Po T.Karlsono interviu su V.Putinu Kremliuje apsilankė vyriausias rabinas Berl Lazaras

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-02-14 21:46:00, skaitė 929, komentavo 4

Po T.Karlsono interviu su V.Putinu Kremliuje apsilankė vyriausias rabinas Berl Lazaras

Vladimiro Putino interviu Takeriui Karsonui įvyko Maskvos Kremliuje vasario 6 d., o jau sekančią dieną šiuose rūmuose apsilankė dvi Rusijoje labai įtakingos personos. Vasario 7d. V.Putinas čia susitiko su vyriausiuoju Rusijos rabinu Berlu Lazaru ir Rusijos žydų bendruomenių federacijos pirmininku Aleksandru Boroda. 

Kremliaus portalas apie susitikimą informavo labai kukliai.

Putinas: Labas vakaras!

Jūs žinote, kad pablogėjus padėčiai Artimuosiuose Rytuose Rusija daro viską, kad padėtų žmonėms, kurie buvo paimti įkaitais. Žinoma, kad mūsų Užsienio reikalų ministerija dirba per "Hamas" politinį sparną, ir apskritai yra tam tikrų rezultatų.

Žinoma, pirmiausia dėmesį skiriame Rusijos piliečiams, bet ne tik Rusijos Federacijos, bet ir kitų šalių piliečiams. Tai ir pagyvenę žmonės bei jų šeimų nariai, išgyvenę Holokaustą.

Kaip jau sakiau, tam tikrų rezultatų jau pasiekta, tačiau suprantu, žinau, kad šias pastangas turime tęsti. Būtent tai ir darome, todėl norėjau su jumis aptarti šio darbo detales.

<...>

AVvXsEg-A5aznMSqZFv5oz2NQr2Lw3Ww0aDy6cat6pxroIjWP7gSYt9yuQZpO9g5QmPK6KCXWjoFSz3JJF2A0lYupQ_cYruV-AEKdKTrHxPW1HCpAvXL3STG2hxV55ldplwyEez_Y8l-1EshPxMmnhVdJoy02DRG-LxyHbfW-l2ysDZkSe-wsKPLXG_l_uDilNBu

Pernai Rusijos žydų lyderiai irgi viešėjo Kremliuje panašiu laiku, bet apie jų pokalbį buvo daugiau informacijos.

Izraelio "Jarusalem Post"apie vasario 7 d. rabinų vizitą parašė:

Putinas teigia, kad Rusija siekia išlaisvinti įkaitus Gazos konflikte

Prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį Rusijos žydų bendruomenės vadovams sakė, kad Maskva pasiekė "konkrečių rezultatų" diplomatinėse pastangose išlaisvinti įkaitus, patekusius į Izraelio konfliktą su "Hamas", pranešė Rusijos naujienų agentūros.

Agentūros teigė, kad V. Putinas šiuos komentarus išsakė per susitikimą su Rusijos vyriausiuoju rabinu Berlu Lazaru ir Žydų bendruomenių federacijos vadovu Aleksandru Boroda. V. Putinas sakė, kad Rusija pasinaudojo savo ryšiais su "Hamas" politiniu sparnu.

"Bet taip pat, kas, manau, yra labai svarbu, prezidentas sakė, kad padarys viską, kad išlaisvintų žmones, kurie nukentėjo per Holokaustą. Pajutau, kad jam tai tikrai rūpi: juk Rusija atliko pagrindinį vaidmenį gelbėjant žydus iš nacių mirties stovyklų", - vakar, vasario 7 d., po susitikimo su Vladimiru Putinu Kremliuje sakė Berlas Lazaras.

2023 m. lapkričio 29 d. iš nelaisvės Gazos ruože buvo paleistos dvi rusės - 73 metų Irina Tatti ir jos 50 metų dukra Jelena Trufanova. Įkaitais tebėra trys rusai, įskaitant Elenos Trufanovos sūnų Aleksandrą. Elenos vyras žuvo spalio 7 d. per "Hamas" išpuolį prieš Izraelį.

Vasario 7 d. Vladimiras Putinas Kremliuje susitiko su vyriausiuoju rabinu Berlu Lazaru ir Rusijos žydų bendruomenių federacijos pirmininku Aleksandru Boroda. Pasak B. Lazaro, susitikime buvo aptartos Rusijos pusės pastangos išlaisvinant kalinius, turinčius Rusijos pilietybę, ir žydų bendruomenių plėtra Rusijoje.

Rusijos spauda irgi labai menkai nušvietė šį vizitą. "Komersant" parašė:

Rusijos vyriausiasis rabinas Berlas Lazaras sakė, kad prezidentas Vladimiras Putinas "ketina pasinaudoti visa savo įtaka ir ryšiais", kad "artimiausiu metu būtų išspręsta "Hamas" kovotojų įkaitų Gazos ruože problema". Pasak jo, šiuo metu "Hamas" nelaisvėje yra trys Rusijos pilietybę turintys asmenys.

"Bet taip pat, kas, manau, yra labai svarbu, prezidentas sakė, kad padarys viską, kad išlaisvintų žmones, kurie nukentėjo per Holokaustą. Pajutau, kad jam tai tikrai rūpi, nes Rusija atliko pagrindinį vaidmenį gelbstint žydus iš nacių mirties stovyklų", - vakar, vasario 7 d., po susitikimo su Vladimiru Putinu Kremliuje sakė Berlas Lazaras.

Kai ką apie šį susitikimą paminėjo ir Ainis Petkus interviu su žydų kilmės Rusijos ekonomistu Michailu Chazinu (24 min.)

https://www.youtube.com/watch?v=r2P5s6i7dXM

Kas galėjo dominti rabinus? (Mano nuomonė)

Interviu Takeriui Karlsonui Rusijos Prezidentas atskleidė planus okupuoti didelę dalį Ukrainos teritorijų, kuriose yra labai gausios žydų bendruomenės. Visų pirma tai Odesa ir Dnepras (kur yra didžiausia Europos sinagoga "Menora"). Reikia paminėti ir žydams ortodoksams šventą miestą Umanę.Taip susiklostė istoriškai. Caro valdžia ilgą laiką neleido žydams gyventi centrinėse Rusijos gubernijose, pirkti žemę. Tai lėmė, kad dabartinėje Ukrainoje susiformavo didžiulė žydų populiacija. Dauguma Ukrainos Rados deputatų yra žydų kilmės, kaip ir prezidentas V.Zelenskis. Pastarojo rinkiminę kompaniją finansavo vienas turtingiausių Ukrainos žydų Igoris Kolomojskis. Jis, beje, nuo 2014 metų finansavo nacistines ukrainiečių karines grupuotes, o pats puikavosi su marškinėliais "žydobandera". 

AVvXsEi7cTmIe59yTPc4gk5_O5mpkHXIyyf4hXBsGUfN9jmdBkSkWO_eLgSWpBqzsv1uofVQA6F0nOD-aj-eESRFpCsItZl7BdYIuvjlmP9oAG-7uwrpWfVV1R9RAMqbTQw7WWERPh-B5-sBNa7jlFiEzC94bXpEFCDom10CGP5QuBjjdEu0CjIRopHvl2Ec01zr

Gali būti, kad V.Putino siekis "denacifikuoti" Ukrainą palies daugelio Ukrainos žydų oligarchų ekonominius interesus. Manau, kad ši ekonominė-finansinė pusė buvo viena iš pagrindinių šio susitikimo Kremliuje temų, o tai ką interviu T.Carlsonui pasakė V.Putinas, privertė rabinus pas jį užsukti jau sekančią dieną.