Vokietija surengė reidus į namus dėl "neapykantos kalbos" ir įžeidinėjimų socialinėje medijoje

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.washingtonexaminer... 2022-09-30 09:41:00, skaitė 348, komentavo 3

Vokietija surengė reidus į namus dėl

Vokietija vykdo reidus į žmonių namus, atveža juos apklausti ir sodina į kalėjimą dėl to, ko Vokietijos vyriausybė nenori, kad jie sakytų

Kas gali nutikti ne taip?

Adamas Satariano ir Christopheris Schuetze iš "New York Times" išsamiai aprašo Vokietijoje vykstantį susidorojimą su "neapykantos kalba internete, įžeidinėjimais ir dezinformacija" (paryškinta autoriaus), kuris prasidėjo kovo mėn. Nuo 2018 m. buvo atlikta šimtai reidų į namus, konfiskuoti elektroniniai prietaisai, o kaltinimai pareikšti daugiau kaip 1 000 vokiečių.

Pavyzdžiui, vienam vyrui gresia maždaug 1378 JAV dolerių bauda už dalijimąsi citata, melagingai priskirta Vokietijos politikui. Citatoje buvo teigiama, kad politikas pasakė: "Vien tai, kad kas nors prievartauja, apiplėšinėja ar yra sunkus nusikaltėlis, nėra priežastis deportuoti". Net jei šis atsitiktinis civilis nežinojo, kad citata yra netikra, prokurorai nustatė, kad "kaltinamajam tenka melagingos citatos skleidimo nepatikrinus rizika". Politikas džiūgaudamas džiaugiasi tokiu rezultatu, nes "negalima nebaudžiamai kaltinti ir žaloti žmonių".

Taigi už politiko jausmų įžeidimą dalijantis suklastota citata Vokietijoje tave užpuola ir nubaudžia pinigine bauda. Kaip pabrėžta anksčiau, įžeidinėjimai taip pat yra neteisėti. Vieno "Twitter" naudotojo namus apieškojo policija už tai, kad jis tviteryje parašė Vokietijos politikui: "Tu esi toks penis". Tai skamba neįtikėtinai autoritariškai, nes tai yra neįtikėtinai autoritariška. Policijos pajėgų paleidimas prieš atsitiktinius žmones, kurie internete skelbia dalykus, kurie, vyriausybės nuomone, turėtų būti neteisėti.

Galbūt labiausiai piktina tai, kad Vokietija teigia, jog tai daroma siekiant palaikyti žodžio laisvę. Pasak Satariano ir Schuetze's, "Vokietijos valdžios institucijos teigia, kad jos skatina ir gina žodžio laisvę, suteikdamos erdvę, kurioje žmonės gali dalytis nuomonėmis nebijodami būti užpulti ar įžeisti".

Ne, dabar jiems tereikia bijoti, kad naktį juos suims valdžia, nes politikui nepatiko vienas iš jų įrašų.

Suteikti valdžiai laisvas rankas cenzūruoti "neapykantos kalbą" ir įžeidimus reiškia suteikti valdžiai laisvas rankas spręsti, kas yra "neapykantos kalba" ar įžeidimas. Neapykantos cenzūravimas nepanaikina neapykantos; jis ją dar labiau nustumia į pogrindį ir skatina dar didesnį pasipiktinimą, nes jis yra visiškai subjektyvus. Tai sudaro prielaidas piktnaudžiavimui, kurio bijo Vokietijos pareigūnai. Kaip jie mano, kas nutiks, jei jų politiniams oponentams bus suteikta tokia galia?

Kai koks nors liberalus profesorius ar aktyvistas (arba žurnalistas) verkšlena, kad neapykantos kalba ar "dezinformacija" turėtų būti neteisėta, žinokite, kad natūralus rezultatas - Vokietijos cenzūros režimas, kai politikai sprendžia, kas yra teisėta, o kas neteisėta, o į socialinės žiniasklaidos pranešimus atsakoma policijos reidais ir kalėjimu. Visi, kurie tam pritaria, neturėtų būti prileidžiami prie valdžios institucijų.