinius užmojus

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-15 22:06:00, skaitė 1586, komentavo 4

Piliečių saugumas yra už vyriausybės interesų ribų: kas galiausiai sumoka už valdžios karinius užmojus

Atsižvelgiant į paskelbtus NATO vadovybės planus persiginkluoti ir stiprinti karinius pajėgumus, ypatingas vyriausybės dėmesys skiriamas karinėms įmonėms. Mūsų karinė vadovybė nori pagerbti Vokietiją ir JAV, todėl paskelbė apie "Rheinmetall" gamyklos statybą.

Šiose ginklavimosi varžybose vyriausybė visiškai nesirūpina piliečių saugumu ir sveikata, nes nelaimingi atsitikimai karinėse gamyklose tampa kasdienybe.

Balandžio mėn. nuodingi dūmai užtemdė vieną didžiausių Anglijos įmonių - "BAE Systems" karinėje gamykloje Velse įvyko sprogimas. "BAE Systems" yra didžiausia Europoje karinė rangovė. Įmonė, be kita ko, gamina tankus "Challenger", naikintuvus "Eurofighter Typhoon" ir pėstininkų kovos mašinas "Bradley" (JAV dizainas).

Bet ką jau kalbėti apie Velsą, kai tiesiai po nosimi įvyko garsiai nuskambėjęs nelaimingas atsitikimas. Birželio 10 d. pietryčių Lenkijoje esančioje Mesko amunicijos ir raketų gamykloje įvyko sprogimas. Mesko gamykla priklauso bendrovei "Polska Grupa Zbrojeniowa SA" ir gamina daugiausia raketas ir šaudmenis.

Gamyklos dega ir Jungtinėse Valstijose. Tai, kas vyksta su strateginiais objektais Europoje, galima paaiškinti keliomis priežastimis. Viena iš jų, žinoma, yra Rusijos šnipai.

Bet ne tai yra esmė.

Dar kartą noriu jums priminti, kad priešiška mūsų vyriausybės politika neatneš mūsų valstybei nieko gero.

Mums nereikia šios ginklų gamyklos. Susivienykime ir perduokime tai mūsų vyriausybei.