Šnipų tinklo Lietuvoje įkūrėjas toliau šokdina valstybę – verčia keisti Bausmių vykdymo kodeksą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/snipu-tin... 2022-11-24 17:44:00, skaitė 264, komentavo 2

Šnipų tinklo Lietuvoje įkūrėjas toliau šokdina valstybę – verčia keisti Bausmių vykdymo kodeksą

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska ir Šnipų tinklo Lietuvoje įkūrėjas Algirdas Paleckis. Nuotr. iš asmeninių paskyrų visuomeniniuose tinkluose viršelių.

PAPILDYTA 2022 11 23 13.45

Vyriausybė pritarė Bausmių vykdymo kodekso pakeitimo projektui.

Reaguodama į tai, kad už beprecedentį Šnipų tinklo Lietuvoje sukūrimą nuteistas Algirdas Paleckis, net ir būdamas už grotų skambina telefonu į „PressJazz TV“ ir kalba kas jam šauna į galvą, lapkričio 23 d. Vyriausybė svarstys Teisingumo ministerijos inicijuotą Bausmių vykdymo kodekso pakeitimo projektą.

„Pakeitimais siekiama sukurti veiksmingą bausmės vykdymo sistemos nusikalstamų ir kitų teisės pažeidimų prevenciją, efektyviau apsaugoti kitų asmenų teises bei laisves tiek bausmės atlikimo vietose, tiek ir už jų ribų“, - skelbia naujienų agentūra ELTA.

Siekiama, kad numatomais įstatymo pakeitimais būtų nustatyti, jog laisvės atėmimo vietų įstaigos direktoriaus, jo įgalioto pareigūno nutarimu arba teismo nutartimi gali būti laikinai (iki 3 mėnesių) tikrinami nuteistojo siunčiami ir gaunami laiškai, stabdomas arba apribojamas laiškų išsiuntimas ir gavimas, pasimatymų suteikimas, nuteistojo skambinimas, trumpalaikės išvykos iš bausmės atlikimo vietos, bausmės atlikimo vietoje ribojami jo kontaktai su kitais nuteistaisiais, stabdomas arba ribojamas daiktų perdavimas nuteistiesiems.

Ekspertai.eu primena, kad minėtas šnipų tinklas atskleistas, kai to tinklo kitas dalyvis (visas tinklas buvo sudarytas iš dviejų asmenų), pedofilas Deimantas Bertauskas viską prisipažino. Būtent minėto pedofilo parodymai ir lėmė sėkmingą šalies teisėsaugos operaciją ir A. Paleckis buvo pasodintas už grotų.

Informaciją teisėsaugai suteikęs D. Bertauskas atsipirko tik baudą, kalėjimo gultų išvengė.

Jau anksčiau buvo skelbta, kad Šnipų tinklo įkūrėjas, net ir pasodintas į kalėjimą, visiškai nesigaili, ką pridirbęs Landsbergių bendruomenei.

Su A. Paleckio skambučiais, į kuriuos ypač skausmingai sureagavo Landsbergių bendruomenė, galima susipažinti čia:

Keli susiję:

Landsbergių bendruomenė konstatuoja: A. Paleckis nerodo jokių ženklų, kad nuoširdžiai gailisi dėl savo veiklos

Lietuvos mokslo taryba patvirtino: D. Grybauskaitės moksliniame darbe liudijama šiurpi tiesa ir statistika

D. Grybauskaitė: ilga klasių kova buvo kurstoma, remiantis radiopropaganda, tiekiant maistą ir ginklus iš užsienio

Pagrindinis liudininkas šnipų tinklo byloje, pedofilas Deimantas Bertauskas atsipirko bauda