"Mossad" šnipinėja JAV prezidentus

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.presstv.ir/Detail/... 2023-01-19 10:44:00, skaitė 277, komentavo 2

Dažnai teigiama, kad Jungtinės Valstijos ir Izraelis yra sąjungininkai. Tačiau kokie yra tikrieji jų santykiai?

Kodėl tada, jei tas ryšys toks stiprus, kaip atrodo, sionistinis režimas užsiima šnipinėjimu prieš JAV, šnipinėjimu, kuris apima net Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento šnipinėjimą? Kaip Izraelis vagia JAV paslaptis?

Iš pirmo žvilgsnio Izraelis ir Jungtinės Valstijos negali būti artimesni. Sionistinė Palestinos kolonizacija negalėtų būti palaikoma be 10,4 mln. dolerių per dieną, 430 000 dolerių per valandą, 7 229 dolerių per minutę ir 120 dolerių per sekundę, kuriuos laikinam dariniui skiria Jungtinių Valstijų vyriausybė.

Tačiau yra alternatyvi istorija, kurią turėtų žinoti daugiau iš mūsų. JAV žvalgybos pareigūnai Izraelį laiko viena agresyviausių valstybių, vykdančių sekimo operacijas JAV teritorijoje, nukreiptas net į pačią valdžios būstinę. Tel Avivas klaidingai laikomas svarbiausiu Vašingtono sąjungininku Artimuosiuose Rytuose.

Pateikiame keletą ryškiausių Izraelio informacijos rinkimo JAV pavyzdžių.

JAV jūrų žvalgybos analitikas Džonatanas Polardas 1984 m. pradėjo šnipinėti Izraeliui. Jis perdavė Nacionalinės saugumo agentūros 10 tomų vadovą, kuriame išdėstyta, kaip JAV gauna signalinę žvalgybinę informaciją. Jis taip pat atskleidė Izraelio žvalgybai tūkstančių JAV informatorių pavardes.

Jis taip pat pasiūlė JAV karinio jūrų laivyno Vandenyno stebėjimo informacijos centro technikos direktoriui Ričardui Haveriui (Richard Haver) suteikti užnugarį apartheido režimui Pietų Afrikoje. JAV vyriausybė jį sugavo ir nuteisė kalėti iki gyvos galvos už šnipinėjimą Izraelio naudai.

Teigiama, kad Izraelis bandė pasinaudoti buvusio JAV prezidento Bilo Klintono (Bill Clinton) įrašais, kuriuose užfiksuoti garuojantys pokalbiai su stažuotoja Monika Lewinsky, siekdamas išlaisvinti Džonataną Polardą (Jonathan Pollard). 2000 m. žurnalas "Insight Magazine" paskelbė straipsnį, kuriame teigiama, kad Izraelis galėjo įsiskverbti į Baltųjų rūmų telefono linijas ir realiuoju laiku perduoti pokalbius tomis linijomis iš nutolusios vietos už Baltųjų rūmų ribų tiesiai į Izraelį, kad jų būtų galima klausytis ir įrašinėti.

Lewinsky prisipažino, kad iki 1997 m. kovo mėn. devynis kartus turėjo lytinių santykių su B.Clintonu, ir teigė, kad daugelio šių incidentų metu Baltuosiuose rūmuose buvo pirmoji ponia Hillary Clinton.
Monica Lewinsky: Klintono romanas buvo "šiurkštus piktnaudžiavimas valdžia".

Manoma, kad Izraelis per šią sąrangą sužinojo apie skandalingą Billo Clintono romaną su Baltųjų rūmų darbuotoja Monica Lewinsky.

Teigiama, kad Netanyahu šantažavo Clintoną šia informacija, siekdamas išlaisvinti Jonathaną Pollardą. Teigiama, kad Klintonui padarė įspūdį argumentai dėl Pollardo išlaisvinimo ir jis kreipėsi šiuo klausimu į CŽV direktorių Džordžą Tenetą, tačiau Tenetas pagrasino atsistatydinti, jei bus suteikta malonė, o kiti, pavyzdžiui, Dikas Čeinis (Dick Cheney) ir Donaldas Ramsfeldas (Donald Rumsfeld), taip pat griežtai pasisakė prieš šią idėją.

