Įsitaisę valdžioje imigrantai lipa ant galvos šeimininkams. Afrikietiškos ir afganų kilmės Suomijos parlamentarai pareikalavo, kad valdiškos TV laidoje iš diskusijos apie pabėgėlius būtų pašalinti suomių nacionalistai

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2016-03-07 20:40:32, skaitė 2774, komentavo 0

Įsitaisę valdžioje imigrantai lipa ant galvos šeimininkams. Afrikietiškos ir afganų kilmės Suomijos parlamentarai pareikalavo, kad valdiškos TV laidoje iš diskusijos apie pabėgėlius būtų pašalinti suomių nacionalistai

Kaip žinia, kai kuriose tolerantiškose šalyse turėti kitokios spalvos odą ar egzotišką kilmę yra nemenkas privalumas. Ypač šou versle ir politikoje.

Daugelis TV laidų, muzikinių grupių ar kairuoliškų politinių partijų laiko savo pareiga laikyti bent vieną-kitą egzotiškos - pageidautina - afrikietiškos kilmės atstovą. Nepriklausomai nuo tų atstovų dalykinių kompetencijų.

Na, tiesiog tokia mada - primygtinai visiems demonstruoti ir brukti panosėn savo ištikimybę multikultūralizmo ir tolerancijos vertybėms. Taip ir atsiranda "negro" etatas tuose organizacijose, kurio užimti paprastam, nemultikultūriniam šalies gyventojui niekaip nepavyks. Kadangi egzotiškos kilmės atstovų tokiose madų besivaikančiose šalyse kol kas nėra itin daug, konkurencija į tas blatnas "negrų" vietas palyginus nedidelė. Tiek televizijose, tiek politikoje.

Kas dažnu atveju lemia ne itin aukštą jas užimančių veikėjų kompetenciją. Pakanka prisiminti žaviosios negriukės Berneen dainavimą bei TV laidos "vedimą" ar auksaburnio brito Marko Adamo Haroldo-Splinterio skandalingą veiklą Vilniaus miesto Taryboje.

Taigi, keistos naujienos atsklido iš Šiaurės. Kuomet valdiškas Suomijos TV kanalas YLE surengė tiesioginio eterio diskusijas t.v. "pabėgėlių" problemos klausimais, dalis kviestų parlamentarų kategoriškai atsisakė dalyvauti, jeigu iš laidos nebus pašalinti dalyviai, atstovaujantys nacionalistines pažiūras.

Keistumas tame, kad tie politikai patys yra imigrantai, kadaise priglausti Suomijoje iš suomių tautos malonės. Negrų kilmės juodaodis afroeuropietis Jani Toivola iš Žaliųjų partijos (Vihreät) bei afganistanietė-musulmonė Nasima Razmyar iš socdemų pareiškė, jog žurnalistai nesiekia konstruktyvios diskusijos, o siekia "šou" - todėl pakvietė ir ultradešiniųjų iš Finnish Defence League atstovus. Kurie, anot jų, turėtų būti iš tos TV laidos nedelsiant pašalinti.

"Konstruktyvią diskusiją" tie importiniai politikai, matyt, supranta, kaip galimybę pašnekėti su bendraminčiais apie tai, kaip užsivežti į Suomiją kuo daugiau "pabėgėlių" ir kaip dar padidinti jiems biudžeto skiriamas pašalpas?

Afganistanietė-pabėgėlė Nasima Razmyar parašė savo Facebooko Sienoje, kad skirtingai nuo jos, suomiai-rasistai negali turėti lygaus balso visuomenės diskusijose pabėgėlių ir imigrantų priėmimo klausimais.

Deja, visuomeninė TV Suomijoje gerokai skiriasi nuo lietuviškosios. Todėl laidos vedėjas Juha Portaankorva pareiškė, kad jam nusispjaut į importinių politikų nedalyvavimą ir spaudimą:

- TV kanalas Yle neleidžia jokių rasistinių pasisakymų savo laidose. Jeigu dalyviai pereina prie asmeninių įžeidimų - jie yra pašalinami iš studijos ir tiek.

O diskusijos formatas reiškia, kad laidoje turi būti atstovaujamos oponuojančios nuomonės tuo pačiu klausimu. Kitaip tai ne diskusija.

Taigi, importiniams politikams bijoti nebuvo ko.

Apart to, kad visai daugiamilijoninei auditorijai būtų paaiškėjusi jų atstovaujama antisuomiška-proimigrantiška pozicija, neatlaikanti jokios kritikos laisvos diskusijos sąlygomis.

O tokio aiškumo tautos akyse jie bijo, kaip velnias kryžiaus.

Šaltiniai: