Drėgnos ir kudlotos anarchoLeftistės Fioklos Kiure mintys apie Lauryną Ragelskį

Autorius: Vilma Fiokla Kiure Šaltinis: https://www.facebook.com/fiokl... 2023-03-02 01:19:00, skaitė 495, komentavo 15

Drėgnos ir kudlotos anarchoLeftistės Fioklos Kiure mintys apie Lauryną Ragelskį

Į gvazdikų, tankų ir„nieko čia baisaus“ temą. Prieš gerą pusmetį rašiau apie tokią dėstytoją (iš Національного педагогічного університету імені Драгоманова) – Evgeniją Bilčenko, kuri buvo apkaltinta tėvynės išdavyste ir vėliau nuteista. Pamaniau, kad vertėtų apie ją priminti, nes dauguma vis dar mano, kad kolaborantai, pašiepiamai vadinami vatiniais, yra nepavojingi. Pamenu, draugas ukrainietis po įrašu dar pakomentavo, kad universitetas ilgai nereagavo į dėstytojos poziciją. Kaip ir dalis žmonių iš poetinės aplinkos.

Panašiai elgiamės ir mes, apsimesdami, kad nieko nevyksta. Ypač žmonės iš akademinės ir kultūrinės aplinkos, nes ten gi reikia draugiškai sugyvent ir paisyti „kitokios nuomonės“.

Papasakosiu, kaip ta „kitos nuomonės“ turėtoja vystė savo veiklą. Be kalbų apie taiką ir tautų draugystę, diskusijų „o prie ko čia puškinas?" dėstytoja sukūrė platų informatorių tinklą, kurių teikiamą informaciją apie Ukrainos kariuomenės judėjimą perduodavo rusų žvalgybai. Dėl jos kaltės žuvo žmonės. O kur dar atvejai iš okupuotų teritorijų, kai kolaborantai įduodavo Ukrainai lojalius žmones ar štai nutikimas Gistomelio oro uoste, kai kolaboruojantis viršininkėlis „pasitiko“ priešą atverdamas nusileidimo takus. Dievota dvasininkija, priklausanti Maskvos patriarchatui, ir ta pasirodė pavojinga. Konfiskuotos krūvos ginklų slėptų cerkvių rūsiuose. Ir čia tik maža dalis informacijos, kuri pasiekia mus apie kolaborantų veiklą ir Ukrainos spec. tarnybų vargus.

Keistai jaučiuosi, kai turiu apie tai rašyti ir spausti valdžią aktyviau veikti prieš kolaborantus. Man protas neneša, kaip toks Ragelskis nevaržomai gali kenkti Lietuvai ir dar tokiu sudėtingu metu. Ar ta Švenčionienė... „Performansai“ su tanku ir gvazdikais tik parodė, kad kolaborantai jaučiasi nebaudžiami, kad jie įžūlūs, kad jie pasiruošę veikti. Jau girdžiu klausimą iš didžiųjų demokratijos puoselėtojų, o tai ką daryt, areštuot? Atsakysiu: pradžiai pakaktų pritaikyt tas priemones, kurias teisėsauga spėriai pritaiko žmogaus teisių aktyvistams. Niekada nepamiršiu, kaip mūsų policininkai trypčiojo apie rusyno ambasadorių ir po protesto mane su drauge išvežė į areštinę. Be jokių diskusijų. Dar galiu papasakoti, kaip Vakaruose elgiamasi su tokio tipo antivalstybininkais, kaip tie su gvazdikais. Pirmiausiai tokiems uždraudžiama dirbti valstybės tarnyboje, paskui biudžetinėse įstaigose, dar paskui nebeleidžiama turėti sąskaitų šalies bankuose ir atidaryt verslus. Nepatinka valstybė, demokratija kurioje gyveni, būk malonus nesinaudot jos paslaugomis. Viskas labai paprasta ir jokių areštų. O žmonių nešančių gėles ant tanko policija galėjo bent dokumento paparašyt, kaip kad prašinėja per kitas politines gatvės akcijas. Tai tiek patarimų. Tikiuosi spec. tarnybų atstovai perskaitys.

P.S. Dieve, dar niekad taip dviprasmiškai nesijaučiau. Tokiomis akimirkomis prisimenu anarchistą Orvelą, kuris patarinėjo britų tarnyboms kaip geriau pakuot stalinistus.