2018 m. JAV žvalgybos bendruomenės atstovai apkaltino Izraelį, kad šis aplink Baltuosius rūmus įrengė mobiliųjų telefonų sekimo įrenginius, vadinamus "StingRay". Manoma, kad jie atrodo labai panašūs į mobiliojo ryšio bokštus ir gali apgaulės būdu priversti mobiliuosius telefonus su jais sąveikauti ir perduoti gyvybiškai svarbią informaciją.

2021 m. "Associated Press" pranešė, kad mažiausiai 11 JAV valstybės departamento pareigūnų turėjo "iPhone" telefonus, į kuriuos įsilaužė liūdnai pagarsėjusi izraeliečių šnipinėjimo programa "Pegasus".

Tai būtų suteikę Izraelio karinės žvalgybos padalinio "8200" auklėtinių įsteigtoms NSO grupės bendrovėms plačią prieigą prie JAV vyriausybės paslapčių. Taigi, kaip matome, Jungtinės Valstijos yra pagrindinis Izraelio sekimo operacijų taikinys.

JAV vyriausybė spaudė socialinės žiniasklaidos platformas "formuoti internetinį diskursą"

Šis Džonatano Polardo atvejis atrodo gana neįprastas, ar ne?

Na, tai nepaprastas atvejis, o jo dalyvavimas JAV žvalgybos veikloje turi nemažai aspektų. Pirmiausia jis bandė patekti į CŽV, tačiau jo nepriėmė, kai jis neišlaikė melo detektoriaus testo. Tada jūrų žvalgyba negalėjo gauti prieigos prie CŽV duomenų, keli žmonės jūrų žvalgyboje bandė jį pažeminti pareigose arba panaikinti jo saugumo leidimą, bet tai nepadėjo, ir galiausiai jis perdavė visą šią medžiagą izraeliečiams ir teigė, kad tai buvo tik medžiaga, kurią amerikiečiai pirmiausia turėjo perduoti izraeliečiams.

Bet taip, jis perdavė jiems visą šią medžiagą, kuri buvo daug platesnė nei tai, kas susiję su Izraeliu, ir tūkstančių žmonių vardus, taigi, žinote, pasaulyje yra tūkstančiai žmonių, kurie yra JAV žvalgybos turtas, įskaitant, žinoma, žmones šioje šalyje, kurie, kaip teigiama "WikiLeaks" nutekintose žinutėse, yra griežtai saugomas turtas.

Taigi iš tiesų nėra jokių visų šių žmonių vardų ir pavardžių bei tapatybių, ir, žinoma, tada galėtų, žinote, panaudoti tai savo naudai. Taigi JAV žvalgyba yra labai kompromituojama, o tai, kad tokie žmonės kaip Rumsfeldas, Cheney, CŽV vadovas George'as Tenetas sako, kad jokiu būdu negalima paleisti, iš tikrųjų rodo, kad tarp žmonių, kurie paprastai instinktyviai remia Izraelio užsienio politikos interesus, atsirado takoskyra. Šiuo atveju jie buvo visiškai priešingi. Tai yra raudona linija, kurios neturėtume peržengti, labai, labai išskirtinis atvejis, bet ne vienintelis.

Filme girdėjome apie kitus atvejus. Tačiau nepamirškime, kad izraeliečiai gavo bombas, branduolines bombas, nes jie pavogė visas paslaptis ir, tiesą sakant, didelį kiekį plutonio tiesiai iš JAV, ir už tai niekas niekada nebuvo patrauktas atsakomybėn. Taigi, tai yra priešiškos tariamos JAV sąjungininkės priešiškos veiklos modelis.

