Prezidentūra neskelbia, kodėl iš Lietuvai nusipelniusio amerikiečio pedofilo atėmė apdovanojimus

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/prezident... 2023-01-25 18:25:00, skaitė 313, komentavo 3

Prezidentūra neskelbia, kodėl iš Lietuvai nusipelniusio amerikiečio pedofilo atėmė apdovanojimus

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda buvo įpareigotas padaryti tai, ko nepadarė jo pirmtakė, oficiali Rusijos Federacijos valstybės paslaptis Dalia Grybauskaitė – atėmė apdovanojimus iš pedofilo.

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda sausio 24 d. pasirašė dekretą, kuriuo išbraukė Lietuvai ypač nusipelniusį, buvusį JAV Atstovų Rūmų pirmininką Denisą Hastertą iš apdovanotųjų Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino 1-ojo laipsnio ordinu sąrašo pažeminus apdovanotojo vardą.

„Tuo pačiu dekretu D. Hastertas įpareigotas grąžinti ordiną ir apdovanojimo dokumentus Lietuvos valstybės ordinų kancleriui“, - skelbiama lakoniškame Prezidentūros pranešime visuomenei.

Informuojama, kad „dekretą pasirašė po Valstybės apdovanojimų tarybos pateiktos išvados“.

D. Hastertui valstybės apdovanojimas įteiktas 2001 metais.

hastertas.jpg

Kodėl valstybės lyderis atėmė apdovanojimus, kas konkrečiai nurodė G. Nausėdai taip pasielgti, Prezidentūros pranešime neskelbiama.

Spėjama, kad tai susiję su tuo, jog 2016-aisiais D. Hastertas buvo nuteistas 15 mėnesių kalėti bankinio sukčiavimo byloje, susijusioje su atsilyginimu už tylėjimą dėl seksualinio išnaudojimo.

Buvęs JAV Atstovų Rūmų pirmininkas prisipažino, kad nuo 7-ojo dešimtmečio iki 9-ojo dešimtmečio pradžios, dar iki pradėdamas savo karjerą Kongrese, jis seksualiai išnaudojo berniukus, kai dirbo mokytoju ir imtynių treneriu Jorkvilio mokykloje Ilinojuje.

Žinoma, kad D. Hastertas sumokėjo 250 tūkst. dolerių baudą į aukų fondą, jis taip pat įpareigotas dalyvauti seksualinių pažeidėjų gydymo programoje.

Nepriklausoma žiniasklaida skelbia, kad dabar ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius turės iš pedofilo D. Hasterto taip pat atimti sostinės garbės piliečio vardą.

Keli susiję:

Landsbergių leidinys pranešė, kad pedofilijos ir žudymų istorija jau yra pamiršta

Šiurpu, jei pedofilija buvo. Dar šiurpiau, jei pedofilijos nebuvo

Paulius Gritėnas​ metė akmenį į Vytauto Landsbergio ir jo šeimos daržą

Seimo narys prašo pateikti visą vaizdo įrašą, darytą N. Venckienės ir Kedžių namuose

Seimo narys A. Nakas: „Valstybė apsiverstų, jei būtų paviešinta nerangiai slepiama tiesa pedofilijos ir žudymų istorijoje“

Pasak koservatoriaus, Irena Degutienė – didžiulė dėmė ant konservatorių palto. Tuomet kas yra Vytautas Landsbergis?

Visuomenė per ilgai toleravo visas tas PEDOFILIJOS apraiškas, įsitikinęs garsus socialdemokratas

zmoniu%20partija%20pedofilai.jpg