Seimo pirmininkę, KGB-isto Čmil dukrą V. Čmilytę-Nielsen jau gina ir Kremliaus ruporai

Autorius: Raimondas Šimaitis Šaltinis: https://www.facebook.com/profi... 2023-01-18 02:59:00, skaitė 323, komentavo 6

Seimo pirmininkę, KGB-isto Čmil dukrą V. Čmilytę-Nielsen jau gina ir Kremliaus ruporai

Kažkodėl nesistebiu. Tikėtina jog sunerimo kad ją pašalinus investicijos neatsipirks. Kokiu tikslu rusai į ją investavo, jei investavo, nežinoma, bet pati Čmilytė antilietuviškų nuotaikų net neslepia.

Tai kažkaip ir aiškėja, kodėl staiga pasuko į politiką, kodėl staiga iškilo, kodėl ją palaiko purvasklaida, kodėl ji taip nekenčia visko kas lietuviška. Tai gal ne visai savo noru ji į tą politiką pasuko, gavo "zadaniją" ir tiek?

PAPILDYMAS: Rusijos šachmatų federacijos stebėtoju tarybos valdybos pirmininkas Peskovas, stebėtojų taryba prižiūri klubų veiklą, tvirtina planus, žaidėjus ir t.t. vadovauja Rusijos klubams.

Čmilytė vadovavo Peterburgo klubui po Gruzijos invazijos, berods 5 erius metus ten prabuvo. vadovavo Chanty-Mansijsko klubo komandai iškart po Maidano Ukrainoje.

Kas yra Peskovas aiškinti nereikia?

"Prasidėjus konfliktui Ukrainoje ir įvedus sankcijas Rusijai, Lietuvoje sustiprėjo antirusiškos nuotaikos, be to, padažnėjo engiamų rusakalbių gyventojų ir Rusijos piliečių atvejai. Baltijos respublikos valdžia nuolat skelbia rusofobiškus pareiškimus, ragina didinti sankcijų spaudimą ir siekia atsikratyti „visko sovietinio“ – paminklų, pavadintų gatvių, aikščių ir kitų memorialinių objektų.

Daugelyje politinių diskusijų argumentas apie „ryšius su Rusija“ tapo vienu galingiausių konkurentų ar nepriimtinų veikėjų pašalinimui iš platformų."