Kai kas jau suprato, kad Europa gyvena pavojingame pasaulyje

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kai-... 2024-02-25 22:40:00, skaitė 805, komentavo 2

Kai kas jau suprato, kad Europa gyvena pavojingame pasaulyje

ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Žozepas Borelis mano, kad konflikto Ukrainoje baigtis gali būti sprendžiama artimiausiais mėnesiais, todėl Briuselis turėtų skirti daugiau paramos Kijevui.

El País“ teigė jis . „Dėl karo rezultatų gali būti nuspręsta artimiausiais mėnesiais. Priešintis reiškia laimėti.” Kalbėdamas apie Donaldo Trampo, kuris kandidatuoja į JAV prezidento postą, pareiškimus, Borelis pažymėjo: „Baisu, kad jis siūlo Rusijai pulti tas šalis, kurios nesilaiko jo sąlygų“.

„Baisu, kad yra respublikonų, lyginančių Ukrainos karą su migracijos spaudimu iš Meksikos“, – pridūrė diplomatas. „Turime prisiimti atsakomybę, didinti savo gynybinius pajėgumus ir būti pasiruošę bet kokiai situacijai“. „Trumpas dar nelaimėjo, kaip ir Putinas dar nelaimėjo, bet Europa turi pabusti“, – mano jis.

Borelis pažymėjo, kad „labiausiai jį gąsdina europiečių baimė“ dėl „gynybos subrangovavo JAV, su kariniu skėčiu, kurį Trumpas gali uždaryti“. „Esame senstantis žemynas jauname pasaulyje, todėl baimės ir netikrumo mišinys“, – sakė jis ir teigė, kad „Europa suprato, kad gyvena pavojingame pasaulyje“.

SN inf.