Rūtos Janutienės "žurnalistika": nei kultūros, nei erudicijos

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-11-05 03:40:00, skaitė 735, komentavo 2

Rūtos Janutienės

Pastarosiomis dienomis mačiau kelias laidas Youtube kanale, kuriose "žurnalistė" Rūta Janutienė kalbino pretendentus į Lietuvos Prezidento postą. Tai buvo atsargos generolas leitenantas Valdas Tutkus ir prof. Eduardas Vaitkus.

Prisipažinsiu, tokio žurnalistinio broko nesu dar matęs. Nesu girdėjęs ir tokio bukaprotiško ir nekultūringo prelegentų kamantinėjimo. Retsykiais apimdavo jausmas, ka garbingus svečius egzaminuoja išprotėjusi mokytoja, zoologiškai neapkenčianti savo mokinių. Tačiau šį kartą egzaminuojamieji buvo visa galva aukštesni už neadekvačią egzaminuotoją.

Žemiau pateikiu kelis žiūrovų atsiliepimus, kurie patvirtina mano teiginius, kad šių laidų vedančioji neapdovanota nei protu, nei kultūra. Tai ką mačiau - ne žurnalistika, tai "Gariūnų turgaus bobos pašnekesiai"*.

1. Nesėkmingas bandymas apdergti generolą Valdą Tutkų.

https://www.youtube.com/watch?v=5zIpkyf8bng

FB atsiliepimai (kalba netaisyta):

Daiva Narkevičiūtė

Pone Valdas Tutkus , kodėl neprisipažinote, kad pusryčiams geriate naujagimių kraują? Nes laidos pavadinimas gi maždaug tokio dydžio „skeletą” užgarantavo. Vargšė Janutienė ~ ko gero, ir pati neplanavo, traukant oro burbulus iš „spintos”, šitaip išsivolioti mėšle. Nusipraus, bet dvokas lik ilgam... Bet patiko, kai pasakė, kad nuo šiol visos laidos bus tokios. Dabar lauksiu elinės, bet jau KITOKIOS Skvernelio viešnagės OPTV tvartelyje

Mamertas Vilkas

Didžiulė pagarba generolui, puikiai atsilaikius prieš šitos "žurnalistės" (po šios laidos tikriausiai niekas daugiau jos taip nebevadins) provokacijas. O kas tas neurotikas "profesorius" centre, norintis Lietuvą įtraukti į karą, tai net neįdomu. P.S. deja, tenka nuvilti žiūrovus - skeletų nerado. Užtat aš labai rekomenduoju paskaityti komentarus po šiuo video. Žmonės pagaliau surado atsakymą į klausimą "kas yra Janutienė?"...

Sergejus Konstantinovas

Laida tragiška, buvo bandymas sumenkinti pasnekavoja, tariamai profesorius bet man pasirodė kad jis mėgėjas vyno pagerti, o janutienes laida apgailėtina kaip ir žurnalistė. Matosi kad Valdas Tutkus yra išsilavinęs, diplomatiškas žmogus gražiai ir suptiliai nepalankią situocija pasuko sau gerąją linkme taip, parodydamas koks Rūtos janutienes yra kompetencija ir vyno mėgėjo Ale profesorių taip parode kam dirba ir už ką dirba. Šaunuolis mums reikia tokio prezidento.

Nila Peleda

Bloga buvo iki pykinimo nuo Janutienės…Gerai, kad pasikvietė į laidą, į kurią manyčiau, nebus reikalo daugiau eiti leisti Janutienei šaipytis, pertraukinėti, pasyviai agresyviai ir taip žemai elgtis tam, kad sutriuškinti, o visai ne pokalbiui. Nepavyko Rūtai! Pati save bumerangu suši triuškino..Visada neskaniai ziūrejosi jos vedamos laidos. Stebėtinai žemas Janutienės lygis. Sveikintinas elgesys, Generole! Šauniai ir oriai, Valdai! Sėkmės ir stiprybes labai nelengvam kely. Mano ir artimųjų balsas uz Tave!

Roze Semetiene

Ponia Janutienė senokai sumenkino savo, kaip žurnalistės, įvaizdį. Nesugeba normaliai vesti laidos, įžeidžia ir sumenkina pašnekovą. Gerai, kad generolas nepasiduoda provokacijoms ir oriai atsilaiko!

