Kodėl Sausio 13 renginiuose nematėme prezidentės S.Tichanovskajos? (pamfletas)

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-01-15 19:31:00, skaitė 1060, komentavo 7

Kodėl Sausio 13 renginiuose nematėme prezidentės S.Tichanovskajos? (pamfletas)

Turtinga valstybė Lietuva. Penime du Prezidentus, du ministrų kabinetus, pažymėtus tuo pačiu Valstybės herbu ir tais pačiais valstybės simboliais. 

Buvau nustebintas, kad ši antroji Lietuvos Prezidentė Svetlana Tichanovskaja ir jos vyriausybė nedalyvavo Sausio 13 renginiuose Vilniuje! 

Kas čia vyksta? Juk jie yra lietuviai, o mes tik lietuvysai - žemaičiai. Jų, tų iš Baltarusijos nuo 2022 m. sugužėjusių, ir Vytis, ir dvigubas kryžius, ir Gedimino stulpai, ir Aušros Vartai, ir istorija, ir kt. O mums, lietuvysams, lietuviškai kalbantiems, Tichanovskajos sostinėje Vilniuje niekas nepriklauso. Todėl ji ir nenori lietuvių kalbos mokytis, jei čia viskas jos.

Mes, matyt, Tichanovskajai Vilniuje reikalingi tik tam, kad mokėti mokesčius ir Baltarusijos ir visos LDK prezidentę su visu dvaru išlaikyti.

Gal jaučia Gitanas Nausėda, kad jam teks kraustytis iš Vilniaus į Žemaitiją, todėl ir vengia Tichanovskajos? Suprantu, kad jis pavydi garbės Baltarusijos - LDK istorijos ir teisių perėmėjos Tichanovskajos šlovei, visaip kenkia Tikrajai naujosios LDK prezidentei.

Gerovės valstybės kūrėjas Prezidentas Gitanas Nausėda Sausio 13 susitiko su į Lietuvą atvykusia Europos Parlamento Pirmininke Roberta Metsola ir įteikė jai valstybės apdovanojimą – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Didįjį kryžių.

AVvXsEhKUFus3Z9x4JUnr0HfX2Hm7tzA9Kkh2rZtAlPOoDi8Xefy8Z65J-ucbGwEXmdL58m9jFHLhOcqS8fN1E4QW6OpZ6G4RlJrPVvmg9eyyT1E7ZGI0WYJmeGwp2Y7AdeBXaOJCXZSRLyD_ld0ZPuoMzt8dewZrTYndjRaBY616mQ3jh3C8IjN1-4rUt9y4IA

 Vos tik gavusi vertingą dovaną, Europos Parlamento Pirmininkė išskubėjo atsižymėti pas Svetlaną Tichanovskąją, kitą Lietuvos prezidentę ir jos vyriausybę. Tichanovskajos portale rašoma: "Oficialioje susitikimo dalyje Metsola pakvietė Tihanouską dalyvauti Europos liaudies partijos aukščiausiojo lygio susitikime, kad Baltarusija taptų viena iš tarptautinės darbotvarkės temų. Renginys vyks kovo mėnesį Bukarešte. Politikai taip pat aptarė demokratinių jėgų ir Europos Parlamento santykių įforminimą. Pavyzdžiu bus pasirinkta jau sukurta santykių su JAV, Europos Komisija ir Europos Taryba sistema."

Savo portale S.Tichanovskaja, o siaube, save vadina "baltarusiška lyderka". Lietuvos Seimas ją patvirtino Baltarusijos prezidente, o dabar ji pasivadino "lyderka". Gitanas Nausėda turėtų suklusti. Juk konservatninkai nuolatos kartoja, kad jam trūksta lyderystės. Kad tik Tautos Tėvas, neblogas šachmatininkas, nepadarytų rokiruotės. Juk Gabriukui ramiau būtų. 

Jaučia, manau, kažką negero Prezidentas Gitanas Nausėda, todėl, manau, ir Prezidentės Svetlanos Tichanovskajos į Sausio 13 renginius nekvietė.