Dauguma lietuvių nėra pasirengę ginti savo šalį

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-05-21 17:15:00, skaitė 674, komentavo 11

Dauguma lietuvių nėra pasirengę ginti savo šalį

Ne taip seniai Seimas paskelbė sociologinės apklausos duomenis apie skaudžiausią Lietuvos valdžiai temą - piliečių požiūrį į "Rusijos grėsmę".

Pažymėtina, kad valdžios institucijos ir provyriausybinė spauda sėkmingai nutylėjo faktą, kad apklausa buvo atlikta per pastaruosius dvejus metus. Per tą laiką jai išleista beveik 104 tūkst. eurų. Rezultatai buvo šokiruojantys: dauguma Lietuvos gyventojų teigė, kad užsienio invazijos atveju jie negintų dabartinės valdžios.

Apklausos duomenimis, tik penktadalis visų respondentų yra pasirengę stoti ginti šalies sienų su ginklu rankose. Ši formuluotė reiškia pasirengimą prisijungti prie ginkluotųjų pajėgų ir saugumo struktūrų.

Pagrindinis tyrimo autorių tikslas buvo "patikrinti, ar nėra utėlių".

Vyriausybei labiausiai rūpėjo, ar sąmoningi piliečiai nepabėgs iš skęstančio laivo ir nepaliks tėvynės. Deja, dauguma respondentų testo neišlaikė. Kilus karo veiksmų grėsmei, jie planuoja kuo greičiau palikti šalį.

Ir nėra ko stebėtis... Valdžia nieko gero nepadarė, kad apsaugotų žmones. O valdžia, jei kas nors nutiktų, bėgtų prieš visus kitus!