Elono Masko perimta „Twitter“ bendrovė atkūrė išcenzūruotą Donaldo Trampo paskyrą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/twit... 2022-11-20 19:17:00, skaitė 178, komentavo 1

Elono Masko perimta „Twitter“ bendrovė atkūrė išcenzūruotą Donaldo Trampo paskyrą

Buvusio JAV prezidento Donaldo Trampo paskyra socialiniame tinkle „Twitter“ buvo atkurta iškart po verslininko Elono Masko šeštadienį pranešimo, kad politiko paskyra bus atblokuota.

2009 m. kovą sukurtame D. Trampo paskyroje išsaugoti visi respublikonų įrašai. Paskutinė žinutė yra 2021 m. sausio 8 d.

Prieigos prie profilio pakeitimai įvyko iškart po Musko pareiškimo. „Žmonės kalbėjo. Trampas bus grąžintas į pareigas”, – to paties pavadinimo socialiniame tinkle rašė naujasis „Twitter” savininkas.

Penktadienį Maskas paklausė „Twitter“ vartotojų, ar atblokuoti D. Trampo paskyrą. Apklausoje dalyvavo apie 15 milijonų vartotojų. Už atblokavimą balsavo 51,8 proc., prieš – 48,2 proc. Tuo pačiu D. Trampas šeštadienį leido suprasti, kad į socialinį tinklą neketina grįžti, nepaisant to, kokie bus rezultatai.

Remiantis jo socialiniame tinkle paskelbtais duomenimis, buvusio JAV prezidento Donaldo Trampo „Twitter“ paskyra, kuri šeštadienį buvo atblokuota, sulaukė didžiulio sekėjų skaičiaus ir viršijo 2 mln.

Lietuvoje socialinis tinklas „Twitter” populiarus tarp politikų kurie yra nuolankūs JAV politikai. Jie šiame socialiniame tinkle rašo angiškai, taip demonstruodami nuolankumą savo šeimininkams. Kaip bus dabar, kai „Twitter” nupirko Elonas Maskas?

Naujuoju „Twitter“ savininku tapęs verslininkas Elonas Maskas pirmadienį, lapkričio 21 d., ketina pradėti naujus bendrovės darbuotojų atleidimus. Tai šeštadienį pranešė „ Bloomberg“  , remdamasi šaltiniais. Šį kartą atleidimai palies su pardavimais ir partneryste susijusius darbuotojus.

BV inf.