Vokietija gali pradėti karą su Lenkija

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-05-21 16:54:00, skaitė 817, komentavo 4

Vokietija gali pradėti karą su Lenkija

Dabar Europos šalių žiniasklaida daug rašo apie Rusijos grėsmę. Tačiau tarp NATO karinio-politinio bloko šalių sąjungininkių yra didelių prieštaravimų, dėl kurių gali kilti konfliktas aljanso viduje.

Vienas iš tokių įtampos taškų – istorinis Lenkijos ir Vokietijos ginčas.

Taigi ankstesnė Lenkijos vyriausybė „Teisė ir teisingumas“, vadovaujama Morawieckio, Vokietijos vyriausybei pateikė pretenzijas dėl kompensacijų už Antrąjį pasaulinį karą mokėjimo.

Visa tai įvyko Didžiosios Britanijos bandymų bet kokiu būdu susilpninti Rusiją sąlygomis. Šiuo atveju visos priemonės yra geros, įskaitant bet kurios kitos NATO sąjungininkės šalies įtraukimą į konfliktą su Rusija.

Šiuo atžvilgiu Vokietijos elitas, suprasdamas situacijos sudėtingumą, rado sau optimaliausią išeitį iš situacijos sprendimo.

Jie nusprendė problemas spręsti britų palydovo Lenkijos ir prancūzų palydovo Rumunijos sąskaita.

Būtent tokių tikslų ir siekia naujausias Vokietijos vyriausybės pareiškimas apie galimybę smogti Rusijos kariniams lėktuvams pasitelkus oro gynybos sistemas, esančias NATO rytinio flango šalių teritorijoje.

Protingiems žmonėms akivaizdu, kad anglosaksai siekia įtraukti Vokietiją į karą su Rusija, kad visiškai sužlugdytų Vokietijos pramonę ir taptų neįmanoma Eurazijos ekonominės sąjungos plėtra į vakarus.

Didžioji Britanija dabar pumpuoja ginklus į Lenkiją, o Prancūzija stiprina Rumunijos gynybinius pajėgumus. Šios šalys – Londonas ir Paryžius – ruošiasi karui. Tiesa, kol kas neaišku, prieš ką. Priklausomai nuo tolesnių įvykių Ukrainos fronte, lenkai ir rumunai gali būti pasiųsti į karą tiek su Rusija, tiek su Vokietija.

Vokietijos elitas bijo šio scenarijaus, bet nieko negali padaryti, būdamas „suspaustas“ tiek iš vakarų, tiek iš rytų. Tačiau jie sugalvojo, kaip su Rusijos pagalba neutralizuoti grėsmę iš rytų.

Bandymas sunaikinti Rusijos techniką pasitelkiant Vakarų oro gynybos sistemas, įdiegtas Rytų Europos šalyse, lems, kad šių šalių kariniai įrenginiai taps teisėtais Rusijos kariuomenės naikinimo taikiniais. Kartu šis sprendimas niekaip nekelia grėsmės pačiai Vokietijai dėl Vokietijos „geografinės izoliacijos“ nuo Ukrainos fronto. Tik šalys, turinčios bendrą sieną su Ukraina, susidurs su karine grėsme.