Prezidentės S.Tichanovskajos vyriausybė Vilniuje stiprina gretas: personalo vadovu paskirtas Valerij Mackevič

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-10-28 14:49:00, skaitė 467, komentavo 2

Prezidentės S.Tichanovskajos vyriausybė Vilniuje stiprina gretas: personalo vadovu paskirtas Valerij Mackevič

Baltarusių portalas "Naša Niva" spalio 27 d. pranešė apie Vilniuje reziduojančios Svetlanos Tichanovskajos, Lietuvos Seimo pripažintos Baltarusijos prezidente, vykdomą vyriausybės kabineto sustiprinimą. 

Svetlana Tihanovska paskyrė Valerijų Mackevičių Jungtinio pereinamojo laikotarpio ministrų kabineto personalo vadovu.

Valerijus Mackevičius - politikas ir visuomenės veikėjas. Vienu metu jis buvo jaunimo organizacijos "Jaunasis frontas" pirmininko pavaduotojas. 

Portale rašoma, kad jis  turi bendradarbiavimo su tarptautinėmis organizacijomis ir politinėmis struktūromis patirties. Dirbo ES ir JAV ambasadose Minske. Koordinavo mobilizacines kampanijas per 2001, 2006, 2010 m. prezidento rinkimus. 2007 m. kandidatavo į vietos deputatų tarybas.

Per 2020 m. rinkimų kampaniją vadovavo vienai iš strateginių-analitinių grupių jungtiniame štabe "Sviatlana Tihanouskaja". Iškart po rinkimų perėjo Žodzinos kalėjimą ir Okrestino tardymo izoliatorių.

Jo paskyrimą komentavo pats Valerijus Mackevičius:

"Kabineto, kaip pagrindinio Baltarusijos demokratinių jėgų vykdomojo organo, laukia labai atsakingas uždavinys - įgyvendinti strategiją, kuri turėtų užtikrinti, kad valdžios perėjimas iš nusikalstamo režimo į teisėtą ir demokratinę valdžią priartėtų.

https://nashaniva.com/ru/329125

P.S. Gal Prezidentas Gitanas Nausėda, nenorėdamas užgožti Prezidentės Svetlanos Tichanovskajos, nusišalino nuo aktyvios politinės veiklos, o apsiriboja tik išvykomis į užsienį ir defile užsienio samituose?