Vėl sublizgėjo teisės minedu tituluojamas Žalimas: šįsyk dėl NATO

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/vel-subli... 2022-11-10 19:06:00, skaitė 214, komentavo 6

Vėl sublizgėjo teisės minedu tituluojamas Žalimas: šįsyk dėl NATO

Buvęs Konstitucinio Teismo (KT) pirmininkas Dainius Žalimas sugalvojo, kad reikėtų keisti požiūrį į asmens lojalumą.

„Teisininkas siūlytų numatyti, kad asmenys, pasisakantys prieš Lietuvos narystę NATO, veikiantys prieš ją, tai pat kuriantys alternatyviąją konstitucinę sampratą, nebūtų laikomi lojaliais ir negalėtų susipažinti su valstybės paslaptimis“, - skelbiama valstybinio transliuotojo analitinėje analizėje „Žalimas: pasisakantys prieš narystę NATO neturėtų būti laikomi lojaliais Lietuvai“.

Jo manymu, asmens lojalumas turėtų būti siejamas ir su Lietuvos geopolitine orientacija, tai yra orientacija į Europos Sąjungą ir NATO.

„NATO, kaip žodžio, Konstitucijoje nėra, bet, jeigu valstybė yra kaip bendras visos visuomenės gėris, tai ji tiesiog privalo garantuoti savo saugumą visomis veiksmingiausiomis priemonėmis. Kai kas nors sugalvos kažką veiksmingesnio ir įkurs, tai galbūt galėsime kalbėti, kad yra alternatyva narystei NATO. Žmonės, kurie pasisako prieš narystę NATO ir dar prieš ją veikia, mano požiūriu, automatiškai negali būti laikomi lojaliais Lietuvos Respublikai“, - atskleidė D. Žalimas.

Skelbiama, kad „D. Žalimo įsitikinimu, nelojaliais Lietuvai taip pat galima laikyti asmenis, kurie kuria kitokią nei oficialią, KT aiškinimais pagrįstą konstitucinę sampratą“.

Keli susiję:

Žalimas su Miliūte pasibaisėjo Generalinės prokuratūros cinizmu

Teisės minedas Žalimas džiaugiasi teoristiniais aktais. Kokią psichinę traumą yra patyręs šis vyras?

Kaip Lietuvai atsikratyti vidaus priešų? Reikia juos išduoti Ukrainai

Fantastiškas TEISININKO Žalimo pasisakymas – klausyti NUO IKI (Lukašenkos kalba)