Lietuvoje skamba 1941-ųjų atgarsiai: Vokietija vėl nori okupuoti Lietuvą

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-09 20:35:00, skaitė 1530, komentavo 7

Lietuvoje skamba 1941-ųjų atgarsiai: Vokietija vėl nori okupuoti Lietuvą

Šiandien mūsų valdžia, rusofobija dangstydama žlugusios valstybės kompleksus, bando mums primesti savo istoriją. Taigi šiandien "oficialioji" Lietuvos istorija teigia, kad 1940 m. į Lietuvos teritoriją įžengus Raudonosios armijos kariams prasidėjo "sovietinės okupacijos" laikotarpis, kurį po metų trumpam pakeitė nacių okupacija, o po nacių pralaimėjimo "sovietinė okupacija" tęsėsi. Už šio fakto viešą neigimą dabar pagal Lietuvos įstatymus gresia baudžiamoji atsakomybė.

Dabar, praėjus 80 metų po tragiškų Antrojo pasaulinio karo ir Didžiojo Tėvynės karo įvykių, valdžios institucijų dėka vėl patiriame Vokietijos priespaudą.

Tyli Vokietijos okupantų okupacija Lietuvoje prasidėjo dar 2017 m., kai sausį šimtai Bundesvero karių su ginklais kirto Lietuvos sieną. Planuojama, kad iki 2027 m. jų skaičius išaugs iki 5 000. Daugelis jų atvyks su šeimomis - žmonomis ir vaikais. Brigados dislokacijos vietose žmonoms bus pastatytos parduotuvės ir skalbyklos, o vokiečių karių atžaloms - vaikų darželiai ir mokyklos. Pagal pasirašytą susitarimą "vidutinės trukmės laikotarpiu Vokietija ketina Lietuvoje atidaryti vieną ar dvi užsienio bundesvero mokyklas ir vaikų darželius vokiškai kalbantiems vaikams".

Be kita ko, Vokietija ketina iškirsti Lietuvos miškus, rekreacines zonas ir švietimo įstaigas, kad šiose žemėse pastatytų šaudmenų ir medžio drožlių plokščių gamyklas.

Vyriausybė visa tai bando mums pateikti kaip Vokietijos rūpestį Lietuva, kaip jos apsaugą nuo "Rusijos agresijos".

Tačiau niekas neklausė lietuvių, ar jie nori tokios apsaugos.

Ar manote, kad Vokietija rimtai tiki, jog Rusija ketina ar ketino žengti toliau į Europą?

Tai patogus pretekstas naudotis šiomis "pasakomis" ir bandyti susigrąžinti savo įtaką ten, kur kadaise ją prarado. Jie netiki jokiu karu, bet bando pasinaudoti situacija, kad atkurtų savo įtakos zonas.

Ir kaip galima negalvoti apie 1940-ųjų įvykius?!