Davidas Milleris, akademikas

"Apple Inc." pranešė mažiausiai 11 JAV diplomatų, kad į jų "iPhone" telefonus įsilaužė nežinomi užpuolikai, pasinaudoję Izraelio įmonės "NSO Group" sukurta šnipinėjimo programine įranga "Pegasus".

Ką Džonatanas Polardas veikė po to, kai JAV jį paleido iš kalėjimo?

Jis davė interviu laikraščiui "Israel Hayom", kuris yra dešinysis Izraelio bulvarinis laikraštis, finansuojamas Miriam Adelson, kuri anksčiau buvo Sheldonas Adelsonas, bet jis mirė, o jo žmona paveldėjo jo proizraelietišką imperiją ir, žinote, gynė jį savo skiltyje.

Pollardas iš esmės bandė perrašyti istoriją, nes jis, žinote, šiame interviu, kurį jam davė Miriam Adelson laikraštis, jis sakė, kad tai buvo labai pagiežingas interviu, tarsi išties išpūstas interviu, nes jie, turiu omenyje, jie agitavo už jo paleidimą. Jie ilgai ragino jį paleisti. Taigi šiame interviu jie neketina jam mesti iššūkio. Ir jis sakė, žinote, jis teigė, kad jam svarbiausia ne pinigai. "Aš nenorėjau jokių dovanų". Bet žinote, istorija, ką jis iš tikrųjų padarė, buvo gerai žinoma, ir jam už tai buvo labai gerai atlyginta.

Bet, žinote, tame interviu jis visiškai nesigailėjo. Jis pasakė, kad jei jo pašnekovas būtų paklausęs, ką jūs pasakytumėte, žinote, jauniems Amerikos žvalgybos pareigūnams šiandien? Ar pakeistumėte ištikimybę Izraeliui, ir jo atsakymas buvo toks: aš pasakyčiau jam, šiam hipotetiniam naujam JAV Izraelio išdavikui, aš pasakyčiau, kad nieko nedaryti yra nepriimtina.

Ir jis atsakė, kad vien tik persikelti į Izraelį yra nepriimtina ir kad to nepakanka. Ir jis pasakė: Tu turi apsispręsti, ar tavo rūpestis Izraeliu yra svarbesnis už tavo gyvybę.

Asa Winstanley, žurnalistas

Polardas turėjo prieigą prie labai, labai slaptos informacijos. Kaip tai paveikė jėgų pusiausvyrą regione?

Na, Mossad'as veikia taip, kad mano ir traktuoja JAV kaip priešišką jėgą, nors jos turėtų būti sąjungininkės, bet su jomis elgiamasi kitaip. Nėra jokių įtarimų, jokios informacijos, kad jordaniečiai, saudiečiai ar kitos su Vakarais susijusios žvalgybos agentūros elgėsi taip pat. Tai daro tik izraeliečiai.

Mosadas laikomas agresyviausia iš užsienio žvalgybos agentūrų, ir tai turėtų būti sąjungininkas.

Taigi tai iš dalies yra galios pusiausvyros pakeitimas Izraelio interesų naudai, nors amerikiečiai ir taip yra itin palankiai nusiteikę izraeliečių atžvilgiu. Ir tai padeda pakreipti pusiausvyrą prieš bet kokios protingos veiklos, pavyzdžiui, Palestinos klausimu, galimybę.

David Miller, akademikas

Kiek šokiruojanti buvo žinia, kad Izraelis pasiklausė Baltųjų rūmų telefonų tiek Clinton, tiek Trumpo laikais?

Man tai visai neatrodė labai netikėta. Noriu pasakyti, kad manęs tai nenustebino, bet tik todėl, kad esu susipažinęs su viso to istorija. Tai kažkas, kas visada buvo. Prieš dešimtmetį, kai buvo paviešintos Edwardo Snowdeno bylos, Edwardas Snowdenas, buvęs JAV nacionalinio saugumo agentūros žvalgybos kontraktininkas, dirbo su valstybinėmis paslaptimis Jungtinių Valstijų vyriausybei.

