Aurimas Guoga: Ataka prieš vyriškumą

Autorius: Aurimas Guoga Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2023-03-01 21:17:00, skaitė 334, komentavo 7

Aurimas Guoga: Ataka prieš vyriškumą

Draudimų ir teroro partija ėmėsi naujo išpuolio. Vilniuje iškabino plakatus, kuriame jų meras vaizduojasi iškrypėlio vaidmenyje ir ragina vilniečius mėgautis jų partijos valdžia.

Daug kas nori pabaigti su šia partija, tačiau nežino kaip. Jei ko nors nežinote, visada galite manęs paklausti – mano darbas yra sužinoti ir pateikti sprendimą. O šiuo atveju atsakymą puikiai žinau, taigi toliau viskas priklauso nuo jūsų.

Prisiminkime A. Paulausko ir jo socialliberalų (ar kaip jie ten vadinosi) liūdną galą. Jis prasidėjo nuo pakankamai daug žadančio rinkimų šūkio – nusipelnėme gyventi geriau. Visi žinome ką turėjo omenyje. Jie norėjo pranešti, kad visuomenė yra verta gyventi geriau nei gyvena, todėl į valdžią reikia išsirinkti savęs vertus atstovus. Tačiau šis šūkis susilaukė netikėtos reakcijos, po ko partija daugiau neatsigavo. 

Dabar tokioje padėtyje atsidurti visus šansus turi iškrypėliai iš Draudimų ir teroro partijos. Jie paleido stiprią propagandinę srovę, tačiau nenumatė kiek tai rizikinga. Šios reklamos sumanytojai laikė duotybe, kad priešininkai sureaguos kaip visuomet – burbėjimais, nerišlia komunikacija. Tada šie demagogai jau žino ką daryti – žinia poliarizuoja visuomenę, dalis už dalis prieš, partija atsiriekia nemažą dalį rinkėjų balsų.

Visa tai iki tos ribos, kol jie gali kontroliuoti naratyvą. Tai yra, jeigu priešininkai tik inertiškai reaguos, nepakreips žinios prieš jos autorius. Tačiau kas, jei mes ne gimsimės, o šįkart pulsime? Reklama tiek įžūli ir vulgari, kad ėjimų pulti atveria per akis.

Pirmasis man atėjęs į galvą ėjimas – tai ataka prieš vyriškumą. Kandidatas į merus nutarė pateikti save iškrypėlio vaidmenyje, tuo mėgindamas suvilioti infantilišką jaunimą, kurie nenori suaugti ir kuriems vyriškumas yra našta.

Tai galima pateikti kaip partijos kvietimą mėgautis draudimų valdžia. Kadangi ši partija tik ir rūpinasi kaip uždrausti padorumą ir civilizuotumą, tai šis plakatas gali būti suprastas kaip kvietimas į dar vieną iškrypėlišką seansą – vilniečiams pasimėgauti, kad jie tapo užguiti, kad jų miestas byra ir kur valdžia iš jų atvirai tyčiojasi. Taip žiūrint, ši reklama – eilinis patyčių seansas.

Galima pateikti kaip ateities iš jaunimo atiminėjimą. Draudimo ir teroro partija, žinia, siekia užsodinti jaunimą ant adatos. Čia matome jų vilionę – pasimėgaukite Vilniumi, kur narkomafijai uždegta žalia šviesa.

Neabejoju, kad kontra naratyvų galima sugalvoti ir daugiau. Esmė tokia – reikia pasinaudoti jų įdirbiu ir nukreipti prieš juos pačius.

Bet kokiu atveju, ši partija atstovauja iškrypėliškas idėjas, todėl mūsų komunikacijoje juos reikia visa kaip siekti su iškrypėliškumu. Tik darykite tai atsargiai, neperženkite ribos, kad negautumėte bloko. Vieną privilegijuotų aukų grupę taip vadinti negalima, tačiau juos atstovaujančią ideologiją ir politikus šiuo žodžiu pavadinti galite. Štai čia rašau, kad kandidatas į merus prisistato kaip iškrypėlis.

Dabar turime visas galimybes jų atsikratyti, tačiau kol kabo jų plakatai reikia būti aktyviems. Ta proga priminsiu, kad tas, kuris mano, jog jo balsas nieko nereiškia, iš tiesų sako, kad jis pats nieko vertas. Užsiimkime. Anksčiau vyrai tokius iškrypas pasivesdavo už kampo ir paaiškindavo suprantama kalba. Mūsų dienomis vyrai turi įsijungti į komunikacinę kampaniją. Jei laikote save vyru, kilkite į reikalą.

Politinė reklama, sumokėjo pedofilų globotojų partija.