Vakarų šalių vyriausybės netrukus pradės naudoti pinigus, kurių galiojimo laikas baigiasi

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://reclaimthenet.org/west... 2023-03-19 07:26:00, skaitė 541, komentavo 11

Vakarų šalių vyriausybės netrukus pradės naudoti pinigus, kurių galiojimo laikas baigiasi

Vienas pagrindinių centrinių bankų svarsto galimybę įvesti neigiamas palūkanų normas, nes diegia skaitmeninę valiutą

Europos Centrinis Bankas (ECB) svarsto galimybę taikyti neigiamas palūkanų normas, t. y. pinigų vertę mažinančią priemonę, nes įvedamas skaitmeninis euras - centrinio banko skaitmeninė valiuta (CBDC).

Taip teigia Skaitmeninės euro asociacijos (DEA) analitinio centro vykdomoji direktorė Sarah Palurovic. Dalyvaudama laidoje "Poundcast podcast" S. Palurovic sakė, kad ECB nori "palikti atvirą galimybę diferencijuotam atlygiui", kai bus įvestas skaitmeninis euras, nes ECB nori turėti "priemones, kurios skatintų arba neskatintų žmonių turėti daugiau arba mažiau CBDC". Ji pridūrė, kad viena iš ECB svarstomų priemonių yra neigiamos palūkanų normos.

Neigiamos palūkanų normos leidžia centrinių bankų biurokratams parinkti palūkanų normą, už kurią jūsų pinigai baigia galioti, ir nubausti tuos, kurie taupo savo pinigus. Pavyzdžiui, jei jie nustato -10 % neigiamą palūkanų normą, kasmet prarandate 10 % savo pinigų, jei jų neišleidžiate. Šių pasiūlymų dėl neigiamų palūkanų normų taikymo sritis yra labai plati. Kasdien eurais naudojasi apie 341 mln. vartotojų ir jie yra oficiali 20 Vakarų šalių valiuta.

Vyriausybės ir globalistinės institucijos, tokios kaip Pasaulio bankas, yra dideli pinigų galiojimo termino pabaigos gerbėjai, nes mano, kad tai yra "pinigų politikos priemonė", kuri gali "pabranginti pinigų laikymą ir taip priversti žmones greitai juos išleisti".

O neigiamos palūkanų normos yra tik vienas iš būdų, kuriais Pasaulio bankas ir centriniai bankai visame pasaulyje tikisi kontroliuoti, kaip žmonės leidžia pinigus. ECB jau anksčiau siūlė nustatyti skaitmeninio euro išlaidų apribojimus, Anglijos bankas (BOE) nori turėti teisę spręsti, kam žmonės išleidžia savo CBDC, o Pasaulio bankas nori turėti galimybę "uždrausti tam tikriems vartotojams naudotis pinigais".