Jis tapo labai drąsiu demaskuotoju ir maždaug prieš dešimtmetį žurnalistui Glennui Greenwaldui atskleidė daugybę NSA bylų, dabar jis (E. Snowdonas) vis dar gyvena tremtyje Rusijoje.

Tos bylos parodė mums didžiulį kiekį atskleidimų ir įrodymų apie daugybę dalykų, žinote, masinį JAV vyriausybės vykdomą savo civilių, savo piliečių sekimą be jokios pateisinamos priežasties, tiesiog darant tai, nes norima kontroliuoti gyventojus.

Tačiau vienas iš dalykų, kuris man pasirodė tikrai įdomus, buvo tai, kad, turiu omenyje, ir tai nebuvo visiškai nauja, bet tai parodė, kad tai buvo patvirtinta iki pastarojo meto, kad tos bylos, Snowdeno bylos, parodė, jog JAV kontržvalgyba laiko Izraelį viena didžiausių grėsmių savo saugumui.

Asa Winstanley, žurnalistas

Apie autokratinių režimų piktnaudžiavimą "Pegasus" programine įranga žinoma jau kelerius metus, tačiau, kaip paaiškėjo pastaruoju metu, dėl didelio skaičiaus civilių gyventojų, kurie, kaip pranešama, buvo stebimi naudojant šią programinę įrangą, ji sulaukė didesnio atgarsio pagrindinėje žiniasklaidoje.

Teigiama, kad "Pegasus" programinė įranga, kuria buvo įsilaužta į Valstybės departamento darbuotojų telefonus, yra gana sudėtinga, kaip tiksliai veikia "Pegasus"?

Nuo 2011 m., t. y. daugiau nei dešimtmetį, ir tai buvo savotiškas katės ir pelės žaidimas, per kurį ji buvo aptikta, manau, pirmiausia 2013 m. O tada atsitinka taip, kad programinės įrangos bendrovės, sukūrusios programinę įrangą, į kurią jis įsiskverbia, į programinę įrangą, pavyzdžiui, "Apple", "Android" telefonus arba "WhatsApp", įdeda pataisas.

Ji naudoja tai, kas vadinama vieno paspaudimo arba nulinio paspaudimo diegimu, o tai reiškia, kad kartais jūs paspaudžiate nuorodą, kuri jums atsiunčiama tekstine žinute arba per nuotraukas, arba per muzikos programėlę, arba kartais, tiesą sakant, jums paskambina, ir jums net nereikia atsiliepti į telefono skambutį, programinė įranga gali įsidiegti pati. O tada iš tiesų ji gali paslėpti savo pėdsakus ir pati save ištrinti.

Ji gali pasiekti viską, kas yra jūsų telefone, jūsų slaptažodžius, skambučių istoriją, jūsų padėtį, teksto žinutes ir t. t. Taigi, ji labai veiksmingai patenka į jūsų telefoną ir naudodamasi juo renka visus jūsų turimus duomenis, o jūs apie tai net nesužinosite, ir ji gali paslėpti savo pėdsakus, kad jos nebūtų galima atsekti.

Davidas Milleris, akademikas

Ar manote, kad JAV nacionalinio saugumo sistemoje galėjo būti elementų, kurie priešinosi Izraelio veiksmams, atsižvelgiant į tai, kad, kaip jau minėjo Davidas, Rumsfeldas, Tennantas ir Cheney akivaizdžiai griežtai priešinosi Pollardo paleidimui?

Taip, manau, kad tai visiška tiesa. Manau, kad tokius sprendimus gana dažnai priima politikai, o ne žvalgybos agentai. Kitaip tariant, už Izraelį pasisakantys sprendimai, pavyzdžiui, sprendimas paleisti Pollardą, nes, nors jis kalėjime jau buvo praleidęs 30 metų, mano nuomone, teisingai, bet vis tiek buvo balsų, sakančių, kad jis turėtų, žinote.

