Žodžio Laisvė Lietuvoje dar nemirė! Geras advokatas ir ryžtas eiti iki galo vardan tiesos padėjo kunigui apsiginti nuo Simonko ir prokurorų puolimo

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2016-03-01 22:08:29, skaitė 2908, komentavo 0

Žodžio Laisvė Lietuvoje dar nemirė! Geras advokatas ir ryžtas eiti iki galo vardan tiesos padėjo kunigui apsiginti nuo Simonko ir prokurorų puolimo

Yra ir gerų naujienų šį vakarą. Rokų parapijos kunigas Virginijus Gražulevičius sulaukė jam palankaus Aukščiausiojo Teismo sprendimo. Teismas atmetė prokurorų kasacinį skundą ir paliko galioti išteisinamąjį nuosprendį tariamo neapykantos kurstymo internetuose byloje.

Dauguma tokių bylų Lietuvoje baigiasi, vos prasidėjusios. Mat prokurorams paprastai pavyksta įtikinti žioplesnius komentatorius, kad komentuodami įvykius internete, savo neatsargiais žodžiais jie padarė itin baisų nusikaltimą.

Ir vienintelis kelias išvengti rūsčios bausmės - prisipažinti, prisiimti visą kaltę ir atgailauti. Tuomet galima išvengti teistumo bei kalėjimo, atsiperkant bauda bei kompiuterio konfiskavimu.

Vargšai taip ir elgiasi. O Delfis ir kitos tolerantiškos žiniasklaidos su pasimėgavimu ir pašaipomis skelbia žinutes apie dar vieną atgailaujantį neapykantos kurstytoją.

Stebėdamas tas kvailystes seniai laukiau, kol koks nors ryžtingesnis komentatorius pasiųs saldžiabalsius šiurpintojus prokurorus su jų siaubo pasakomis velniop - ir praleis jų grasinimus bei kaltinimus pro teisingumo stakles iki aiškaus ir vienareikšmio galutinio AT sprendimo.

Ir štai, pagaliau tai nutiko.

Kunigas V.Gražulevičius, pagal Lietuvos gėjų pederastų vado Simonko skundą susilaukęs absurdiško prokurorų kaltinimo ikiteisminiame tyrime dėl komentaro Delfyje, nepasidavė teisingumo pramonės proletarų spaudimui, o nusisamdė gerą advokatą - Vytautą Sirvydį ir nuėjo į apylinkės teismą. Kuris, kaip jau įprasta tame prokurorų popierių štampavimo lygmenyje, jį nuteisė 677 eurų baudai.

Tačiau kunigas ir jo advokatas laikėsi tvirtai - ir akivaizdžiai absurdišką nuosprendį apskundė aukštesnei instancijai. Kuri pripažino, jog jokio nusikaltimo nebuvo ir komentatorių išteisino.

Žinoma, gėjų pederastų lyderio kurstomi prokurorai taip lengvai nepasidavė. Ir taip pat apskundė nuosprendį. Tačiau įsisukusios teisingumo malūno girnos š... nebemalė.

Po viso kelių metų trukmės bylinėjimosi teisingumas nušluostė nosį ponui Simonko ir jį palaikiusiems prokurorams - AT galutinai išteisino kunigą V.Gražulevičių.

Vienžo, puikus precendentas, aiškiai parodantis, kad žodžio laisvė Lietuvoje dar nemirė. Ponas Simonko teisingumo dar nevykdo, net ir prokurorų padedamas.

Kitiems komentatoriams, kuriems gali nutikti tokia pat nelaimė - internetuose užsirauti ant tolerantiškų skundikų - verta pasimokyti iš V.Gražulevičiaus modus operandi.

Nepasiduoti prokurorų bauginimams, samdytis gerą advokatą ir vestis jį į apklausas nuo pirmosios pradedant.

Pora vertingų citatų iš šio ir Delfio straipsnių:

„Duot į kailį tokiems išdraskytašikniams“, – pasirašęs slapyvardžiu kunigas parašė komentarą, dėl kurio iki šiol yra persekiojamas pareigūnų.

Šis komentaras užkliuvo Lietuvos gėjų lygos valdybos pirmininkui Vladimirui Simonkai, kuris kreipėsi į policiją.

Netrukus buvo nustatyta, kad komentaras buvo parašytas iš V. Gražulevičiui priklausančio kompiuterio.

Į apklausą policijoje iškviestas kunigas neneigė, kad yra komentaro autorius.

„Man buvo šokas“, – dvasininkas sakė, kad tyrėja jam pareiškė įtarimus, aiškino, jog čia tik formalumai, yra byla, bet advokato pagalba jam nereikalinga.

Bet šiandien V. Gražulevičius gailisi, kad policijoje atsakinėjo į tyrėjos klausimus nedalyvaujant advokatui – dabar be gynėjo net neprasižiotų."

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/…/teisejai-kauno-kunigo-komentaras-niek…

„Neįsivaizduoju dar kitos fantazijos, dėl kurios būtų galima antrą kartą persekioti dėl to paties. Mano požiūriu, nuo pradžios iki galo pažeistas principas baudžiamosios teisės, kaip kraštutinės priemonės. Jis buvo labai ryškus.

Man buvo labai keista, kad prokurorai tokią bylą atiduoda į teismą, netgi prieš tai versdami ir spausdami jį prisipažinti ir siūlydami, kaip čia bus gerai, mes nutrauksime baudžiamąją bylą pagal laidavimą. Nepritarčiau tokiai prokurorų pozicijai, nes baudžiamosios teisės čia būti neturėtų. Jei kas nepatenkintas, skųskite civilinio proceso tvarka“, – sakė kunigo advokatas V.Sirvydis.

Negaliu pritarti principui, kai prokurorai sako: „Tai ką, jūs nežinote, apie ką čia kalba, ar mažas vaikas? Sakau, kad jūs savo ydingą mąstymą bandote perkelti mano ginamajam. Jūs galite įsivaizduoti ką tik norite, pavyzdžiui, aš nesu homoseksualus ir nežinau, kaip ten yra, – ar būna kokių nors organų traumų ar nebūna. Jei jūs manote taip, tai nereiškia, kad mano ginamasis taip mano“, – kalbėjo advokatas.