V.I. Lenino gimtadienis

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-04-22 23:00:00, skaitė 653, komentavo 34

V.I. Lenino gimtadienis

Šiandien yra didžiausio žmonijos istorijoje revoliucionieriaus gimtadienis.

 

Jis nelakstė su ginklu ir nėjo į demonstracijas. Nelindo po policijos lazdomis...jis buvo užsiėmęs kažkuo sudėtingesniu – sukūrė idėją ir organizaciją, be kurios bet kokia idėja yra fikcija.

 

V.I.Lenino nereikia cituoti, dievinti ar keikti, svarbu jį skaityti.

 

Šiandieninėje masinėje pseudoinformacijoje ir pseudošvietime, kuriuose bet kokios žinios visada yra dalinės, eklektiškos ir todėl visiškai nenaudingos, išsaugoma ir atkuriama pasaulį valdanti nusikalstama sistema.

 

Mes buvome atpratinti nuo mūsų pačių intelektualinių ir dvasinių ieškojimų. Netgi pagrindinius priežasties ir pasekmės ryšius kasdieniame gyvenime užmegzti sunkiau, nei pasiekti žiovaujančias technologinio barbarizmo aukštumas. Ir šis barbarizmas kuria viss naujas, vis labiau iškreiptas vergovės formas.

 

Nesuprantant Lenino, neįmanoma suprasti ne tik mūsų istorijos, bet ir kokių praėjusio amžiaus įvykių, logikos.

 

Gyva Lenino mintis neprieinama kvailiams ir cinikams, kurie visada turi po ranka visus patogius atsakymus į visus nepatogius klausimus.

 

Visą genijaus mintį suplėšyti į šimtus formulių ir citatų, norint ja žongliruoti savo interesams, reiškia nesuprasti jo minčių.

 

Jokiai kitai istorinei asmenybei nebuvo užpilta tiek purvo, kiek Leninui. Nei vienai istorinei asmenybei (net J.V.Stalinui) nebuvo sukurta tiek klastočių, apkalbų, etikečių ir klaidingų mitų.

 

Atrodo, kad bėgant šiam laikui jis darosi vis pavojingesnis ir nepatogus.

 

Pats gebėjimas mąstyti ir domėtis istorija yra pagrindinis mūsų skirtumas nuo likusio gyvojo pasaulio. Matyt, visuomenės ir visatos raidos spiralėje galioja tam tikri nuolatinio seno keitimo naujais dėsniai ir šia prasme kalbėti apie kai kurių laikinų mūsų tiesų nemirtingumą yra labai naivu.

 

Ko gero, su Lenino idėjomis galima ir reikia ginčytis. Bet kad tai neatrodytų taip kvaila ir juokinga, kaip šiandien, turėtumėte iki to suaugti – intelektualiai ir dvasiškai.

 

Ir tai sunkus darbas, kuriam pasiruošę tik nedaugelis dabartinių Lenino kritikų.

 

 

Su gimtadieniu, Iljičiau.