V. Apžvalgininkas.  Lietuvos geografiniai, mentaliniai ruskij mir getai. Nevykdytos integravimo politikos pasekmės

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/05/22/v-... 2024-05-22 17:46:00, skaitė 516, komentavo 2

V. Apžvalgininkas.  Lietuvos geografiniai, mentaliniai ruskij mir getai. Nevykdytos integravimo politikos pasekmės

Svarbu, jog NATO dislokuotų karius Ukrainoj. Pradėtų su „ichtamnetais“ kaip tai Rusija darė Donbase. NATO ginkluotę „ichtamnetai“ įsigytų „vojentorge“. Kariai paėmę atostogas išvyktų Ukrainon. Verta atlaisvinti Ukrainos karius nuo ilgo pasienio idant galėtų koncentruotis esminėse fronto vietose. Rusijos rezervai eina į pabaigą, ji pradėjo kelti mokesčius kad galėtų tęsti karą, toliau taps dar sunkiau.

Sekinamasis karas pradeda veikti Rusiją. Kremliaus tikslas – kad Ukraina pasiprašytų paliaubų, kol Rusija dar nesubyrėjo ir atsigavus pulti naujomis jėgomis. Ukrainos tikslas – atsilaikyti iki Rusijos subyrėjimo, kai ji paliks visas Ukrainos žemes pati. Rusija pradėjo taupyti, nori reformuoti savo kariuomenę taip kad ji atseitų pigiau, bet nepaisant to, kad pajėgumas padidėtų.

Naujieji čimberlenai, Kremliaus įtakos agentai spaudžia Ukrainą siekti paliaubų nesulaukus Rusijos nusilpimo bei jos pasitraukimo, kaip tai padarė Afganistane. Kiek Rusija tęs, priklauso nuo to ar Kinija sumažins pagalbą Rusijos karinei pramonei, ar ES pavyks prispausti Kiniją. Be Kinijos Rusija jau pralošus.

Tuo tarpu mūsų valstybėj egzistuoja geografiniai bei mentaliniai ruskij mir getai, kuriems didele dalimi pradžią davė imigracinė politika. Mentalinius getus, kaip atskirtį nuo valstybės, formuoja kitakalbės mokyklos, dažnai esančios Kremliaus įtakos sferoj. Šias mokyklas baigę asmenys vėliau labiau linkę tikėti Kremliaus propaganda.

Lietuvoj diskutuota kaip labiausiai prokremliniam kandidatui pavyko surinkti apie 7 proc. balsų. Daugiausia už šį kandidatą balsavo asmenys labiausiai atitolę nuo valstybės. E. Vaitkus surinko daugiausia balsų Šalčininkų valsčiuj bei Visagine, vietovėse kur daugumą sudaro neintegruoti imigrantai. Klaipėdoj už jį balsavo rusakalbiai jūreiviai, uosto darbuotojai (strateginė įmonė).

Lietuviai balsavę už šį asmenį yra pagrinde senyvo amžiaus žmonės, jaučiantys nostalgiją sovietizmui, gyvenantys savo burbule. Tautinių bendrijų atstovai balsavę už šį kandidatą yra pagrinde gyvenantys etniniuose geografiniuose getuose ar asmenys lankę nelietuviškas mokyklas.

Sociologinis tyrimas parodė, jog lenkai gyvenantys mišriose vietovėse su lietuviais ar turintys bendrų su lietuviais santuokų yra linkę į provakarietiškas pažiūras. Be to, lenkai baigę lietuviškas mokyklas yra provakarietiški ir labiausiai integruoti šios bendruomenės atstovai.

Nuo 2022 m. Kremliaus suformuotas propagandos tikslas Lietuvai – sumažinti patriotų kiekį. Šio tikslo Maskva nepasiekė. Nuo 2024 m. Kremliaus propagandos tikslas tapo gąsdinti lietuvius taip, jog jie paklūstų Rusijos naratyvams. Trečiasis rinkėjų kontingentas balsavęs už Vaitkų yra asmenys turintys karo baimę.

