Vėgėlė, Kisindžeris ir Naujoji pasaulio (ne)tvarka

Autorius: Tiesos keliu Šaltinis: https://youtu.be/k8R8-6yP--o?s... 2023-12-04 03:29:00, skaitė 674, komentavo 0

Vėgėlė, Kisindžeris ir Naujoji pasaulio (ne)tvarka

Įvadas: 00:00
01:48 Vėgėlė - proamerikietiškas opozicionierius
11:59 Už Eduardą Vaitkų
12:44 Henris Kisindžeris ir "Naujoji pasaulio tvarka"
15:20 Kodėl "Naujoji pasaulio tvarka" nepasiteisino
25:28 Pagrindinis JAV priešas - Kinija
26:53 "Naujoji pasaulio netvarka" (valdomas chaosas) kaip alternatyvi strategija
34:55 "Naujoji pasaulio betvarkė" šiandien (Ukraina, Palestina ir kt.)
38:16 Išvada: "Naujoji pasaulio tvarka" - praeitis

Dvi praėjusios savaitės naujienos: Lietuvoje - oficialiai paskelbta Igno Vėgėlės kandidatūra į prezidentus, o Amerikoje - Henrio Kisindžerio mirtis.

Atrodytų - du tarpusavyje nesusiję įvykiai. Juoba, Vėgėlės, kaip smulkaus lietuviško veikėjo reikšmė ir įtaka pasaulyje - absoliučiai niekinė, lyginant su buvusiu H. Kisindžerio politiniu svoriu. Bet žvelgiant giliau, tam tikro bendro vardiklio visgi esama.

O būtent: ir Vėgėlė, ir Kisindžeris - JAV Respublikonų partijos žmonės, vadinamosios "Naujosios pasaulio tvarkos" (New World Order) koncepcijos šalininkai. Žinoma, Kisindžeris - kalbamos koncepcijos veidas bei vienas iš jos autorių, o Vėgėlė - palyginti nereikšmingas provincinis mėgdžiotojas. Tačiau abu du - vienoje barikadų pusėje.

Kaip tai suprasti?

Vėgėlė - proamerikietiškas, į JAV Respublikonų liniją orientuotas Lietuvos, kaip tam tikro Europos provincinio užkaborio, veikėjas. Tuo tarpu Kisindžeris - tosios "linijos", tosios strategijos, architektas.

Kokios? Ogi "Naujosios pasaulio tvarkos", kurią, iširus TSRS, amerikiečiai iš pradžių ir stengėsi įgyvendinti (eksportuojant "demokratiją" ir "policininkaujant" visame pasaulyje). Bet kalbamai strategijai nepasiteisinus, ją ėmė keisti kita, "Naujosios pasaulio netvarkos" (New World Disorder) strategija, kurios esmė - valdomo chaoso kūrimas, už kurios stovi JAV Demokratų partija ir kurios veidas - jau irgi miręs Zbignevas Bzežinskis.

Štai apie šias dvi strategijas, jų ištakas bei realią, praktinę reikšmę - čia ir kalbėsime.

Šaltiniai:

Prezidento rinkimų ir inteligentų vaidmens klausimu (Dėl ko ir kaip reikia palaikyti Eduardą Vaitkų): https://www.youtube.com/watch?v=g7QkdcarXX0