Šimonytė Kijeve pagerbta tarp kitų pasaulio vadovų

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/simonyte-... 2022-11-27 23:37:00, skaitė 293, komentavo 7

Šimonytė Kijeve pagerbta tarp kitų pasaulio vadovų

Kol vyksta karas ir žūsta tūkstančiai, Ukrainos ir Lietuvos lyderiai randa laiko jaukioms fotosesijoms.

Lapkričio 26 d. premjerė Ingrida Šimonytė viešėjo Kijeve ir susitiko su Ukrainos lyderiais.

Susitikimuose aptarta situacija šalyje, karinė ir humanitarinė parama Ukrainai, Rusijos atsakomybė už vykdomus nusikaltimus, parama Ukrainos energetikos infrastruktūrai, Ukrainos eurointegracijos procesas. Lietuvos Vyriausybės vadovė pabrėžė nekintamą tvirtą Lietuvos palaikymą Ukrainai iki jos pergalės kovoje prieš Rusijos karinę agresiją.

„Išpuoliai prieš Ukrainos civilius ir viešąją infrastruktūrą yra ne kas kita kaip teroro aktai, papildantys ilgą Rusijos karo nusikaltimų sąrašą nuo vasario 24-osios, kurių ji imasi vis akivaizdžiau pralaimėdama Ukrainai mūšio lauke. Lietuva buvo viena pirmųjų, inicijavusių diskusijas dėl specialaus tribunolo steigimo, skirto tarptautinei baudžiamajai atsakomybei užtikrinti, ir sieks to toliau. Remsime Ukrainą iki pergalės, kiek leis mūsų jėgos, nes žinome – tai kova už jūsų ir mūsų laisvę“, - pasakė I. Šimonytė.

Susitikimuose moteris pabrėžė, kad Lietuva nuosekliai dirba su partneriais siekdama nepertraukiamo Ukrainai reikalingos ginkluotės, ypač oro gynybos sistemų, tiekimo.

Susitikimuose su Ukrainos vadovais premjerė patikino, kad Lietuva ir toliau sieks sankcijų Rusijai ir Baltarusijai griežtinimo.

Aptariant Ukrainos narystės Europos Sąjungoje siekį I. Šimonytė akcentavo, jog Lietuva yra pasirengusi teikti visokeriopą ekspertinę paramą ir prisidėti prie kuo sklandesnio ir spartesnio šalies europinės integracijos proceso.

Tuo pačiu I. Šimonytė spėjo sudalyvauti ir fotosesijoje – Kijeve atidengta jos vardinė lentelė „Drąsiųjų alėjoje“, skirtoje pagerbti aktyviausius Ukrainos rėmėjus, daugiausia – pasaulio valstybių vadovus.