Jei Vaitkus dieną X organizuotų šaudymus į nugarą, jam tektų kliautis neintegruotų tautinių bendrijų atstovais iš getų, o sovietizuoti senyvi lietuviai pranešinėtų taikinių vietas. Bijantys karo Vaitkaus rinkėjai sėdėtų namie.

Provakarietiškų lenkų atstovas Č. Okinčic per Lrytas.tv rėžė, jog už tai kas įvyko Šalčininkuose dalinai atsakinga LLRA dėl savo įdirbio bei meilės Putinui ir Lukašenkai. LRT pakalbino šalčininkiečius balsavusius už šį asmenį. Dalis net nemokėjo lietuviškai! Gyventoja piktinosi, kodėl Lietuvos valdžia šiokia nedraugiška kaimynams (Rusijai, Gudijai)? Klasikinis Kremliaus naratyvas, kuriame užkoduota rusofašistinės propagandos žinutė – „Rusija gera, Vakarai užpuolė Rusiją padarydami perversmą Ukrainoj. Vakarai pradėjo karą, tuo tarpu Rusija tik ginasi. Taiką galima pasiekti tik nutraukus pagalbą Ukrainai.“ Minėto kandidato žinutė per rinkimus priderinta prie Rusijos melo metodičkos bei perteikianti, jog jis yra prieš NATO – todėl už taiką.

LLRA lyderis, išaiškėjus rinkimų rezultatams, pasirinko puolimą kaip gynybinę taktiką. Pradėjo pulti Lietuvą, kaltino Lietuvos valdžią, Lietuvos žmones, su pykčiu klegėjo – jie mus vadina vatnikais! LLRA partija apie 30 m. darė viską kas įmanoma, jog rusofašizmo Šalčininkuose liktų kuo daugiau. Šios partijos lyderis yra išsakęs nepasitenkinimą, kad Lietuva nutraukė rusofašistinės propagandos rodymus iš Maskvos.

LLRA vieni pagrindinių tikslų yra išlaikyti pietryčių Lietuvą rusofašistine ir tuo pat metu teigti, jog ji nėra rusofašistinė, dėl visko kaltinti Lietuvą. Kaltinti yra klasikinė ruskij mir vartymosi taktika. Geriausias būdas išsivartyti yra kaltinti tą, kuris tave išaiškino. Kai tave paliks ramybėj, toliau tęsti rusofašizmo išsaugojimo politiką regione.

Prieš rinkimus LLRA išsiunčia apie 100 agitatorių, kurie aplanko namus, sodybas regione bei perduoda Kremliaus žinutes. Vėliau tai vadinama demokratijos pergale. Tikslas – kuo mažiau Lietuvos regione. Lietuvių kalba, lietuviakalbis švietimas asocijuojamas su Lietuva, todėl prieš šį kovojama. Kuo mažiau šiame regione Lietuvos, tuo jame daugiau Kremliaus.

Visagino meras po skandalingų rinkimų rezultato priežasčių ieškojo daug kur, išskyrus savyje. Meras 2022 m. prasidėjus naujam Rusijos invazijos etapui pasakė, jog Ukrainoj vyksta pilietinis karas. Jei meras šneka šitokius dalykus, kokios integracijos norėti iš mieste gyvenančių imigrantų?                                                     

Imigracinei, neintegravimo politikai patyrus nesėkmę, įsiūbuotas „damage control“ sugeravęs, kad tai ką regime neva nėra tai ką regime. Apologizuota, jog Šalčininkų valsčiuj 5000 balsavo už Vaitkų, tuo tarpu Kaune 7000, todėl Kaune dar blogiau. Pamiršo paminėti, jog Kaune gyvena apie 300,000 gyventojų, tuo tarpu Šalčininkų valsčiuj apie 30,000. Šalčininkuose pagal procentinę išraišką balsavo daugiau už prokremlinį kandidatą.