Ir aš nekalbu apie aktyvistų balsus, aš kalbu apie balsus JAV žvalgybos bendruomenėje, jie visada cituoja žvalgybos bendruomenę, bet pagrindiniai Amerikos šnipai, aukšto lygio šnipai, kurie sakė, kad šis žmogus neturėtų būti paleistas, buvo net vyresnių žmonių, kurie sakė, kad jam turėtų būti įvykdyta mirties bausmė, nes tai, ką jis padarė, yra didelė išdavystė, žinote, yra bepročių politikų, kurie sako, kad Julianui Assange'ui turėtų būti įvykdyta mirties bausmė, o jis net nebuvo JAV pilietis.

Ir tai, ką jis padarė, iš tikrųjų atitiko visuomenės interesus, priešingai nei Jonathanas Pollardas, žinote, tai buvo informacija apie karinę informaciją. Tai nebuvo bandymas atskleisti Jungtinių Valstijų karo nusikaltimus. Buvo priešingai. Tai buvo bandymas leisti Izraeliui vykdyti karo nusikaltimus prieš palestiniečius ir savo arabų kaimynus.

Asa Winstanley, žurnalistas

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pakeitė savo telefoną ir telefono numerį dėl įtarimų, kad Izraelio šnipinėjimo programa "Pegasus" galėjo būti nukreipta prieš jį, sakė prezidentūros pareigūnas.

Kaip Mosadas spaudė Billą Clintoną suteikti malonę Izraelio turtui

Nustatyta, kad Izraelio šantažo Billui Klintonui dėl Monikos Lewinsky nepakako, kad būtų paleistas Izraelio šnipas Džonatanas Polardas. tačiau Izraelio taikinys padėjo Billui Klintonui paskutinę jo darbo dieną 2001 m. oficialiai suteikti malonę dviem Izraelio žvalgybos agentams. Prekybininkas prekėmis Markas Ričas (Marc Rich) ir jo partneris Pinkas Grinas (Pincus Green) 1983 m. pabėgo iš Jungtinių Valstijų, kol jiems buvo pateikti federaliniai kaltinimai dėl mokesčių vengimo ir 48 mln.

Abu šiuos Izraelio žvalgybos aktyvus 20 metų saugojo sionistinis darinys, nors jie ir toliau buvo įtraukti į FTB labiausiai ieškomų asmenų sąrašą. Tuometinis Izraelio ministras pirmininkas Ehudas Barakas kelis kartus įsikišo ir spaudė H. Clinton suteikti malonę turtingajam, nurodydamas jo indėlį į Izraelio nacionalinį saugumą. Buvęs Izraelio išorės žvalgybos tarnybos Šabak (Šin Bet) vadovas taip pat nusiuntė laišką Klintonui, kuriame teigė, kad Marcas Richas teikė gyvybiškai svarbią pagalbą Mossadui.

Iš viso daugiau kaip 50 žymių Izraelio veikėjų išsiuntė laiškus, kuriuose ragino H. Clinton paleisti Ričą ir jo partnerį Pinkusą Greeną. Tarp jų buvo svarbiausių politikos ir žvalgybos veikėjų. Vienas Izraelio vyriausybės ministras pažymėjo, kad Ričas ir Grinas suteikė informacijos, kuri buvo gyvybiškai svarbi gaunant specialių strateginių atsargų per 1991 m. karą su Iraku, kai sionistinis darinys susidūrė su Irako raketomis. Ričas taip pat buvo plačiai vertinamas kaip asmeninis Izraelio žvalgybos nekarinių operacijų tarpininkas, ne tik teikęs lėšas, bet ir leidęs, kad jo bendrovės filialai Artimuosiuose Rytuose būtų naudojami žvalgybinei informacijai rinkti ir "Mossad" agentams verbuoti. Laikraštis "LA Times" pranešė, kad Ričas tapo Izraelio žvalgybos atstovu.

