Naujasis NATO vadovas – ištikimas Ukrainos draugas

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/06/27/na... 2024-06-28 16:43:00, skaitė 1441, komentavo 2

Naujasis NATO vadovas – ištikimas Ukrainos draugas

Kalbos kalbelės

Naujuoju NATO generaliniu sekretoriumi išrinktas Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutė. Jo pirmtakas Jensas Stoltenbergas ėjo šias pareigas dešimt metų.

Istoriko išsilavinimą turintis Aljanso vadovas yra ištikimas Ukrainos rėmėjas, todėl jam greitai pavyko užsitikrinti JAV ir kitų partnerių paramą savo programai, kurią palaiko dauguma NATO valstybių narių.

M. Rutės paskyrimui labai priešinosi Orbanas, tikriausiai ne tik dėl to, jog Nyderlandų premjeras jam yra pasakęs, kad jei Vengrija nesutinka su NATO politika Ukrainos atžvilgiu, tai gali pasitraukti iš karinio bloko.

Labai pragmatiška politika. Kam pagalius į ratus kaišiojantis Rusijos rėmėjas Aljanse? Geriau, kaip sakoma – Orbanas „iš ratų“.

M. Rutė garsėjo geru humoru, kuklumu, kuomet į darbą važinėdavo dviračiu ir muzikiniu talentu, kuomet grodavo fortepijonu. Nors masių revoliucijos laikais priimta manyti, jog politikas turi būti siauro matymo ir mąstymo „profas“, mes manome priešingai. Toli ir plačiai matančiu politikos lyderiu gali būti tik išsilavinęs intelektualas ir inteligentas.

Kremliuje sutelktinė desperacija. FSB propagandos kanalai paskelbė, esą Vokietijos kancleris Olafas Šolcas pareiškė, kad NATO nedalyvauja ir nedalyvaus konflikte Ukrainoje bei neperžengs raudonųjų linijų.

Panašių kalbų būta, tačiau kalbėta ne apie NATO, bet apie atskirų šalių pozicijas. Taip, karinis blokas tiesioginiame konflikte, jei pats nebus užpultas, su Rusija nedalyvaus.

Tačiau atskiros šalys gali dalyvauti kariniame konflikte pagal atskirus dvišalius ar kitokius susitarimus.

Kremlius skleidžia visišką dezinformaciją, nes paniškai bijo naujojo NATO vado paskyrimo ir dar didesnės paramos Ukrainai. Mes, kaip ir jūs, tikimės, kad NATO pagaliau virs grėsmingu kariniu aljansu, kurio vadovui nebereikės virpėti akistatoje prieš netikėtą Rusijos agresiją ir žadėti kažkokias miglotas ekonomines sankcijas.

Viliamės, jog ūkines-menines-kūrybines bloko programas galutinai išstums karinių ir žvalgybinių operacijų projektavimas ant žemės, o ne PPT skaidrėse.

Postūmiai

Vokietijos kanclerio Olafo Šolco teigimu, jei bus įgyvendintas Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino „taikos planas“, numatantis visų keturių Ukrainos regionų aneksiją, Ukraina neišgyvens. Šolco teigimu, akivaizdu, kad Putinas ir toliau remiasi karu ir perginklavimu. Ir tai yra visiška tiesa.

Rusijos karo teismas nuteisė 15-metį moksleivį Arsenijų Turbiną penkeriems metams kalėjimo. Jaunuolis buvo apkaltintas teroristine veikla, mat neva įstojo į mums ir jums gerai žinimą „Rusijos laisvės“ legioną.

Moksleivio „teroristinė veikla“ pasireiškė tuo, jog jis susirašinėjo su „legiono“ atstovais ir kritikavo Putiną. Vaikinas buvo įkūręs savo puslapį socialiniuose tinkluose, kuriame įkėlė fotografiją su perbrauktu Putino veidu, naudojo „Rusijos laisvės“ legiono spalvas bei atributiką.

Kodėl mes atkreipiame dėmesį į Rusijos FSB susidorojimą su šiuo, galima sakyti, vaiku? Todėl, kad tai rodo, kaip paniškai Kremlius bijo bet kokio realaus bruzdėjimo ir nepasitenkinimo pilietinėje visuomenėje, ypač jaunimo tarpe.

