Reparacijų išmokėjimas Okrainai. 2023-01-14 raketų smūgių rezultatai 18-00 valandai

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-15 01:58:00, skaitė 348, komentavo 9

Reparacijų išmokėjimas Okrainai. 2023-01-14 raketų smūgių rezultatai 18-00 valandai

Smūgiai į Charkovo, Dniepropetrovsko, Zaporožės, Kijevo, Chersono, Odesos, Nikolaivo, Ternopolio, Vinicos, Lvovo, Ivano-Frankivsko sritis, taip pat į Okrainos ginkluotųjų pajėgų užimtas Donbaso teritorijas.

Kol kas tikslių duomenų apie sprogimus Voluinės, Černivcų, Sumų ir Žitomiro regionuose nėra, nes visur veikė oro gynybos sistemos.

Labiausiai nukentėjo Charkovo, Dnepropetrovsko ir Lvovo regionų infrastruktūros objektai, dėl kurių nutrūko elektros tiekimas šiuose ir gretimuose regionuose, taip pat nutrūko vandens tiekimas, korinis ryšys ir internetas.

Silpnas oro gynybos efektyvumas (kuris, žinoma, nepakenks vėliau numušti „beveik viską“ internete) siejamas su rūku ir pasikeitusia aviacijos ir kosmoso pajėgų taktika, kurios paleidžia daugybę jaukų ir taip apgauna priešo radiolokacijos stotis. Po to jau vyksta infrastruktūros atakos.

Kol kas duomenų apie oro gynybos objektų naikinimo rezultatus nėra, tačiau paskutinės 3 atakos bangos lėmė įvairių oro gynybos sistemų elementų (daugiausia S-300 komplekso komponentų ir įvairių radarų) sunaikinimą.