Šie asmenys sudaro saugumo tinklą, kurį Izraelis gali pasitelkti nepaprastosios padėties atveju, kad įvykdytų neįprastas užduotis. Yra žinoma, kad tuo metu Izraelis atakavo Billo Klintono Baltųjų rūmų telefono linijas ir taip sukūrė didelių spragų. Tačiau ką jau kalbėti apie jo draugystę su seksualiniu nusikaltėliu Džefriu Epšteinu. Buvęs jo mentorius Stevenas Hoffenbergas yra aprašęs, kaip Epsteinas gyrėsi Mossadui pardavinėjęs turtingų ir garsių žmonių paslaptis.

Taip pat nustatyta, kad J. Epsteinas turėjo svarbių verslo interesų su buvusiu Izraelio karinės žvalgybos vadovu. Ehudu Baraku. Hoffenbergas cituojamas sakęs, kad Epšteinas turėjo reikalų su izraeliečiais, norėdamas iš žmonių surinkti žvalgybos duomenis ir informaciją. Ar Billas Clintonas taip pat buvo šnipinėjamas Izraelio per savo draugystę su Jeffrey Epsteinu? Ir jei taip, ar gauta informacija buvo panaudota darant jam spaudimą, kad 2001 m. jis pasirašytų malonę Izraelio žvalgybos agentams Markui Richui ir Pincusui Greenui.

Deividai, ką žinote apie Marcą Richą ir Pincusą Greeną?

Taigi, šie vaikinai buvo suimti arba buvo bandoma juos suimti ir apkaltinti, ir jie buvo išvežti 1983 m., o izraeliečiai sutrukdė juos išduoti, neleido jiems stoti prieš teismą (sic). Ir ilgą laiką nebendradarbiavo su JAV valdžios institucijomis.

Priežastis buvo ta, kad jie buvo Izraelio žvalgybos turtas, kad jie naudojosi savo bendrovėmis, kad Mossad galėtų šnipinėti ir iš tikrųjų verbuoti žmones, ir jie iš tikrųjų veikė kaip priedanga, kaip priedangos grupė, kad Mossad galėtų veikti taip, kad nebūtų aptikti.

Taigi, žinote, tai yra dalykas, kurį daro Mossad, kurį daro dauguma žvalgybos agentūrų, tačiau mes žinome, kad Mossad tai darė, pavyzdžiui, JAV, kurios, kaip manoma, yra sąjungininkės, ir kurios, kaip žinote, neturėtų užsiimti tokia veikla. Taigi tiek Greenas, tiek Richas buvo Izraelio žvalgybos turtas. Taigi tokių veikėjų visame pasaulyje yra daug, daug daugiau.

Davidas Milleris, akademikas

Kokia buvo reakcija į tai, kad Billas Clintonas suteikė malonę šiems dviem Izraelio turtuoliams?

Manau, kad tuo metu, kiek man teko matyti, dėl to kilo daug daugiau abejonių nei dėl Pollardo paleidimo praėjusiais metais. Praėjusiais metais Pollardo paleidimas į laisvę buvo išties tylus reikalas, apie kurį Vakaruose beveik nebuvo pranešta, jau nekalbant apie jo interviu Izraelio spaudoje, kuriame jis skatino JAV žvalgybos pareigūnus toliau išdavinėti Izraelį.

Žinote, apie tai išvis nebuvo rašoma, bet, žinote, žmonės tuo suabejojo, žinote, tai buvo laikoma kažkuo, pavyzdžiui, kodėl tai vyksta? Ar tai iš tikrųjų turėtų vykti, ir žinote, žmonės abejojo, ar Billas Clintonas iš esmės buvo šantažuojamas izraeliečių, kad juos išleistų, ir žinote, tai tikrai yra įmanoma, jei pažvelgsime į visus žvalgybos ryšius.

Asa Winstanley, žurnalistas

Kas yra vadinamieji mažieji Mosado pagalbininkai?

Tai žmonės, kurie dirba "Mossad", kuriems "Mossad" nemoka atlyginimo, jiems gali būti skiriamos išlaidos ir infrastruktūra operacijoms vykdyti, tačiau iš tikrųjų jie yra "Mossad" mažieji pagalbininkai ir veikia visame pasaulyje.

