Pilietinės visuomenės jėga - geriausias vaistas nuo tolerastijos

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2015-12-24 00:58:51, skaitė 3274, komentavo 0

Pilietinės visuomenės jėga - geriausias vaistas nuo tolerastijos

Pilietinės visuomenės jėga - geriausias vaistas nuo tolerastijos. Pabūgę gyventojų pasipiktinimo Olandijos miestelio tarybos nariai nebesteigs pabėgėlių centro.

Vos prieš kelias dienas internetus apskriejo vaizdas iš tolerantiškos ir taikios šalies - Nyderlandų.

Nedidelio miestelio gyventojai jėga šturmavo miesto tarybos posėdį, kuriame galvos smegenų tolerastijos apsėsti politikieriai ketino priimti sprendimą dėl pusantro tūkstančio pabėgėlių apgyvendinimo Geldermalsene.

Pilietinės visuomenės aktyvistų susirėmimai su politikierių posėdį saugančiais specialios policijos pareigūnais buvo tikrai įspūdingi.

Ypač turint omenyje, kad tai ne kokie nors arabai, gruzinai ar dar kokie emocijomis pro ausis fontanuojantys pietiečiai, o atsipūtę šaltakraujai olandai.

Juokinga buvo regėti iš vidaus filmuotus miesto tarybos posėdžio vazdus, kuomet jie sužinojo, kad pas juos veržiasi jų rinkėjai. Tam, kad suprantama kalba paaiškintų nukvakusiems politikieriams, kad jie neturi įgaliojimų žlugdyti miestą ir kenkti jo gyventojų gyvenimo kokybei ir saugumui.

Persigandę tolerastai blaškėsi po salę, kaip į kampą pikto katino užspeistos pelytės.

Trumpą keliasdešimties sekundžių siužetėlį galima pasižiūrėti čia: Dutch riot over plans for a refugee centre

Ir štai - šiandien sužinome, kad pilietinės visuomenės dėka miesto taryba atsipeikėjo ir atšaukė tą vos nepriimtą sprendimą dėl pabėgėlių apgyvendinimo mieste:

"Riaušės privertė Geldermalseną atsisakyti planų įrengti prieglobsčio prašytojų priėmimo centrą, kuriame būtų galima apgyvendinti 1,5 tūkstančio žmonių.

Kaip pranešė trečiadienį šio Nyderlandų miesto merė Miranda de Vries, „pasiūlymas nebesvarstomas“.

Ji pripažino savo klaidas ir pabrėžė, kad paskubėjo „priimti sprendimą ir nustatyti centro dydį“. Be to, M. de Vries pareiškė neturėjusi ignoruoti vietos gyventojų susirūpinimo. Pasak merės, „tolesni sprendimai dėl pabėgėlių bus priimami po dialogo su piliečiais“.

Tokio sprendimo priežastis yra riaušės, kurias sukėlė gyventojai, protestuodami prieš 1,5 tūkstančio vietų centro steigimą. Jų manymu, miestui, turinčiam 10 tūkstančių gyventojų, tai pernelyg daug...."

Ką gi, geriau vėliau ateiti į protą, nei niekada.

Panašu, kad baigiančius galutinai nupezti nuo galvos smegenų tolerastijos politikierius gali pagydyti tik pilietinės visuomenės jėga.