Lietuvoje kuriama Baltarusijos pasų dalinimo tarnyba

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-11-05 03:00:00, skaitė 876, komentavo 9

Lietuvoje kuriama Baltarusijos pasų dalinimo tarnyba

Baltarusijos Prezidentės Svetlanos Tichanovskajos ministrų kabinetas neleidžia laiko veltui. Jos ministrai ir nesenai paskirtas personalo vadovas V.Mackevič dabar rūpinasi baltarusiškų pasų spausdinimu ir platinimu. 

Po to, kai Lietuvos Seimas S.Tichanovskaja pripažino Baltarusijos Prezidente,  ši ponia už Lietuvos mokesčių mokėtojų pinigus išvystė plačią antilietuvišką veiklą: pasisavino Lietuvos valstybės simbolius, net ir mūsų istorinį herbą Vytįsavinasi mūsų istoriją, teritoriją, sostinę Vilnių. Jos sėbrai viešai spjaudo lietuviams į veidus, vadina žmudzinais, o save - tikraisiais lietuviais. Imtos kurti net ginkluotosios pajėgos, kurių dalis šiuo metu kovoja Ukrainoje. 

AVvXsEgrdXkIhL4LDHQzVWn0InK7ngeg6K5khBidiZd9q0zBmn3fwB5b2b9u7EVO85XznNzmXQT7He01AreZuXvJXDz7bZb3qVEcdyw0rwdtlXqj3wG-Vj9GF5StFv-eUxwFrMUfrnanZtFJXu4QQn_RkYkO-3WgrIjeYqrgdE2qOWraM4kTaZZkAdw19WDQTBQ

Prezidentės S.Tichanovskajos portale apie Baltarusijos paso gamybą ir sklaidą rašoma:

Beveik kiekvieną dieną gaunu baltarusių pranešimų apie problemas, susijusias su pasais ir legalizavimu. Jie rašo man, tikėdamiesi sužinoti, kaip vyksta naujojo Baltarusijos paso projekto įgyvendinimo pradžia. Todėl nusprendžiau čia papasakoti naujausias žinias. 

Dabar esame pirmųjų pasų pavyzdžių gamybos etape. Pradėjome medžiagų jų spausdinimui pirkimo procesą. Kai pirmieji pavyzdžiai bus paruošti, išsiųsime juos šalių partnerių vyriausybėms su pasiūlymu pripažinti naująjį dokumentą. Jau dabar rengiame konsultacijas su užsienio šalių politikais, informuodami juos apie savo veiksmus ir planus.

Kartu su politiniu darbu tarptautiniu lygmeniu dirbame ir prie dokumentą išduodančios institucijos kūrimo. Tai struktūra, kuri rūpinsis visais pasų išdavimo etapais - nuo prašymų priėmimo ir jų tikrinimo iki pasų spausdinimo ir duomenų saugojimo. Mums iš esmės svarbu užtikrinti visų pasų išdavimo proceso veiksmų saugumą.

Atskirai reikėtų pasakyti, kad pasas nepakeičia būtinybės legalizuotis kiekvienoje šalyje. Vis dar reikės gauti vizas ir leidimus gyventi. 

Gerbiami baltarusiai, naujojo Baltarusijos paso gamybos pradžia ir pripažinimo procesas yra itin sudėtingi. Šiuo keliu einame pirmieji ne tik savo šalyje, bet ir pasaulyje. Mūsų komanda nuo nulio kuria daugybę techninių ir teisinių mechanizmų. Labai tikiuosi jūsų kantrybės ir paramos. Pažadu jus informuoti apie visus pokyčius. 

https://tsikhanouskaya.org/ru/events/news/e7b083f5aed66be.html

P.S. Pretendentai į Lietuvos Prezidento postą gen.V.Tutkus ir prof.E.Vaitkus mano, kad "Prezidentei" Svetlanai Tichanovskajai ne vieta Lietuvoje.

(pretendentų pasisakymai https://www.youtube.com/@KomentarasTV ir FB paskyrose)