Pedofilinė Putino orda uždirbs milijardus iš Garliavos Nr. 2

Autorius: Eduardas Eigirdas Šaltinis: https://ekspertai.eu/pedofilin... 2023-02-10 18:44:00, skaitė 405, komentavo 16

Pedofilinė Putino orda uždirbs milijardus iš Garliavos Nr. 2

Manau, kad jau galime sveikinti Vladimirą Putiną su dar viena puikia pergale. Norisi tikėti, kad Ukrainoje V. Putino orda gaus į kaulus, tačiau šiandien Lietuvoje visi prokremliški veikėjai geria šampaną ir džiūgauja matydami, kaip, visai kaip Garliavos pedofilijos skandalo atveju, mūsų valstybėje, Rusijai žudant Ukrainoje, su žiniasklaidos pagalba ir vėl dorojamasi su V. Putinui daugiausia galvos skausmo keliančiomis provakarietiškomis demokratinėmis jėgomis.

Kristijonui Bartoševičiui iškelti (neaišku, ar pareikšti) kaltinimai tapo pretekstu informaciniam susidorojimui su provakarietiškomis demokratinėmis jėgomis. Apie tai nesunku spręsti matant, kad vasario 8 d. apie 14 val. naujienų portale delfi.lt buvo daugiau nei 15 žinučių, susijusių su šiuo skandalu.

Būtų galima tiesiog gėrėtis šio portalo darbuotojų kūrybingumu, tačiau vertėtų prisiminti, kad aistrų visuomenėje kėlimas Garliavos istorijos atveju baigėsi ne tik demokratinių provakarietiškų politinių jėgų pralaimėjimu rinkimuose, bet ir masinėmis žudynėmis, kuriomis, kaip jau ne kartą rašiau, mano nuomone, pasirūpino atitinkamos V. Putino tarnybos, turinčios didelę įtaką kriminalinėms struktūroms. Manau, kad pastarosios padėjo žiniasklaidai įaudrinti Lietuvos visuomenę, suorganizavusios tikras skerdynes.

orda%20pedofilai.jpg

Tad kai žvelgiame į tai, kaip delfi.lt ir keletas kitų žiniasklaidos priemonių uoliai triūsia, mano nuomone, siekdamos iš K. Bartoševičiui keliamų kaltinimų sukalti kažką panašaus į grabelį centro dešinės provakarietiškoms demokratinėms partijoms, turėtume šias žiniasklaidos priemones draugiškai įspėti, kuo šis darbelis gali baigtis, bei viltis, kad šį sykį aistrų kurstymo ir visuomenės supriešinimo mechanizmas skerdynių lygio nepasieks.

Nors tokia galimybė ir skamba šiurpiai, šį komentarą rašau stengdamasis ne tik įspėti apie tokio tipo skandalų eskalavimo keliamą riziką, bet ir priminti nuostolius, kurių patiria mūsų valstybė, kai tokiais būdais daroma įtaka mūsų demokratijai. Visiems Lietuvos patriotams vertėtų prisiminti ir priminti visai Lietuvai, kad prieš 2012-ųjų rinkimus didžiausią galią įgavęs Garliavos pedofilijos skandalas ne tik lėmė provakarietiškų demokratinių jėgų pralaimėjimą rinkimuose, bet ir, manau, referendumo dėl Visagino atominės elektrinės rezultatus. Tad šiandien vietoj savo atominės elektrinės turime egzistencinę grėsmę Lietuvos valstybei ir žmonėms keliantį Astravo monstrą ir ką tik patyrėme dar vieną energetikos krizę, tad už elektrą permokėjome šimtus milijonų.

Bet tai nėra vieninteliai nuostoliai, kuriuos patyrėme dėl žiniasklaidos pastangų baudžiamąsias bylas paversti demokratinių jėgų naikinimo instrumentu. Šiame kontekste reikėtų prisiminti „Mažeikių naftos“ privatizavimo bylą, kuri neturėjo jokios įtakos „Mažeikių naftos“ privatizavimui, kaip ir Garliavos istorija neturėjo jokios įtakos kovai su pedofilija, tačiau, manau, turėjo didelės įtakos politikai bei Lietuvos žmonių ir valstybės kišenei, nes šios bylos fone gana ilgą laiką po 2000-ųjų Lietuvos politikoje dominavo koncernui „Gazprom“ draugiškos jėgos. Dėl to buvo priimti šiam koncernui naudingi sprendimai ir Lietuva įklimpo į didelę priklausomybę nuo šio V. Putino koncerno, todėl Lietuvos žmonės, verslas ir valstybė, permokėdami už dujas ir laiku nepadidinę biokuro potencialo, neteko apie 3 mlrd. eurų.

