Ramūnas Karbauskis: I.Šimonytė atsistatydins? Nesulauksime!

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-10-22 13:41:00, skaitė 409, komentavo 4

Ramūnas Karbauskis: I.Šimonytė atsistatydins? Nesulauksime!

Didžiosios Britanijos premjerė L.Truss atsistatydina po rekordiškai trumpo premjeravimo – 45 dienų. Priežastis – „negali įvykdyti mandato“, dėl kurio buvo išrinkta. Ją pakeis tas ar ta, kas turės geresnį planą, kaip įveikti ištikusias krizes.

Įdomiausia, kad Didžiojoje Britanijoje politikai nesidangsto karu Ukrainoje dėl problemų valstybės viduje, nesilaiko įsikibę postų, juo labiau nesako, kad valdžioje esantys – geriausia, kas galėjo nutikti D.Britanijai, o visuomenė kvaila, jei to nesupranta. 

Pas mus atvirkščiai – nesugebantys spręsti valstybės problemų, apsidovanoja medaliais ir titulais vieni kitus. Ir, matyt, taip bus, kol Lietuvoje bus renkami konservatoriais save vadinantys veikėjai, kuriems tereikia priėjimo prie valstybės resursų ir politiniai chameleonai, kurie keis spalvą, vos tik pakvips valdžia.

Ką šiandien daro I.Šimonytė? Ji, ar kažkas iš jos rato, tik tyliai paskleidė gandą, kad ji atsistatydins, vos tik bus priimtas biudžetas. Žiniasklaida pasigavo ir gandas nuėjo. Ar I.Šimonytė tai padarys? Nesulauksime.

I.Šimonytės gandą vertinu, kaip mėginimą paspausti kritikus pačioje valdančioje koalicijoje, kad jie nespurdėtų dėl biudžeto, net jei ir mato, kas jame negerai, o vėliau nesipriešintų tradicinės šeimos sąvokos išniekinimui, narkotikų įteisinimui ir viskam, ką į Seimą atneš Vyriausybė. Vyriausybė tokiu būdu rodo, kad ji čia taria paskutinį žodį, o ne Seimas.

Tad panašu, kad be diktatūros įsigalėjimo, Vyriausybėje daugiau pokyčių nebus, nebent ant dar kelių ministerijų bus iškeltos spalvingos vėliavos, kurios neturi nieko bendra nei su valstybėmis, nei su valstybingumu, kaip ši ant Teisingumo ministerijos balkono.