Raimundas Kajutis

Na kad Janutienė tapo užsakomąja a la televizijos žurnaliste (beje, turgaus lygio) aišku senai. Merkys, sovietinis profesorius su džiaugsmu priėmęs profesoriaus vardą iš okupanto rankos, ne kur kitur, o Maskvoje (kas paneigs, kad nebuvo bendrauta ir ne su KGB pagalba) mėgina Generolą kaltinti kolaboravimu. Apie visišką Merkio skraidymą landsberginiame propagandos kosmose nesusigaudymą šių dienų realijose net kalbėti neverta. "Profesorius" (blyn, mokslinė veikla, mokslinis darbas - "Mokinių vežiojimo pokyčiai pertvarkant mokyklų tinklą") net nesuvokia prieškarinės ir šiandieninės Lietuvos statuso tarptautinėje erdvėje, net nesuvokia, kad Lietuva nebuvo jokio karinio aljanso narė ir buvo vienui viena, todėl ir buvo okupuota, ir to, kad Lietuva šiandien yra NATO narė ir prieškarinis Rusijos scenarijus nesuveiks (Generolo vietoje būtent šitaip būčiau sudirbęs a la profesorių).

Na apie Janutienę net šnekėt neverta. Į Janutienės klausimą su kokiais Rusijos verslininkais būtų palaikomi santykiai būčiau atsakęs, kad "reikalauti konkrečiai įvardinti verslininkus yra idiotizmo arba kvailumo viršūnė, nes iki galimo tapimo prezidentu dar keisis ne tik Lietuvos, bet ir Rusijos verslininkų tarpvalstybinės prekybos pozicijos, galimai net ideologinės pozicijos (priklausomai nuo vidinės Rusijos politinės situacijos), nors, tiesą sakant, kalbant apie tarpvalstybines prekybos ar gamybos sutartis dominuoja ne politika, o nauda verslui, kad verslo organizacijoms ir diplomatiniams kanalams bus pavesta zonduoti galimus ryšius ir atsižvelgiant galimą naudą valstybei (ne tik verslui) bus sprendžiama ar tokius santykius leisti ar ne, prezidentas turi nurodyti galimas gaires, koordinuoti, o ne pats ieškoti verslininkų".

Na o visa kita ką ten "stumdė" Janutienė ir a la profesorius, atsiprašau už grubumą, bet buvo šūdo malimas ir nieko daugiau. Pagarba Generolui už savitvardą !!!

2. Nesėkmingas bandymas apdergti prof. Eduardą Vaitkų.

https://www.youtube.com/watch?v=lQ3lTfN6qJw

FB atsiliepimai:

Vytautas Starovln

Janutienes facebook profilyje po sios laidos publikacija, komentaruose jai kliuvo net nuo tu kurie nepalaiko E. Vaitkaus pozicijos. Tai daug ka pasako, Ruta arba ateis i prota paskaicius, arba jos kuryba einant laikui neteks savo sekeju. Kuriu beje jau gerokai nubyrejo.

Leokadija Aputiene

Dieve mano iš tikro kaip ištvėrėte , vos ištvėriau beklausydama kokį 10 min , kažkoks košmaras ne laida , norėjosi man patekti į studiją ir užtildyti tą berazumę........

Audronė Lukšienė

Žaviuosi jūsų kantrybe gerb. Eduardas Vaikus ir linkiu begalinės sėkmės.

Rūtos Janutienės FB paskyra:

Alfredas Astikas

Gerbiama, Rūta. Man patinka klausytis jūsų šou laidos, ypač tada kai laidos laiką nusiperka "bezdalų varinėtojai" pvz Pinskuvienė. Tačiau nekvieskite į laidą Vaitkaus nes jis per daug aukšto intelekto ir jums sunkiai sekasi su juo diskutuoti.

Gintarė Tydmanaitė

Jūsų žurnalistikos stilius = Halloween’as. Vaitkui pagarba.

Rita Blauzdavičienė

Galima prof. Vaitkui pritarti ,galima nepritarti,bet jo erudicijos nepaneigsi ir Janutienė atrodo labai apgailėtinai .Tokios paviršutiniškos žinios, nepagarba pašnekovui ,savo nuomonės brukimas. Tarpais vos verkti nepradėjo iš apmaudo. Svetimos gėdos jausmas.

Žarnauskienė Daiva*

Pagarba E. VAITKUI.

O Janutienei tik vesti laidas

"Gariūnų turgaus bobų pašnekesiai,, jokios kultūros nei pagarbos žmonėms... nemaniau, kad ji tokio lygio..."