Rekrutai ar "patrankų mėsa" nežinia kieno interesams ?

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-12-30 06:19:00, skaitė 562, komentavo 28

Rekrutai ar


 

Litukrijoje vidutinio šaukiamojo amžiaus Lit-ukrijos vyrai Kalėdų išvakarėse pradėjo gauti rekrutinius šaukimus.

Litukrijos rajoniniai "komplektavimo punktai" (tai vadinamieji rekrutų depai) tikrina archyvinius vyresnių šauktinių ir vyrų, atitarnavusių nustatytus terminus vietos kariuomenėje, aviacijoje ir laivyne, sąrašus su realia padėtimi.

Krašto “apsaugos” kontoros akcija – tai dar ne mLitukrijoje vidutinio šaukiamojo amžiaus vyrai Kalėdų išvakarėse pradėjo gauti rekrutinius šaukimus.obilizacija, tačiau jau pirmas žingsnis jos link ir aiškus signalas tiems, kas nenori tapti patrankų mėsa Okrainoje už nežinia kieno interesus. Be to, iki 4000 padidintas jaunuolių, kuriems taikomas pavasarinis šaukimas į privalomąją karo tarnybą, skaičius.

Esant tokiai situacijai kalbėti galima tik apie „laikrodžių sutikrinimą“ (kol kas) "nepaprastų" aplinkybių (padėties) išvakarėse. Gali būti, kad ir kartu su Lenkijos kariuomenę, kurios karių, įvairių šaltinių duomenimis, Donbase jau yra nuo 10 000 iki 30 000, o dar 250 000 lenkų gali gauti šaukimus vykti į karą Okrainoje. 70 000 šaukiamojo amžiaus lenkų nelaukė kol jiems bus įteikti šaukimai ir pabėgo iš šalies. 

Na o Litukrijos rekrutams, matomai ar galimai, atiteko garbė sudalyvauti "karinėje misijoje" vakarinėje Okrainoje. Tskant, pakovoti už Salo-reichą, kruvinąjį klouną Zelią ar kokius nors kažkieno neaiškias vertybes (be abejo “demokratines”).

Charakteringa detalė: priešingai, nei pareiškia oficialus šaikos režimas, 50% tų, kurie gavo rekruto raštelius, šaukimo atveju, mieliau sutiktu „dezertyruoti ir sėdėti į kalėjime nei tapti patrankų mėsa Okrainoje dėl nežinia kieno interesų“. Kiek šaukiamųjų gavę ginklą pakeltu jį prieš šaikos režimą nepranešama.

Kažkas panašaus yra ir čia.