Asociacija „Petys už laisvę“: Ieškinį tenkinti visiškai!

Autorius: Asociacija „Petys už laisvę“ Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2023-02-08 18:57:00, skaitė 235, komentavo 2

Asociacija „Petys už laisvę“: Ieškinį tenkinti visiškai!

Štai tokį verdiktą beveik metus trukusioje byloje, iškeltoje pagal asociacijos "Petys už laisvę" ieškinį atsakovei IĮ "Owexx", šiandieną priėmė Šiaulių apylinkės teismas, kuris savo sprendimu pripažino, kad 2022 m. sausio 12 d. įmonė "Owexx" neteisėtai pašalino nuo reklaminio stendo daugeliui jūsų gerai žinomą Asociacijos reklaminį plakatą. 

Taigi, teismo sprendimu įmonė „Owexx“ įpareigota atlyginti Asociacijai jos patirtą žalą, sumokėti sutartines netesybas, o taip pat ir padengti visas Asociacijos patirtas bylinėjimosi išlaidas.

Šiuo atveju papildomai norime pasakyti tai, kad įmonę „Owexx“ byloje gynė ne tik advokatai, bet ir... pats šalies "generalinis prokuroras" ir jo "šaunioji kariauna". Teisinguolio vardo ir pavardės gal neminėsim, juolab, kad jūs ir taip puikiai žinote, kas juo yra. Bet negalime nutylėti, kad beveik metai laiko buvo pažymėti šio asmens ir jam pritariančių nuolatiniu drabstymusi į mus purvais - niekuo nepagrįsti kaltinimai Asociacijai vardo „Petys už laisvę“ vagyste, kaltinimai melagienų platinimu, šaipymasis iš Sausio 13 d. minėjime dalyvavusių žmonių išvaizdos, o suvis šlykščiausia - gėdinimas tuo, kad „pinigai stendams ir kelionėms į mitingus prie Seimo yra renkami iš žmonių“. Galite tuo patikėti? Tas pats, kuris renka iš žmonių pinigus, kad turėtų galimybę teisme ginti savo paties (ne kitų, o - savo !) tariamai pažeistą garbę ir orumą, moralizuoja mums dėl to, kad Asociacijos nariai, kaip tai numatyta jos įstatuose, laisvanoriškai moka Asociacijos nario mokesčius, kurie yra naudojami Asociacijos narių galimai pažeistų teisių ir teisėtų interesų gynybai bei visų žmonių pasirinkimo laisvei užtikrinti.

Tačiau šis vakaras nėra skirtas negatyvui – šis vakaras yra skirtas pasidžiaugti teisingumo pergale prieš teisinį nihilizmą, o kartu tegul tai bus ir ženklas mums, kad kovoti už savo pažeistas teises ir teisėtus interesus yra ne tik, bet ir prasminga. Dar daugiau, tai yra prasminga net ir nepriklausomai nuo galutinio rezultato, nes juk prasmė slypi visai ne jame, o kiekvieno iš mūsų pasirinkime stengtis visur ir visada išlikti žmogumi ir tvirtai stovėti tiesos paieškų kelyje.

Baigdami šį įrašą nuoširdžiai dėkojame Mozeris Alvis už begalinę teisinę šviesą ir Sveikatos teisės institutas STI  už teisinę pagalbą atstovaujant mūsų Asociaciją šiame teismo procese. Kartu mes galime daugiau!

Asociacija "Petys už laisvę"