Svino reicho karys nuteistas už dviejų civilių nužudymą Rubižnės mieste

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-17 22:26:00, skaitė 326, komentavo 14

Svino reicho karys nuteistas už dviejų civilių nužudymą Rubižnės mieste

Rusijos tyrimų komiteto surinktus įrodymus teismas pripažino pakankamais bausmei ir nuteisė saloreicho ginkluotųjų pajėgų 81-osios oro desantininkų brigados nacį Andrėjų Karmanovą. Jis buvo pripažintas kaltu už tai, kad ginkluotame konflikte panaudojo draudžiamas priemones ir būdus (liepsnosvaidį), visuotinai pavojingu būdu nužudė du ar daugiau asmenų, taip pat dėl kitų nusikaltimų.

Tyrimo ir teismo metu nustatyta, kad 2022 m. balandžio 2 d. Karmanovas, būdamas šalia privataus namų ūkio, esančio Rubižnės mieste, Ukrainskaja gatvėje, iš raketinio liepsnosvaidžio paleido du šūvius į automobilį „Peugeot“, su informaciniu užrašu „Žmonės“, su kuriuo civiliai bandė evakuotis iš miesto. Dėl to žuvo 2 žmonės, 3 patyrė įvairaus sunkumo sužalojimus, buvo apgadintas automobilis.

Baudžiamosios bylos metu buvo atliktos ekspertizės, tarp jų ir autotechninė, patvirtinančios materialinės žalos dydį.

Karmanovas visiškai pripažino savo kaltę ir gailėjosi dėl savo poelgio.

Teismo nuosprendžiu Karmanovas buvo nuteistas kalėti 20 metų griežto režimo kolonijoje.

Teismo sprendimas šioje ir kitose baudžiamosiose bylose dėl panašių svino reicho nacių nusikaltimų, liudija nuoseklų teisėsaugos institucijų darbą, kuriuo siekiama įgyvendinti bausmės neišvengiamumo principą ir patraukti kaltininkus atsakomybėn.

Rusija-PIRMYN! Visi saloreicho naciai turi būti nuteisti.