Žurnalo „Valstybė“ vyr. redaktorius Eduardas Eigirdas

Beje, tai tikrai ne visos bylos, kurios, mano nuomone, V. Putino imperijos naudai darė įtaką rinkimams. Šį sąrašą galima tęsti kad ir byla, susijusia su Visagino atomine elektrine, kurioje buvo teisiamas Lietuvos pareigūnas, kuris stengėsi priešintis Rusijai naudingai įtakai ir Visagino projekto sužlugdymui. Jis turėjo būti apdovanotas vienu aukščiausių Lietuvos ordinų, tačiau ilgus metus tampomas teismuose. Nors Lietuvos tarnyboms žinoma, kad Rusijos interesus reprezentavusios kapitalo grupės investavo dešimtis milijonų, kad su informacinės erdvės pagalba sužlugdytų Visagino atominės elektrinės projektą, dėl šios Rusijos įtakos net dabar, vykstant V. Putino karui Ukrainoje, nėra iškelta nė viena byla.

Apie tai negaliu detaliau rašyti, nors vertėtų, nes būtent su galingiausiu Rusijos koncernu susijusios šeimos atstovas visai neseniai gavo vieną aukščiausių Lietuvos ordinų. Norėdami padėti Lietuvos patriotams prisiminti, kaip bylos tampa instrumentu, kuris stiprina V. Putino sąjungininkus Lietuvoje ir padeda, naudojantis mūsų žmonėmis, uždirbti milijardus, mes šio komentaro reklamai feisbuke skirsime 100 ar kiek daugiau eurų, todėl negalime minėti nei konkrečių partijų, nei politikų, nei su Rusija siejamų oligarchų pavardžių, nes būtume apkaltinti įtakos rinkimams darymu.

Nepaisant to, tikriausiai ne man vienam akivaizdu, kad brutalesnio, ciniškesnio ir juodesnio įtakos darymo, kokį šiuo metu stebime informacinėje erdvėje, pedofilinio V. Putino režimo metodais laidojant demokratines Lietuvos jėgas, vargu ar įmanoma rasti.

Žinoma, dalis tų, kurie šiuo metu stebi vykstantį informacinį puolimą, tikriausiai jau pasidavė informacinei įtakai ir pradėjo save raminti, kad pačios demokratinės jėgos kaltos, nes nesugeba komunikuoti ir aiškiai atsakyti į kylančius klausimus. Tai yra melas, nes jokia demokratinė politinė jėga pati negali apsiginti nuo tokio galingo puolimo, jei tuo suinteresuota Rusija ir jei ją palaiko gausus suinteresuotųjų būrys. Kaltinimai gali piltis ir mutuoti nuolat. Tam, kad pasipriešintum Garliavos tipo istorijoms ir jų įtakai Lietuvos demokratijai, būtina, kad Lietuvoje egzistuotų informacinės priemonės ir aktyviai veikiančios specialiosios tarnybos, kurios nuosekliai gintų demokratiją ir rinkimus. Priešingu atveju demokratinės jėgos apsiginti neturi jokių šansų.

Deja, akivaizdu, kad Lietuvoje tokių demokratiją ginančių jėgų neturime. Žiniasklaidoje ir vėl, išskyrus mane, nėra kam net išreikšti nuomonę, kad toks informacinis puolimas gali ne tik daryti įtaką demokratijai ir rinkimams, bet ir tai daryti pedofilinės V. Putino ordos naudai. O atitinkamos tarnybos ir teisinė sistema demokratinių jėgų, kaip susidaro įspūdis, ginti taip pat nesiruošia. Klausiate, kaip galėtų? Atsakysiu: tiesiog reikėtų pagaliau iškelti bylas tiems, kurie darė įtaką Lietuvai ir padėjo koncernams „Gazprom“ bei „InterRAO“ žlugdyti energetinę nepriklausomybę ir iš Lietuvos žmonių uždirbti milijardus, galingiausiems Rusijos naudai veikusiems ir, tikėtina, tebeveikiantiems oligarchams bei jiems talkinančioms jėgoms. Tačiau to nėra, nors visi puikiausiai suprantame, kad tokios bylos taip pat darytų įtaką Lietuvos demokratijai, bet jau provakarietiškų demokratinių jėgų naudai.