Pasak autoriaus Gordono Thomaso, nesu tikras, kuo jis remiasi, bet jis teigia, kad tokių žmonių yra tūkstančiai ir tūkstančiai, įskaitant tūkstančius šioje šalyje, Jungtinėje Karalystėje, taip pat daug daugiau nei JAV. Nežinau, kiek tai tiksliai, bet jie tikrai egzistuoja ir tikrai Mossad juos samdo savo pavedimams atlikti. Pavyzdžiui, jau anksčiau nagrinėjome atvejį Maroke, kur Mossadas dalyvavo išvežant žydų vaikus ir grąžinant juos atgal į Izraelį, kad padidintų naujakurių skaičių okupuotoje Palestinoje.

Žinome, kad taip atsitinka ir kad jie naudojami tam, kad padidintų "Mossad" galimybes veikti vietose, kur jie neturi darbuotojų. Šie vyrukai Richas ir Greenbergas juos nešioja visiems į dešinę. Tai skiriasi nuo žmonių, kuriuos jie siunčia kaip propagandos emisarus, kaip jie vadina paaiškinimą arba "Hezbollah". Hebrajų kalba jie vadinami miegančiaisiais dešinėje, todėl jų visame pasaulyje taip pat yra tiesiogine prasme 1000.

Taigi jie turi žvalgybos agentų visur, taip pat turi žmonių, kurie užsiima propaganda ir propaganda Palestinos okupacijos labui.

Davidas Milleris, akademikas

Ką apie Džefrio Epšteino veiklą sakė jo mentorius Stivenas Hofenbergas?

Hoffenbergas iš tikrųjų dalyvavo operacijoje, jis bendradarbiavo su Mossadu, kad tai darė, pavyzdžiui, per Robertą Maksvelą ir jo dukrą Ghislaine Maxwell, ir jis nėra vienintelis asmuo, kuris pateikė tokius kaltinimus, atrodo visiškai akivaizdu, kad ji buvo naudojama arba palaikė ryšius su Mossadu.

Taigi visa Maksvelų šeima, atrodo, yra faktiškai Izraelio žvalgybos turtas, Ghislaine broliai ir sesuo, todėl dabar, mano nuomone, visiškai aišku, kad Epsteinas naudojosi žiniomis, kurias gavo iš įvairių piktnaudžiavimo santykių, įskaitant prekybą nepilnamečiais su įžymybėmis, kad vėliau galėtų daryti joms spaudimą.

Akivaizdu, kad jis palaikė ryšius su "Mossadu", "Mossadas" tuo naudojosi siekdamas savo interesų. Nežinome viso to masto, bet gana aiškiai žinome, kad čia buvo Mossado valdžia. Štai kodėl dėl to yra tiek daug intrigų.

Davidas Milleris, akademikas

Epsteino draugystė su Klintonu buvo gana svarbi visame šiame reikale, ar ne?

Na, noriu pasakyti, kad nesinori pernelyg sureikšminti asmeninių santykių ir žvalgybos agentūrų operacijų, o ne platesnių vidaus ir užsienio politikos interesų, tačiau tikrai žinome, kad tokie tinklai yra ir gali būti įtakingi.

Taigi draugystė su H. Clinton, žinoma, yra svarbi ir turėtų būti nagrinėjama, tačiau iš tiesų labai akivaizdu, kad daugybė labai įtakingų visuomenės veikėjų - nuo šios šalies karališkosios šeimos iki politikų ir verslininkų - palaikė ryšius su E. Epsteinu ir didesniu ar mažesniu mastu dalyvavo nepilnamečių išnaudojime, kuris buvo jo veiklos dalis.

Ir todėl neturėtume stebėtis, kad kyla klausimų, kokią įtaką tai daro užsienio žvalgybos tarnyboms, pavyzdžiui, Mossadui, kas turėjo su juo ryšių,

Davidas Milleris, akademikas