Laukiama Dobrowolskos atsakymų dėl karo propagandos, Adamkaus kalėjimo, Grybauskaitės tezių

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/laukiama-... 2022-11-24 17:20:00, skaitė 349, komentavo 1

Laukiama Dobrowolskos atsakymų dėl karo propagandos, Adamkaus kalėjimo, Grybauskaitės tezių

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska (galvutė pažymėta violetiniu apskritimu) su savo bendražygiais Džiaugsmo liberalais.

Lietuvos nepriklausoma žiniasklaida skelbia, kad reaguodama į nuteistojo Šnipų tinklo įkūrėjo Algirdo Paleckio veiklą, Vyriausybė pritarė Bausmių vykdymo kodekso pakeitimo projektui.

Mokesčių mokėtojų pinigais išlaikomas valstybinis transliuotojas informuoja, kad Teisingumo ministerijos „sprendimas inicijuoti pakeitimus kilo reaguojant į tai, kad už šnipinėjimą nuteistas Algirdas Paleckis, net ir būdamas už grotų, skambučiais toliau skleidė Kremliaus propagandą“. Apie tai pranešama publikacijoje „Reaguodama į nuteistojo Paleckio veiklą, Vyriausybė pritarė Bausmių vykdymo kodekso pakeitimo projektui“.

„Siekdamos efektyviau užtikrinti nusikaltimų prevenciją, užkardyti psichiką veikiančių medžiagų perdavimo, telefoninių sukčiavimo atvejų, taip pat stiprindamos kovą su radikalizacija ir ekstremizmu, karo propaganda, daugelis Europos valstybių, pavyzdžiui, Skandinavijos šalys, Estija, Prancūzija ir kitos, yra įtvirtinusios įkalintųjų bendravimo su kitais asmenimis draudimo ar ribojimo galimybes ir atvejus, šiuo keliu žengia ir Lietuva“, - naujienų agentūra ELTA cituoja Teisingumo ministerijos perduota komentarą.

Ekspertai.eu žiniomis, minėtas A. Paleckis iš kalėjimo dešimt kartų yra skambinęs į „PressJazz TV“, visi pasisakymai paviešinti vaizdo įrašų platformose bei interneto portaluose.

Ekspertai.eu sudėjo visus A. Paleckio pasisakymus į vieną vietą publikacijoje „Šnipų tinklo Lietuvoje įkūrėjas toliau šokdina valstybę – verčia keisti Bausmių vykdymo kodeksą“. Juos dar kartą pakartoja:

„Prašome jūsų nurodyti sekundžių tikslumu visas vietas vietas ir pacituoti konkrečias citatas, kuriose A. Paleckis skleidė karo propagandą, Kremliaus propagandą ar bet kuriuos kitus draudžiamus dalykus Lietuvoje“, - rašoma ekspertai.eu prašyme Teisingumo ministerijos vadovei Ewelinai Dobrowolskai.

Ekspertai.eu nuomone, visi Lietuvos žmonės privalo žinoti, kiek ir kokius konkrečiai priešo naratyvus skleidė A. Paleckis, prisidengdamas savo teise telefonu skambinti iš kalėjimo, dėl ko Teisingumo ministerija dabar turi tiek daug vargo.

Nes pasakyti, kad kažkas kursto karą, tačiau nenurodyti, kaip konkrečiai tas karas kurstomas ar skelbiamos kitos mūsų šalyje draudžiamos mintys, tai nieko nepasakyti.

Naudodamiesi proga, ekspertai.eu E. Dobrowolskos taip pat klausia, kaip pastaroji vertina mokslinį oficialios Rusijos Federacijos valstybės paslapties, prezidentės Dalios Grybauskaitės moksliniame darbe išsakytas tezes apie Lietuvos partizanus (miškinius), esą „ilga klasių kova buvo kurstoma, remiantis radiopropaganda, tiekiant maistą ir ginklus iš užsienio“, neva dėl tos klasių kovos žuvo tūkstančiai nekaltų Lietuvos žmonių (plačiau su D. Grybauskaitės moksliniu darbu, už kurį 1993 m. Lietuvos mokslo taryba Lietuvos Respublikos mokslo laipsnių ir pedagoginių vardų nostrifikacijos komisijos sprendimu išdavė socialinių mokslų daktaro diplomą, galima susipažinti publikacijoje „D. Grybauskaitė: ilga klasių kova buvo kurstoma, remiantis radiopropaganda, tiekiant maistą ir ginklus iš užsienio“).

„D. Grybauskaitės moksliniame darbe skelbiama Kremliaus propaganda, ar tiesa? Laukiame jūsų atsakymų įstatymo nustatytais terminais ir tvarka bei linkime, kaip sakoma, powodzenia i wielkiego szczęścia w życiu osobistym*“, - rašoma ekspertai.eu laiške ministrei.

Tuo pačiu ekspertai.eu ministrės klausia, ar jau baigtas Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) sprendimo Lietuvai, dėl prezidento Valdo Adamkaus slaptojo kankinimų kalėjimo, vertimo šlifavimas į valstybinę lietuvių kalbą. Kaip žinoma, Lietuvos institucijos minėtą teismo sprendimą į lietuvių kalbą verčia jau penktus metus iš eilės, nors tam, pagal įstatymus, teturėjo daugiausia tik 180 dienų.

skirt.png

* geros kloties ir didelės laimės asmeniniame gyvenime

Keli susiję:

Slaptojo kankinimų kalėjimo įkūrėjas su savo korešais šventė dar vieną garbingą įvertinimą

Prezidentė D. Grybauskaitė kategoriškai atsisakė duoti sutikimą dėl jos duomenų kreiptis į Rusijos Federaciją