Kodėl taip yra ir kokios jėgos bei interesai lemia, kad Lietuvoje turime tokią aplinką, šiame komentare dėl jau minėtų priežasčių detaliai išdėstyti negaliu. Vis dėlto jau ne kartą esu teigęs, kad Rusijos modeliuojamos krizės naudingos ne tik V. Putinui, bet ir įvairioms interesų grupėms, veikiančioms Lietuvoje ir nebūtinai susijusioms su Rusija. Pastarosios Kremliaus modeliuojamus procesus ir bylas, kurios gali būti keliamos ir su pagrindu, ir tik su tariamu pagrindu, padeda V. Putinui išnaudoti kaip instrumentą, padedantį pašalinti demokratines jėgas iš valdžios, o vėliau kartu dalytis naudą. Manau, kad taip ir buvo Rusijos koncernams „Gazprom“ ir „InterRAO“ siekiant užsidirbti iš Lietuvos žmonių ir valstybės. Belieka tik užjausti tuos patriotiškus teisinės sistemos darbuotojus, kurie, matydami, kaip šiandien dar visai neseniai kartu su V. Putino orda Lietuvą plėšusios padugnės atsikemša butelį šampano ir ruošiasi švęsti demokratinių jėgų laidotuves, tačiau tam pasipriešinti negali, o gal tiesiog bijo.

Tad ar mes bijosime priešintis, ar vis dėlto Lietuvos patriotai išdrįs pasidalyti šiuo komentaru ir pasakyti, kad akivaizdžiai mato, jog, kaip ir Garliavos istorijos atveju, puolantiesiems ir įtampą keliantiesiems visiškai nerūpi nei pedofilija, nei tai, ar K. Bartoševičius kaltas, ar ne, nei vaikų ar moterų teisės ir prieš juos taikomas smurtas. Jiems rūpi tik tai, kaip sukelti kuo didesnę įtampą Lietuvoje ir daryti įtaką rinkimams bei valstybės ateičiai. Taigi, taip padėti Lietuvos politikoje reanimuoti ir sustiprinti ne tik oligarchines, bet ir prokremliškas jėgas.

Ar tyliai stebėsime visa tai vykstant Rusijos karui Ukrainoje?

Manau, kad neturėtume, nes priešingu atveju, net jei dalis demokratinių jėgų lyderių šį sykį drįs bandyti atlaikyti šį ypač galingą puolimą, be jūsų paramos šios jėgos neatlaikys ir bus sutriuškintos. Tam šį sykį privalėtume pasipriešinti, nes kalbame ne tik apie Rusijai draugiškų jėgų ir oligarchinių įtakų renesansą ar milijardus, kuriuos šioms galioms stiprėjant vėl prarasime. Šiandien matydami Rusijos agresiją Ukrainoje turime suvokti, kad jei leisime silpninti Lietuvos demokratiją ir garliaviniais metodais skaldyti visuomenę, didinsime mūsų visuomenės susipriešinimą ir valstybės pažeidžiamumą, taip pat ir karinį. Nors visi turėtume vienytis ir siekti demokratinės pažangos – apie tai išsamiai rašysiu kitos savaitės komentare.

Kaip galite pasipriešinti? Dar kartą pakartosiu: visų pirma, dalydamiesi tokiais komentarais kaip šis, taip pat remdami tokius informacinės erdvės kūrėjus kaip Olegas Šurajevas ir Andrius Tapinas. Apie tai rašiau prieš porą savaičių – pabrėžiau, kad jei žiniasklaidoje nėra jėgų, kurios galėtų ginti demokratines jėgas nuo garliavinio puolimo, nes didelė dalis žiniasklaidos yra veikiama ar finansiškai priklausoma nuo oligarchinių ar šiaip stambiojo kapitalo struktūrų (idealiu atveju ji taip elgiasi, nes siekia skaitomumo rekordų), patriotai privalo remti drąsesnius socialinių tinklų kūrėjus, nes jų stiprėjimas gali padėti sukurti informacinę atsvarą ir neleisti garliaviniais skandalais valdyti mūsų valstybės. Todėl dar kartą raginu visus tikrus patriotus remti jų projektus 1K.lt ir „Laisvės TV“ bei prašau šiuo komentaru pasidalyti, kad visiems, kurie tikslingai stengiasi išnaudoti įtarimus K. Bartoševičiui, kad sukonstruotų dar vieną garliavinę krizę, veikti būtų sunkiau, o demokratinėms jėgoms išgyventi šį puolimą taptų įmanoma.

Eduardas Eigirdas, žurnalo „Valstybė“ vyr. redaktorius

Keli susiję:

Valatka perspėjo – Rusija gali bandyti atgaivinti išgalvotą pedofilijos ir žudymų istoriją

Bruveris pergyvena dėl visuomenės sąmoningumo, reaguojant į pedofilijos skandalą

Paulius Gritėnas​ metė akmenį į Vytauto Landsbergio ir jo šeimos daržą

Neatmestina, jog pedofilijos ir žudymų istorijoje dalyvavo ir Rusijos žvalgyba, siekdama neramumų Lietuvoje

Irena Degutienė – didžiulė dėmė ant konservatorių palto. Tuomet kas yra Vytautas Landsbergis?