Šimonytė: Lietuva ir Lenkija išliks tvirtu Ukrainos užnugariu

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/simonytel... 2022-10-05 22:04:00, skaitė 197, komentavo 4

Šimonytė: Lietuva ir Lenkija išliks tvirtu Ukrainos užnugariu

Premjerė Ingrida Šimonytė kartu su Lenkijos premjeru Mateuszu Morawieckiu dalyvavo Lenkijoje prasidėjusio kasmetinio Varšuvos saugumo forumo atidarymo diskusijoje, kurios metu aptarė Rusijos karo Ukrainoje pamokas Europai, Vakarų atsaką į Rusijos agresiją ir energetinį šantažą, Vidurio ir Rytų Europos šalių vaidmenį siekiant padėti ukrainiečiams apsiginti ir pasiekti pergalę.

Po diskusijos Lietuvos ir Lenkijos Vyriausybių vadovai dalyvavo dvišaliame susitikime.

„Mūsų regiono šalys visada žinojo, kad Rusija yra reali grėsmė, kad jai nereikia priežasties elgtis agresyviai ir kad geopolitinio šantažo priemonėmis ji gali paversti energetiką, maisto tiekimą ir bet ką kitą. Žinojome ir tai, kad nuolaidžiavimas Rusijai gali padėti pasiekti laikinas paliaubas, bet niekada – tvarią ir teisingą taiką“, – forumo diskusijoje „Europa karo metu: Vidurio ir Rytų Europos parama Ukrainai“ pasakė I. Šimonytė.

Dvišaliame susitikime premjerai I. Šimonytė ir M. Morawieckis aptarė tolesnę paramą Ukrainai, padedant jai pasiekti pergalę kare, taip pat sutarė, kad būtina stiprinti sankcijas Rusijai bei užtikrinti jau taikomų sankcijų efektyvų įgyvendinimą.

„Lietuva ir Lenkija išliks tvirtu Ukrainos užnugariu iki Ukrainos ir mūsų visų pergalės šiame kare“, – sakė Ministrė Pirmininkė I. Šimonytė.

Lietuvos ir Lenkijos Vyriausybių vadovai susitikime taip pat aptarė aktualius energetikos klausimus ir pasirengimą būsimajam žiemos sezonui.