Klausta, jei už Žemaitaitį balsavo apie 20 proc. žemaičių, ar tai reiškia, jog šitiek yra antisemitų Žemaitijoj? Žemaitaičio dienotvarkėj yra įvairus spektras temų, tuo tarpu pas Vaitkų pagrinde viena tema – prokremliškumas.

Raginta, neklijuoti etikečių Visaginui bei Šalčininkams, nes juk tarp visų rinkėjų už E. Vaitkų pirmajame mieste balsavo 15,5 proc., antrajame – 22 proc. rinkėjų, didelė dalis rodė pasyvumą. Tačiau Lietuvos tikslas nėra miestai, kuriuose didžioji dauguma žmonių pasyvūs bei nesipriešintų okupavimui, aktyvioji mažuma būtų prokremliška invazijos atveju. Mūsų vizija yra miestai, kurių dauguma gyventojų aktyviai kovoja už Lietuvos laisvę, t.y., patriotiškai aktyvūs bei provakarietiški.

Tik vienas ekonomistas koktaus apologizmo fone išdrįso per Delfi pasakyti, jog reikia pradėti vykdyti integravimo politiką ir pradėti nuo švietimo.

Lenkija sužinojusi rezultatus Šalčininkuose patyrė šoką, spauda aprašė makabrišką regiono mentalitetą. Verta įvesti tiesioginį valdymą regionuose, kuriuos užvaldė Kremlius, išlaisvinus juos nuo Rusijos įtakos, vėliau galėtume vėl de facto juos prijungti prie Lietuvos.

Lietuva nemoka skirtingai nei Kremlius vykdyti psichologinių operacijų. Kremliaus komunikavimas yra manipuliavimas tiesiai į žmonių įtikinimų mentalinį centrą. Konservatorių partija kurta Lietuvos išsivadavimo lyderio 1990-iais, kuris buvo puikus strategas, tačiau jo silpnoji pusė buvo komunikavimas su eiliniais žmonėmis. Partija perėmė įkūrėjo bruožus.

Panašiai funkcionuoja ne tik Konservatorių partija, bet taip pat visas dešinysis partijų spektras, išsiugdęs Konservatorių partijos įtakoj. Strategui dažnai sunku nusileisti ant žemės bei normaliai betarpiškai pabendrauti su eiliniais žmonėmis.

Daugiau nei 30 m. Lietuva nevykdė integravimo politikos, leido klestėti prokremliniams getams, rusofašistiniam švietimui, rytų agentams, didino imigravimo mąstą iš ruskij mir. Šiandien pakankamai gausus kiekis naujų imigrantų nesimoko lietuvių kalbos, net išmokus – nenaudoja viešoj erdvėj, leidžia vaikus į kitakalbes antivalstybines mokyklas, gyvena jei ne geografiniame, tai mentaliniame ruskij mir gete.

Rusų kalba yra pavojinga Lietuvai, nes ji yra instrumentalizuota Kremliaus rusofašizmo plėtrai. Rusų kalba Lietuvos mokyklose kaip mokomoji ar kaip užsienio kalba yra Kremliaus įsiskverbimas į Lietuvą, net jei šia kalba yra mokomi patriotiniai dalykai. Lietuva nesuvokia kaip Rusija manipuliuoja bei valdo Lietuvą iš vidaus.

Atsižvelgiant į mažėjantį gimstamumą dėl feministinės valstybės ideologijos bei augantį imigravimo mąstą ir jei tai tęsis, visa Lietuva ateity taps Šalčininkais. Paradoksaliai didžiausio imigravimo apologetės Konservatorių, Liberalų, Laisvės partijos pačios išnyks, nes neliks kam už jas balsuoti. Klausimas, kaip šitame kontekste išliks Lietuva?