Sprogimas Lenkijoje liudija – NATO finansavimas yra per menkas, reikia dar daugiau

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/sprogimas... 2022-11-17 17:20:00, skaitė 271, komentavo 2

Sprogimas Lenkijoje liudija – NATO finansavimas yra per menkas, reikia dar daugiau

NATO skydas neapsaugojo NATO ir ES valstybės Lenkijos nuo Rusijos provokacijos – žuvo žmonės, nukentėjo ferma. Kiek kartų dar daugiau reikėtų didinti NATO finansavimą, kad tokie incidentai būtų pasmerkti?

NATO – tai pati galingiausia karinė organizacija pasaulyje, labiausiai finansuojamas karinis aljansas. Per metus bendras NATO biudžetas siekia gerokai virš vieno trilijono dolerių. Malonu pažymėti, kad reikšmingą NATO biudžeto tūkstantąją dalį sudaro ir Lietuvos įnašas.

Pagrindinė ir vienintelė NATO misija – taikos išsaugojimas planetoje, t.y. gynyba. NATO gina demokratiją ir civilizuotų valstybių suverenitetus.

Tačiau lapkričio 15 d. įvykęs beprecedentis incidentas Lenkijoje, kur dėl Rusijos kaltės Ukrainos ginkluotųjų paleistos raketos NATO ir Europos Sąjungos valstybėje nužudė du žmones bei susprogdino fermą, kelia klausimų.

Kaip taip galėjo atsitikti, kad tos atskridusios raketos NATO pajėgų nebuvo numuštos? Ar tai reiškia, kad NATO finansavimas dar nėra visiškai pakankamas, kad neabejotinai reikėtų skirti dar vieną trilijoną, siekiant sėkmingai gintis nuo priešo antpuolių?

Apie didesnį indėlį į NATO biudžetą turėti svarstyti ir Lietuva – keturi, penki, o gal ir dar daugiau milijardų eurų į metus, neturėtų atrodyti per daug.

Apie tai plačiau lapkričio 17 d. tiesioginėje „PressJazz TV“ laidoje „2K+“, kurią žiūrėti bus galima čia:

Susiję:

Nausėda paskelbė apie naują Vakarų karo su Rusija eskalavimo etapą