Šimonytė Vokietijos gynybos ministrei atskleidė gudrų planą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/simonyte-... 2022-10-10 16:44:00, skaitė 247, komentavo 6

Šimonytė Vokietijos gynybos ministrei atskleidė gudrų planą

Premjerė Ingrida Šimonytė spalio susitiko su oficialiu vizitu į Lietuvą atvykusia Vokietijos gynybos ministre Christine Lambrecht ir aptarė žingsnius, siekiant tinkamai pasirengti Lietuvai priskirtų Vokietijos vadovaujamų kovinės brigados dydžio pajėgų priėmimui.

I. Šimonytė padėkojo Vokietijai už parodytą lyderystę didinti karines pajėgas Lietuvoje ir už ilgametį Vokietijos indėlį į Baltijos šalių saugumą.

„Greitas ir kryptingas NATO sprendimų dėl atgrasymo ir gynybos sustiprinimo Aljanso rytinėje dalyje įgyvendinimas, taip pat ir siekis parengti Lietuvai priskirtą Vokietijos vadovaujamą kovinę brigadą, yra ypatingai svarbus mūsų šaliai ir visam regionui. NATO sąjungininkų pajėgų stiprinimas Lietuvoje ir visoje NATO rytinėje dalyje siunčia aiškų ir tvirtą atgrasymo signalą potencialiam agresoriui ir yra geriausia investicija į taiką ir stabilumą mūsų regione. Todėl turime lūkestį ir siekiame kuo greitesnio šių pajėgų įsikūrimo Lietuvoje ir tam esame pasiruošę užtikrinti tinkamą priimančios šalies pagalbą bei visą reikalingą infrastruktūrą“, - vokietę informavo I. Šimonytė.

Susitikime taip pat buvo kalbama apie Europos vienybės svarbą bei bendras pastangas, apribojant Rusijai galimybes vykdyti karinę agresiją, o taip pat apie karinės paramos Ukrainai teikimą.

Premjerė pažymėjo, kad Europos saugumo ateitis šiandien yra sprendžiama Ukrainoje. Todėl būtina išlaikyti vienybę ir ne tik tęsti, bet ir spartinti paramos, visų pirma karinės, Ukrainai teikimą.

„Ukrainos pergalė šiame kare yra reikalinga vardan taikos Europoje“, - gudrų planą vokietei atskleidė I. Šimonytė.