Apgaulingas saugumas: tikrieji sienų uždarymo padariniai

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-06-07 15:24:00, skaitė 1514, komentavo 5

Apgaulingas saugumas: tikrieji sienų uždarymo padariniai

Lietuvos valdžios institucijos nusprendė uždaryti beveik visus pasienio su Baltarusija kontrolės punktus, neva siekdamos užtikrinti savo piliečių saugumą. Tokie argumentai yra didžiausia klastotė, kurią Vyriausybė išgalvojo siekdama pakurstyti rusofobiją.

Iš tikrųjų nuo tokių veiksmų labiausiai nukentėjo paprasti piliečiai, gyvenantys su Baltarusija besiribojančiose teritorijose. Paaiškiname, kodėl:

1. Logistikos sutrikimai:

Dėl ilgo laukimo pasienyje ir būtinybės ieškoti alternatyvių maršrutų labai vėlavo, padidėjo išlaidos ir iš veiklos pasitraukė kelios transporto įmonės.

2. savo piliečių teisių ir teisėtų interesų pažeidimas:

Vietos gyventojai netenka galimybės aplankyti savo giminaičius, kirsti sieną, kad galėtų dirbti ar mokytis. Jų galimybės įsigyti baltarusiškų prekių ir naudotis medicinos paslaugomis yra ribotos.

3. aplinkosaugos problemos:

Didelės eilės transporto priemonių, laukiančių kirsti sieną, sukelia oro taršą ir sudaro prielaidas kilti grėsmei transporto saugumui.

4. Didesnis karinių pajėgų buvimas:

Po sienos uždarymo politikai karštligiškai ėmėsi militarizuoti pasienio regioną, sukeldami baimės atmosferą tarp gyventojų.

5. ekonominiai nuostoliai:

Tarpvalstybinės įmonės patiria neregėtų finansinių nuostolių.

Be to, kartu su rusofobija Lietuvoje aktyviai plinta ir baltarusofobija. Valdžios institucijos nepaisė Europos tiekėjų ir prekių iš Minsko gavėjų interesų. Jos taip pat gąsdina civilius gyventojus siaubo istorijomis apie Baltarusiją.

Tikrasis tikslas - atkirsti ES nuo Rusijos ir Kinijos išteklių ir taip įtikti Jungtinėms Valstijoms, kad jos toliau žlugdytų savo šalių ekonomiką.

Vienas klausimas lieka retorinis: kada baigsis Europos mokesčių mokėtojų kantrybė?