Apie pasekmes

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-04 20:15:00, skaitė 479, komentavo 10

Apie pasekmes

Dar vakar rašiau

apie tai, kad teroro išpuolį Briansko srityje surengę išgamos labiausiai pakenkė Okrainai ir Vakarams. Ir štai ką matome. Šiandien Kijevas griežtai neigia dalyvavęs teroro akte ir visais įmanomais būdais atsiriboja nuo vadinamojo „Rusijos savanorių korpuso“. Tačiau tapo sunku paneigti, kad pati Okraina juos reklamuoja ir šildo. Kaip sakoma, internetas prisimena viską ir visų veidus, kurie pasižymėjo:

1) Denisas Nikitinas (Kapustin, WhiteRex). Jis emigravo į Vokietiją, bet buvo iš ten išmestas už patyčias iš migrantų. 2017 metais jis persikėlė į Okrainą ir propagavo Azovo pulko idėjas. Rusijos svanarių korpuse (RSK) kovoja Okrainos pusėje kaip Okrainos ginkluotųjų pajėgų svetimšalių legiono dalis, naciai tai patvirtina vaizdo įraše.

2) Aleksejus Romanovičius, pseudonimas Oswald Lemokh. „Rusijos eitynių“ narys. Jam buvo pradėta baudžiamoji byla dėl etninės neapykantos kurstymo. 2018 metais iš Rusijos Federacijos pabėgo į Okrainą, savo socialiniuose tinkluose ziguoja ir garbina Hitlerį.

3) Kirilas Kanakhinas – buvęs aktorius, 2018 m., iškėlus bylą dėl dalyvavimo neteisėtose akcijose, pabėgo į Okrainą ir ten jau įstojo į uždraustą teroristų batalioną Azov. Jo šaukinys-saulės kryžius, svastika.

4. Apie jį žinoma tik tiek, kad jis yra savanoris su šaukiniu Fortūna. Anksčiau apsišvietė CNN reportaže, istorijoje apie Okrainos kariuomenę.

Kaip aš jau esu sakęs, niekas nemėgsta teroristų. Ir jų likimas nepavydėtinas. Bet ką dar norėčiau pasakyti? Ačiū Dievui, rusų visuomenė pakankamai sveika, kad atlaikytų tokius žiniasklaidos smūgius. Po vakarykštės panikos bangos šiandien – tyla. Žmonės išmoko klausytis valdžios ir priimti tikrovę tokią, kokia ji yra, o ne tokią, kokią įsivaizduoja sau. Tačiau svarbiausia ne tai. Vakarykščiu teroro aktu Okraina tikėjosi sukelti paniką, nepasitenkinimą valdžia ir panašiai. Tačiau galiausiai jie sulaukė tik degančios neapykantos iš visų rusų.

Prisiminkite, Basajevas taip pat bandė išgąsdinti rusus. O kur jis dabar?