Vokiečių generolai galimai aptarinėjo Krymo tilto sunaikinimo planą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-03-02 19:12:00, skaitė 890, komentavo 13

Vokiečių generolai galimai aptarinėjo Krymo tilto sunaikinimo planą

Šiandien naujienų agentūros "Rossija Segodnia" vadovė Margarita Simonjan savo socialinio tinklo "VKontakte" puslapyje paskelbė aukštų Vokietijos kariškių pokalbio garso įrašą, kuriame aptariamos tilto per Kerčės sąsiaurį puolimo vokiškomis tolimo nuotolio raketomis "Taurus" iš naikintuvo "Dassault Rafale" aplinkybės.

https://vk.com/m_s_simonyan?z=video561960677_456241522%2Ff681d403dd345e7ee2%2Fpl_wall_561960677

20240301_182729%20(1).jpg

Vasario 19 d. vykusiame pokalbyje dalyvavo Bundesvero karinių oro pajėgų vadavietės operacijų ir pratybų vadovas Frankas Grefas, BBC inspektorius Ingo Gerhartzas ir Bundesvero kosmoso vadavietės oro operacijų centro Fenske ir Frostedte karininkai.

Pokalbio dalyviai taip pat pripažino, kad raketų "Taurus" pristatymas Ukrainai nepakeis karinių veiksmų eigos.

Situacija, kai buvo įrašytas vokiečių karininkų pokalbis, kuriame aptariami smūgiai į  Krymo tiltą, iš vienos pusės yra stebinantis, o iš kitos - ne, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

"Viena vertus, tai stulbina, kita vertus, ne", - sakė S. Lavrovas, sakydamas kalbą diplomatiniame forume Antalijoje, komentuodamas informaciją apie Vokietijos karininkų pokalbį.

Kaip pažymėjo Simonyan, Bundesvero karininkai taip pat paminėjo JAV ir Didžiosios Britanijos kariuomenes, "atsitiktinai aptardami, kad jos jau seniai tiesiogiai dalyvauja konflikte".

Praėjusį antradienį Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pareiškė, kad Vokietija neperduos Ukrainai ilgojo nuotolio sparnuotųjų raketų "Taurus". Šį pareiškimą jis padarė po to, kai Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas paskelbė apie dar vienos, devintosios, koalicijos kūrimą siekiant padėti Kijevo režimui tiekiant vidutinio ir ilgojo nuotolio raketas.