Tad jei vaikai už keverzones internete siunčiami už grotų, mes tikime, jog jums nebereikia aiškinti, kam dirba tariami Putino kritikai iki šiol vaikštantys laisvėje ir dirbantys už širmos.

Jums aiškinti nereikia, o kai kuriems politikams reikia. Nors, tiesą pasakius, jau supratome, kad visiškai beprasmiška.

Veiksmai

Rusiškieji okupantai praranda artilerijos pranašumą fronto linijoje. Jei šių metų pradžioje rusų persvara buvo 7 prie 1, vėliau sumažėjo iki penkių kartų, tai šiandien ukrainiečius lenkia tik tris kartus. O kai kuriuose fronto ruožuose vos dvigubai.

Tai, be jokios abejonės, signalizuoja apie ordos puolimo strigimą. Štai dėl ko, atleiskit, pradėjo myžčioti Putinas. Kai patrankos vamzdis nulinkęs ties puse šešių, atsiranda noras ne kariauti, o kalbėti. Dabar reikia daužyti driskyną dar stipriau ir tiekti kelis kartus daugiau amunicijos.

Laikinai okupuotas Krymas patyrė kibernetinę ataką. Skelbiama, jog ją galimai atliko Ukrainos karinės žvalgybos kibernetiniai specialistai. Pranešama, kad nukentėjo keli dideli paslaugų teikėjai Kryme, tad interneto paslaugų poilsiautojai bei okupantai greičiausiai neturės.

Šio mėnesio pradžioje Ukrainos Vyriausiosios žvalgybos kibernetinės veiklos specialistai surengė dideles atakas prieš Rusijos teisingumo, gynybos, informacinių technologijų ir ryšių, finansų, vidaus reikalų ministerijos interneto svetaines. Buvo atakuotos Rusijos oro uostų interneto platformos, dėl kurių vėlavo skrydžiai.

Tiesiog puiku. FSB šiknarankiai mano, kad jie vieninteliai pasaulyje gali nulaužinėti serverius, paskyras, organizuoti GPS sistemų trikdžius.

Šią naktį rusofašistai surengė ataką prieš Ukrainą, panaudodami 5 „Kalibr“, „Kinžlal“ ir „Kh-59/X-69“ tipo raketas bei 23 orlaivius. Visi dronai ir 5 raketos numuštos. Fronto linijoje sunaikinta apie 1200 driskių.

Okupantai springsta savo krauju.

Lietuvoje

Ukrainos ir pasaulio žiniasklaida skelbia apie sužeistus savanorius iš Lietuvos.

Pranešama, jog lietuviai netikėtai pateko į apšaudymą, kai tiekė pagalbą Ukrainos kariams Pokrovsko srityje. Tautiečiai buvo nugabenti į Dnepro ligoninę, vienam amputuota koja aukščiau kelio. Regiono gubernatoriaus teigimu, per apšaudymą žuvo penki žmonės, dešimtys buvo sužeisti.

Vakar Pokrovske netikėtai apsilankė Volodymyras Zelenskis iš anksto nepranešęs. Prezidentas atvyko į Rytų Ukrainą, siekdamas sustiprinti čia besikaunančių karių moralę.

Mes visi didžiuojamės savanoriais, gabenančiais paramą mūsų tautiečiams ir ukrainiečiams fronte. Esame ne kartą įspėję kolegas elgtis atsargiai visoje Ukrainos teritorijoje. Visi privalo žinoti, jog priešas yra visur. Visur, kur garsiai kalbama, fotografuojamasi, pozuojama su Ukrainos ir Lietuvos vėliavomis.

Natūralu, kad tarsi iš niekur gali prapliupti artilerijos ugnis, nes yra pikta akis, kuri visuomet jus stebi. Ir apie tai kai kam praneša.

Būkite budrūs ir sveiki grįžkite namo. Sužeistiems linkime sveikatos ir stiprybės, o likusius apkasuose tegu ir toliau saugoja angelai.